Şimdi Ara

KARPUZLARA NE OLDU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaz gelince en sevilen meyve olan karpuza bi haller oldu,dikkate ettiğim şey genelde karpuzlar çilek gibi en az 2-3 kat irileşmiş.Ortalama 10 kilodan aşağı karpuz yok.

    Bugüne kadar 10-12 tane aldım ama ağız tadıyla bir tane bile yiyemedim,verdiğimiz parada cabası.Artık açıkçası almıyorum vede etrafda gözlemlediğimde insanlarda artık fazla alıcı değil.



  • 6-7 kiloluklardan çıkarsa iyi çıkar. 5 altı ve 10üstü kilolarda düzgün karpuz bulmak zor.
  • kabak aşısı yapıyorlar o yüzdendir
  • kabak aşılı karpuzlar çoğaldıkça sanırım eski karpuzların tadınıda arayacağız
  • Başlık sakat, bi doktora götür.
  • şimdiki karpuzların çekirdekleri kapkara eskiden hafif kahverengimsi olurdu.
  • Valla bizim 4 bina üst tarafta bir karpuzcumuz var 4-5 yıldan beri ordan alırız adana karpuzu valla mükemmel..aldığımız günden beri neredeyse hiç bozuk kabak vsvs çıkmadı çok güzel karpuzları var...Çorluda olanlar için söylüyorum tavsiye de ediyorum Bulvar yolu üzerinde santral ve balıkçılar arası yol üstünde santrale daha yakın..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: UmuT

    Başlık sakat, bi doktora götür.

    ********

    senin zihniyetin bozuk,başak bi b.k bilmezmisin,
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caferak


    quote:

    Orjinalden alıntı: UmuT

    Başlık sakat, bi doktora götür.

    ********

    senin zihniyetin bozuk,başak bi b.k bilmezmisin,


    Yok valla napalım işte cahillik...
  • Ben migrosa gittiğimde adamlara seçtiririm.Şu ana kadar kabak çıkmadı hiç.Hepsi baldan tatlı.Sulu sulu.Ben karpuzun nefis,serin ve ahlaklısını severim
  • bazı karpuzlarda aşırı şekerli geldi bana,sanırım onlar kabak aşılıydı
  • tek sey söylüyorum karpuzda eskı tat yok malesef cok bozuldu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: romeo28

    tek sey söylüyorum karpuzda eskı tat yok malesef cok bozuldu



    Eski tadı nasıldı unuttum ben
  • Aldım bir tane yiyicem. Doğradım hazırladım buzluğu on dakka attım. Aldığı ağzıma çartçurt bune laa. gidip değiştirdim
  • Karpuzlar eskisi gibi yetiştirilmiyor ki eski tadı olsun. Misal bizim burda Diyarbakır karpuzunun tadı cocuklugumda aldığım tat gibi degil. Eskiden Diyarbakır'da hevsel bahçelerinde gübre olarak kuş pisliği kullanılırdı ve her bir karpuz 15-20 kiloydu. Tartılan en büyük 96 diye biliyorum. İşte o karpuzlar simdi yok nedeniyse suni gübre ve diğer aşılar vs.
  • Evet eski tatları yok ve beyaz beyazs damarlar geçiyor içinden kabak yiyoz yaw lanet olsun doğallık bozuldu
  • Sizlere karpuz seçme taktiği önereyim. Malum piyasadaki karpuzların %80 i kabağa karpuz aşısı yapılan cinsten. Adamların her şeyde olduğu gibi bundada gözünü para hırsı bürümüş. Çünkü normal bir karpuz 4-5 kilo gelirken, aynı karpuz kabağa aşı yapılarak elde edilirse 8-9 kilo geliyor. Böylelikle daha fazla paraya satılıyor.

    Şimdi gelelim kabağa karpuz aşısı yapılarak üretilen karpuzla normal karpuzu nasıl ayırdedeceğimize. Öncelikle alacağınız karpuzun renginin parlak olmasına dikkat edin. Karpuzun toprağa değen kısmının açık sarı olması gerekir. Normal kapuzun kabuğunu tırnağınızla kaldırmaya çalıştığınızda çabuk bir şekilde size fazla zorluk çıkarmadan kalkar. Kabağa aşı yapılan karpuzun kabuğuna aynı şeyi yaptığınızda kabuğun derisi kalkmaz, zor kalkar veya sadece tırnağınızla çizilir.

    Saygılar,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.