Şimdi Ara

Kayıt olduğum ve devam etmediğim dil kursu için iade hakkınız yok demeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2015 yılı 3. yada 4. ayda British Time dil kursuna toplamda 3 kur için 229 * 13 taksitle (Senet yaparak) kayıt oldum. İlk kura başladım ve işimden dolayı devamsızlıktan kaldım. İş yoğunluğundan dolayı diğer 2 kura gidemedim (ne hikmetse kura kayıt olmadan önce ölü olan iş kayıttan 10 gün sonra çoştu). 1 ödemeyi geciktirmem dışında ödemelerimi düzenli olarak yaptım ve bitti. 6 ay kadar önce eski işimden ayrıldım ve yeni bir işe girdim burada da vardiya sorunlarından dolayı devam edemiyorum kursa (08:00-17:00 / 17:00-23:00 / 18:00-02:00 / 23:00-08:00 / 12:00-20:00 ortalamam 15 günde bir vardiya değişiyor). Bugün kursu arayıp bu durumu anlattığımda bana kalan 2 kur için iptal hakkım olmadığını söylediler bende yaptığımız sözleşmede herhangi bir kura başlamadan önce iptal edersem %20 kesintiyle iptal olacağının belirtildiğini söyledim karşımdaki kişi 2015 de kayıt olmuşsunuz ve ilk kurdan sonra tanımsız öğrenci olarak kalmışsınız sistemde bu süreden dolayı iade alamazsınız dedi bende kibarca hakkımı bundan sonra hukuksal yollarla arayacağım ilginiz için teşekkür ederim dedim ve çağrıyı sonlandırdım.
    Kursun üyelik dondurma olayı var ve 2 sene ile sınırlı ben yoğunluktan dolayı gidip herhangi bir dilekçe verip bunu yapmadım. Kendileri de arayıp gelin dondurun diye bir şey söylemedi sadece ben bi ara hangi saatlerde kursunuz var diye aradığımda gelmeyecekseniz dondurabilirsiniz dediler.

    İade isteme sebebim de bu aralar paraya ihtiyacım olması yoksa devam etmeyi bende çok istiyordum.

    Araştırmam sonucu Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 56 da
    "b) Öğrenim ücretini ders saati ücreti olarak belirleyen kurumlarda dönem başlamadan ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Dönem başladıktan sonra ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu ile öğrenim gördüğü ders saati sayısına göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir."
    demekte

    Sözleşme şuan yanımda değil akşam resmini de atarım detaylı olarak.

    Not 1 : Sözleşmede kurs başlamadan önce iptal talebinde bulunanlar %20 kesintiyle iptal edilir yazıyor
    Not 2 : Kayıt dondurmak için olan sözleşme bölümünde "Kayıt dondurma yapılsa da geçen süre ders saati sayılır" gibi bir ifade vardı yani kayıt dondurmuş olsaydım sözleşme gereki iade yapamayız diyebilirlerdi ama ben kayıt dondurmak için bir talepte bulunmadım. Ayrıca almadığım bir hizmetin parasını iade istiyorum sonuç olarak dondursam da bunun haksız olduğunu düşünüyorum.

    Pazartesi TSHH ye başvuru yapacağım ama sizce aleyhime sonuç çıkma ihtimali var mı?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.