Şimdi Ara

KAYIP KİTAP BARNABAS'IN SIRRI_ AYDOĞAN VATANDAŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu kitabı okuyan var mı?? eğer böyle konulara ilgi dyuyorsanız çok iyi bir roman derim.

    bu yazıyı Nuh Gönültaş yazmış;

    Ergenekon, Thule ve ‘Kayıp Kitap-Barnabas’ın Sırrı

    Mayıs ayında Doğan Kitap son derece ilginç bir roman yayınladı, Kayıp Kitap-Barnabas’ın Sırrı’ adını taşıyor roman ve yazarı ise Armagedon kitabı ile Türk okurunun ilgisini kazanan Araştırmacı Yazar Aydoğan Vatandaş’tı.

    Aydoğan yakından tanıdığım, çok ketum bir arkadaşım. Bir iki yıldır önce bir senaryo, sonra da bir roman projesi üzerinde çalıştığını bilsem de, konuyu tam olarak bilmiyordum. Meğer üzerinde ser verip sır vermeden çalıştığı buymuş.

    Aydoğan Vatandaş’ın Roman’ı İslami çevrelerde tam bir efsane olan Barnabas ile ilgili tüm ezberlerimizi bozuyor. Zira Romana göre piyasada tercümeleri bulunan Barnabas İncili aslından bazı ilhamlar taşıyan bir kopya eserden başka bir şey değil. Ancak mesele burada bitmiyor zira yazar biri 3. yüzyıla diğeri de 7. yüzyıla ait iki Hristiyan kaynağına atıfta bulunurak gerçekten de 1. yüzyıla ait bir ‘Otantik’ İncli’in var olduğunu ve bu İncil’in de Hakkari’de bir mağarada köylülerce bulunduğunu, Aramice uzmanı bir bilim adamı tarafından tercüme edilirken istihbarat örgütlerince el konulduğunu anlatıyor.

    Neyse, Roman`ın can alıcı noktalarından birisi ise, Hakkari’de köylülerce bir Mağara’da bulunan el yazması bir kitabın ortaya çıkması ile istihbarat örgütleri arasindaki savaşın kızışması olayıdır. Karbon testi yapılan ve 1. yuzyıla ait oldugu saptanan Arami dilindeki bu kitabı tercüme etmeye çalışan yazıtbilimci Prof. Kemal Yılmaz evinde başından tek kurşunla vurulmuş olarak bulunur. Çünkü bulunan, Kayıp Incil Barnabas`tır ve içinde yazılan gerçekler dünyanın kaderini değiştirebilecek bir etkiye sahiptir.

    Aydoğan’a bu olayın doğru olup olmadığını soruyorum. ‘Benim romanımda bilim adamı öldülüyor ama gerçekte ölmedi ve yaşıyor.’ Diyor. Adını soruyorum ama bilim söylemiyor. Ama benim yaptığım araştırmaya göre bu bilim adamının adı Hamza Bektaş.

    Devam edelim. Son zamanlarda Türkiye gündeminden de aşina olduğumuz bir kelime olan Ergenekon örgütü, Vatandaş’ın romanındaki olay örgüsünün aktörlerinden.

    Aydoğan Vatandaş, Ergenekon örgütü ile Hitler’i iktidara getiren Thule örgütü arasında da şaşırtıcı bağlantılar kuruyor. Thule’nin Almanya’yı Hristiyanlık öncesi Pagan köklerine götürmeye çalıştığı belirtilirken, Ergenekon’un ise Türkleri Şaman köklerine götürmeye çalışan bir örgüt olduğu, her iki örgütün kurucusunun da aynı kişi, Baron Rudolf Von Sobbettondorf olduğu anlatılıyor. Komünizm karşıtlığı, anti semitizm ve milliyetçilik tartışmalarının odağı olan her iki örgütün felsefi ve ideolojik temelleri, Nasyonel Sosyalizme olan yakınlıkları başarılı bir şekilde kurgulanmış.

