Şimdi Ara

Kaspersky Internet Security Alacağım Ancak Bu Ucuz Ürünler Orijinal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar normalde gerçek satış fiyat 100TL'yi geçik ancak internette çok daha uyguna var bunlar acaba orijinal mi gerçekten bir sorun çıkartır mı? Neden bu kadar ucuz? Bir de 4,40'a win10 pro var (ürün linki)

    Bunlar da antivürüs için key satışları

    Amazon (30)

    Gittigidiyor (18)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantastik34 -- 8 Mayıs 2020; 2:54:55 >







  • Amazon'daki çok büyük bir ihtimal orijinal. Çünkü satıcı Kaspersky görünüyor. Yani bu da demek oluyor ki, lisansta herhangi bir problem yaşadığınızda teknik destek alabilirsiniz. Gittigidiyor'daki tam tersi. Key aktif etse bile daha sonradan sorun yaşarsanız Kaspersky'den teknik destek talep edemezsiniz. Bence riske atmayın, Amazon'daki gayet iyi görünüyor.
  • Hayır dikkat edersiniz satıcı dijitaldünya diye bir marka, bir de yorumlarda daha önceden aktifleştirilmiş kod gelen de var ama genel olarak memnunlar gerçekten anlayamadım. Peki bu win10 hakkında bir fikriniz var mı?
  • fantastik34 kullanıcısına yanıt
    Evet, şimdi fark ettim. Ama yine de güvenilir görünüyor. Çünkü satıcının İşletme Adı, Vergi Kimlik Numarası, Adres bilgileri tam. Sunduğunuz Windows 10 link'i kapanmış. Fakat OEM Key'ler normalde de çok ucuza satılıyor. Sıkıntı çıkmaz diye tahmin ediyorum.
  • Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın ama konuyu merak edenler bu başlık altında toplanacaktır ve daha rahat erişim sağlayacaktır diye buraya yazmak daha uygun geldi.


    Öncelikle Kaspersky'ın 2018 yılında yayınladığı açıklama linkini ekleyeyim:

    https://www.kaspersky.com.tr/blog/where-to-buy-kis/4656//


    Sonrasında ise "ben bunları okumakla uğraşamam" diyen arkadaşlara özet geçeyim. İnternet üzerinde lisans satan firmalar muhtemelen farklı bölgenin lisansını sattıkları için daha uygun fiyata satıyorlar. Yukarıdaki linkte de kaspersky Güney Afrika olarak örnek vermiş ben de örneği aynı şekilde alayım. Mesela Güney Afrika'da kaspersky politikası gereği lisanslar daha ucuz ama keyler o bölgeye özel. Bu lisans satan firmalar bir şekilde Güney Afrika'ya özel keyleri satın alıp Türkiye'de (veya Avrupa'da) satışa çıkarıyorlar. Siz keyleri girdiğinizde öncelikle bir bölge hatası alıyorsunuz. Daha sonra bu lisans satan firmaların kendi destek ekibi ile iletişime geçiyorsunuz. Onlar size bölge sorununu nasıl çözeceğinizi adım adım anlatıyorlar ve lisansınızı kullanmaya devam ediyorsunuz. (bu iddiamın ispatı olarak internette ilk bulduğum kullanıcı yorumları sayfasınının linkini aşağıya ekliyorum)


    https://www.hepsiburada.com/kaspersky-total-security-1-kullanici-1-yil-turkce-virus-programi-p-hbv00000nkgvt


    Bir gün link patlarsa diye ilk gördüğüm iki yorumun ekran görüntüsünü de ekliyorum;




    Kaspersky Internet Security Alacağım Ancak Bu Ucuz Ürünler Orijinal mi?


    Peki bu keyleri kullanırsanız ne olur? Kaspersky açık açık diyor ki "farklı bölgenin keyini kullandığınızı fark edersem size destek vermem". Ayrıca keyinizi gri listeye ekleyeceğini de söylüyor. Ama durumdan anladığım kadarıyla normal kullanımınızda bir sorun yaşamazsanız başınıza bir şey gelmesi mümkün değil. Yani kasperskyden yardım alma ihtimaliniz yoksa keyinizi kullanırken sorun yaşama ihtimaliniz de pek yok. Çünkü keyler yasal kaspersky keyleri sadece farklı bölge için üretilmiş. Fakat bu durum firma için bir gelir kaybına yol açıyor bu sebepten ilerde firma bu konuya bir çözüm üretir mi? Bilemem. Eğer bir çözüm üretilirse ve keyinizi kullanamaz hale gelirseniz yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Aradaki fiyat farkı bu riski almaya değer diyorsanız karar sizin. Ama bilin ki durum bundan ibaret.


    Ufak bir not da ülkeler arası fiyat farkı konusundaki sorulara cevaben düşeyim. Evet ülkeler (kaspersky bölgeler olarak tanımlıyor) arasında farklı fiyat uygulandığını kaspersky kendisi kabul ediyor. Yani USA, Avrupa, Türkiye ya da Afrika'da aldığınız lisans ücretleri birbiri ile aynı değil ama ürün aynı ürün. Bu sebepten aldığınız ürünü bölge kodlarında tanımlı alan dışında kullanırsanız size destek vermeyiz diyorlar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.