Şimdi Ara

Kaza mağduruna yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Bugün benzin istasyonu içerisinde bir kazaya karıştım. Pompalardan, lastik havasına bakmaya giderken sağdaki pompadan çıkan bir araç benim arabama sağ ön kapı ile arka kapının başlangıcı arasından çarptı. Adam indi özür diledi, kilometreyi sıfırlıyordum dedi. Neyse jandarma geldi rapor tuttu bana dedi ki siz asıl kusurlusunuz sağdan gelen araca yol vermemişsiniz. Bende yolun yarısına kadar çıkmışım araç sonradan bana geldi çarptı dedim ama asli kusuru bana verdi trafik mahkemesine başvurabilirsiniz isterseniz dedi.

    Gerçekten mağdur durumdayken rapor kusurlu olarak yazıldığı için 1 hafta sonra bitecek olan kaskomdan yaptırırsam hasarsızlık indirimi gideceği gibi bir de eko kasko sebebiyle muafiyet ödeyeceğim. Sizce trafik mahkemesine başvursam sonuç değişir mi? Başka yapılacak birşey var mı?

    Şimdiden teşekkürler...

    Edit: Ayrıca karşı tarafın kaskosu benden kusurlu rapor tutulduğu için para ister mi? Ne yapmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hak78 -- 24 Temmuz 2007; 19:32:54 >







  • yani mahkemeye gidebilirsiniz size vuranda ben hatalıydım derse olur yoksa adam değilim derse nasıl inandırcaksınız hakimi orası işte soru işareti kurallara göre siz hatalı gözukuyorsunuz orada size vuran jandarmaya demedimi ben göre göre vurdum dıye???? yanı jandarmaya demedıyse hakimede demez kanımca adam bir güzel döv.bıde böle benzın istansyon içinde trafık kuralımı olur yaw dar yerde manevra olayları var normal trafik akışının olduğu bir yer değilki. sana vuran adam jandarmaya ben suçluyum demesı lazımdı
  • Adam jandarmaya kilometreyi sıfırlıyordum göremedim dedi ama ifadesinde karakol da öyle dememiş olabilir. Trafik mahkemesi hakkında bilgisi olan arkadfaşlar var mı acaba? Yeri, işleyiş hızı, başvurular falan gibi....
  • ne denilebilirki geçmiş olsun şansızlık resmen.Her işte bir hayır vardır deyip sinyede çekebilirsin.bitmesine bir hafta kala kaza oluyor hasarsızlık indiriminden oluyorsun başımın gözümün sadakası olsun deyip sineye çekebilirsin ama bence jandarmanın yazdığı rapor esastır mahkemeyede gitsen pek değişceni sanmıyorum.Adamdan talep et senin maddi zararını bence.sigortadan ödemicem sen vurdun sen yaptırcaksın kardeşim diye sıkıştır bence.bitmesine 1 hafta kala geldin buldun beni bende seni bulurum yaptıracaksın bunu diye zorla biraz.
  • benzinliğin güvenlik kameraları işe yarayabilir kanıt olarak gösterebilirsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cobra41

    benzinliğin güvenlik kameraları işe yarayabilir kanıt olarak gösterebilirsin


    İyi fikir eğer mahkemeye başvurursam bunu da belirtirim... Ama mahkemeye başvurup başvurmama konusunda raporda değişiklik olur mu onu bilemiyorum...

    Ayrıca jandarma asli kusur ve yan kusur konusunda artık 8de şu kadar 8de bu kadar diye yazılmadığını söyledi. Ben kaskoyu karıştırmadan karşı tarafın trafik sigortasına başvursam karşı tarafın kusuru olduğu kadarını öder mi acaba?

    Birde karşı tarafın hasarını benden isteme olasılığı var mı?

    Bu arada geçmiş olsun diyen arkadaşlara teşekkürler. İnsan cana gelmediğine seviniyor ancak haksızlık olması beni çok üzdü.