    Aydoğan Vatandaş’ın romanını Radikal’in kitap ekinde ‘yerel komlplo teorileri’ tanımlayarak oyunun dışına atmaya çalışan Halit Hepkon’un Doğu Perinçek’in İşçi Partisi’nin Kadıköy İlçe Başkamı olması da her halde bir tesadüf olmasa gerek. Hepkon, söz konusu örgütten de ‘sözde Ergenekon örgütü’ diye bahsetmiş. Yani böyle bir örgüt yok aslında! Örgüt evlerinde ele geçen belgeler de mutlaka öyledir!

    Roman’da ihsan Albay, bilgisayar dahisi Savaş Aslan, gizemli yazar Melih Güler, Parapsikolojik yöntemler kullanan Mavi Masa örgütü gibi yerel karakter ve kurumların yanında Hitler’i iktidara getiren ünlü Thule örgütünün kurucusu Baron Rudolf Von Sobettondorf, Rus Gizli sevisi GRU`dan Wladimir Putin`e kadar herkes bu olay örgüsünün içinde.

    Aydoğan Vatandaş’a Mavi Masa’nın başında bulunan Melih Güler’in gerçek bir kişi olup olmadığını da sordum. Tamamen hayal diyor. Ancak Aydoğan’ın birşeyi boş yere gündeme getireceğini hiç sanmıyorum. Zira Roman’da Barnabas İncil’ini ortadan kaldıran bir gizli cemiyetten bahsediliyor. Bu cemiyet romanda ‘Cabiriler’ olarak anlatılıyor. Roman’a göre bu eski cemiyet aslında bir yılan kültü. ‘Cabir’ kelimesi ‘Yılan tapınağı’ olarak çözünürken, Cabiri, ‘Yılan Tapınağı müridi’ anlamına geliyor. 3. Yüzyılda Barnabas İncili’ni hasıraltı eden Bizans İmparatotu Konstantin ise bu Yılan Tapınağı’nın Romada’ki Başrahibi.

    Yalnız bildiğim bir şey varsa o da, 2005 Haziran’ın da Aytunç Altındal’ın ‘Avrupa Yakası’ adlı Nişantaşı merkezli ve sadece 2 nüsha yayınlanan bir sosyete dergisinde kendisinin sihir ve büyü ile uğraşan ‘Cabiri’ tarikatı üyesi olduğunu açıklamasıydı. Dergi nedense bir daha çıkamadı.

    Ve nasıl oluyorsa, bu adam çıkıp Kemalizm adına ahkam kesebiliyor.

    Aytunç Altındal’ın Kuran daki Hz. İsa ile ilgili ayetleri yok sayarak, Hz. İsa’nın aslında hiç yaşamadığını, hayatının da bir büyücü olan Tyanalı Apollionus’tan intihal olduğunu kanıtlamaya çalışması da her halde anlamlı olmalı.

    Bir tarafta ulusal ve uluslararası güç odaklarının mücadelesini, diğer tarafta Sufizm`den Kabala`ya kadar uzanan bir gizem içeren ve gerçek hayatla bağlantıları olan bu kitap yazın dünyasında, iz birakacak niteliklere sahip...

    Son kitabı ile ilgili görüşünü aldığımız Aydoğan Vatandaş, kitabıının bir kurgu olduğunu, ancak 1984 yılında Hakkari’de gerçekten bir Barnabas İncili’nin bulunduğunu, İncil’i bulan köylülerin, tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla hapis cezası aldıklarını, söz konusu İncil’e güvenlik güçlerince el konularak tercüme çalışmalarının durdurulduğunu ve İncil’deki metinlerin ortaya çıkartılması durumunda tarihin akışının değişebileceğini belirtiyor.’

    Aydoğan Vatandaş’a şu an Barnabas İncili’nin nerede olduğunu da sordum. O kadarını da sen bul diyor. Siz de öyle yapın ve kitaba bakın!

    Bir şey daha, Aydoğan Vatandaş’ın Roman’ı dil ve anlatım bakımından da bence son derece başarılı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sFRaLt -- 6 Ağustos 2007; 23:48:01 >







  • hala kimse okumadı mı bunu??????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.