Şimdi Ara

Kata kadar fiber kablo geldi, bundan sonra?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Apartmana TT fiber altyapı geldi, her kata görseldeki kablolardan bırakmışlar. Bundan sonrası için benim mi aksiyon almam gerekiyor? Yoksa tt ekibi her daireye kabloyu kendisi mi çekicek? Prosedür hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi beni?



    Kata kadar fiber kablo geldi, bundan sonra?







  • Hali hazırda internet kullanmıyorsan TT yi arayıp internet isteyeceksin gelecekler hali hazırda tarife kullanıyorsan fiber tarifeye geçeceksin gelip bağlayacaklar

  • Binanıza sokaktan fiberoptik kablo çekilecek genelde turuncu renkli olur. Sonra apartmana kutu takılacak ve bu turuncu kablonun kutuya bağlantısı yapılacak. Daha sonra santral tarafından gerekli işlemler tamamlanıp apartmanınıza fiber sinyal gönderilecek ve altyapınız fiber olarak sistemde görünmeye başlayacak. Bu beyaz kablolar her kata getirildiyse ve ucu aşağıya doğru gidiyorsa sizlik iş yok diye dişüniyorum. Altyapı güncellendikten sonra sıfırdan internet bağlatacaksanız ya da DSL'den dönüşüm yapacaksanız ISS'inize durumu bildiriyorsunuz sonra Türk Telekom ekipleri gelecek bu beyaz kablonun bir ucunu apartmandaki kutuya takacak diğer ucunu da eve alıp ONT dediğimiz cihaza bağlayacak ONT'yi de Router dediğimiz cihaza bağlayıp hizmetinizi açacaklar. Ha bu beyaz kablolar her katta top gibi bırakıldıysa uçları aşağıya indirilmediyse elektrikçiye çektirmeniz gerekebilir.
  • Ara TT yi aktiflendiyse daire içine çekerler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.