  • Arkadaşlar ''adamı döv,sıkıştır,seni bulurum'' bu gibi konuşmalar Dh'nin seçkin üyelerine yakışıyor mu ?

    Yangına körükle gitmeyin.Bu işerde hakkını arayabileceği merciler vardır kavgayla döğüşle bu işler olmaz.

    Toplum olarak birbirimize daha saygılı olmalıyız. Hem adam jandarmaya km yi sıfırlıyordum görmedim demiş,medeni bir insan gibi özür de dilemiş.

    Ama haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız sonuna kadar hakkınızı aramanız taraftarıyım.
  • belki ben yanlış biliyorum ama
    kural soldan gelene yol verilmeli çünkü iki araçta eşit şartlar da ise soldan gelen
    araca yolveriyoruz
    bir arkadaş yanlış yazıyorsam beni bu konuda bilgilendirebilir mi
  • herkes sağ dan gelene yol verir benim bildiğim kadarıyla böylece senin solundaki de sana yol verecektir. yani almanyada böyleydi, burda da öyledir herhalde
  • burada öyle değil.. arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. ama işte günlük hayatta çoğu zaman önemsmediğmiz olaylar başımızı ağrıtabiliyor zaten . şimdi sağdan gelene yol ver mantığı doğru ama orasıda dar yer adam hatasını kabul ediyor. adamla anlaşıcan o zaman. kusur bendeydi km ile uğraşıyodum diyecek. başka yapcak bişi yok. babamdan biliyorum kendimi haklıda sansam o titizliğiyle bi kural hatırlatıyor. şamşırıp kalıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KiRk0R

    herkes sağ dan gelene yol verir benim bildiğim kadarıyla böylece senin solundaki de sana yol verecektir. yani almanyada böyleydi, burda da öyledir herhalde



    ah almanya vah almanya bizz kurban olalım onlardaki medeniyete. Türkiye de adam dörtyoldan öyle bir geçiyorki korna çalar veya ters bakarsan kavgaya çıkıyor.. sağından geliyo muşun peeeh alemin kralı adamlar. her zaman haklı hissederler kendilerini.

    hak78 sende belirttiğim gibi bi durum yok sakın yanlış anlama orası benzinlik otopark gibi bişey sayılır. fakat maalesef sokaklarımızda caddelerimizde durum böyle:
  • Arkadaşlar yorum ve dilekleriniz için çok teşekkürler,

    Öncelikle ben sağdan gelen araca yol vermemiş değilim. Adam gelip benim aracın tam ortasından yani ön kapının bittiği yerden çarptı. Dolayısıyla ben yolu almış arabamla yarıya kadar çıkmışken adam bakmadan gelip çarptı ama jandarmaya bunu anlatamadım. Daha doğrusu anlattım ama bana bizim de içimiz rahat etmedi ama sağdan gelen önceliğine göre size kusur yazdık dediler. Bana 650-850 milyon arası bir paraya mal olacak gibi gözüküyor bu durum.

    Bu arada kaza anında kilometreyi sıfırlıyordum diyen karşı tarafa birileri akıl vermiş karakoldaki ifadesinde benim elimde telefon olduğunu, konuşuyor olabileceğimi söylemiş ki bu külliyen yalan. Bu ifadelerin bir anlamı olmadığını söylediler.

    Sonuç olarak ben hem bu raporu hazırlayanların hatası varsa hem de yalan söyleyenleri Allah'a havale ediyorum trafik mahkemesi ile ilgili birkaç yere sordum fakat çok uğraştıracağını ve birçok harç vs. yatırmam gerekeceğini söylediler.

    Arkadaşlar asıl öğrenmek istediğim Trafik mahkemesi konusudur. Yani kaza raporunda verilen kusurun bende olmadığını düşünüyorum ve kaza raporunun bilirkişi tarafından tekrar incelenmesini istiyorum. Bu konuda, Trafik mahkemesine başvurma konusunda bilgisi olan ve veya tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    Teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.