Şimdi Ara

Kaputu degismis arac alinir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
16.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar, klasik bir soru. Sifir otomobillerde yasanan Supply Chain problemleri ve alim gucunun dusmesiyle birlikte, ikinci el piyasasi daha da hareketlenecek. Bunu veriler de gosteriyor.

    Sorum basit; motor kaputu degisen arac, sahibinden alinir mi? Arac sahibi, balkondan bir cisim dustugu icin degistirildi diyor. TRAMER'de cikmiyor. Toplam 7K'lik bir tramer var. Aracta ek olarak, sadece sol arka camurluk boyanmis. Degisen tek kaput.

    Ek olarak, satarken de problem olur mu? Tercihiniz ne olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YGA -- 11 Mayıs 2020; 8:45:50 >



  • Kaputun değiştiği cisim düşmesi durumunu gösteren fotoğraf varsa hiç bir problem olmaz.

    Eğer yoksa iyi bir ekspertize sokulur. Aracın kafadan kazası olup olmadığı şasinin durumu açığa kavuşturulur.

    Yeni nesil arabalarda motor kaputu girintili çıkıntılı ve bombeli oluyor.

    Özellikle yetkili servis ve kasko olayın içindeyse o kaput kesin değişiyor ki kırk kat macunlanıp sonradan boya çatlağı olacağına değişmesi çok daha sağlıklıdır.

    Belirttiğim gibi işin püf noktası kazanın veya hasarın mahiyeti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

    Kaputun değiştiği cisim düşmesi durumunu gösteren fotoğraf varsa hiç bir problem olmaz.

    Eğer yoksa iyi bir ekspertize sokulur. Aracın kafadan kazası olup olmadığı şasinin durumu açığa kavuşturulur.

    Yeni nesil arabalarda motor kaputu girintili çıkıntılı ve bombeli oluyor.

    Özellikle yetkili servis ve kasko olayın içindeyse o kaput kesin değişiyor ki kırk kat macunlanıp sonradan boya çatlağı olacağına değişmesi çok daha sağlıklıdır.

    Belirttiğim gibi işin püf noktası kazanın veya hasarın mahiyeti.
    Guzel cevap. Fotograf yok. Ekspertizde aracin motor aksamina bakilmiyor diye biliyorum. Sadece motorun calisma gucu belirleniyor. Buyuk bir problem varsa, ustanin bulabilecegini dusunmuyorum satis oncesi yapilan ekspertizlerde.
  • 2. aracım 2011 focustu ve kaput ve ön iki çamurluk değişikti 10bin hasarı vardı. 2 sene önce 35e aldım 4 ay bindim, 4 günde 39250'ye sattım.
    bundan önceki aracım fiesta kaput ve sağ çamurluk boyalıydı 2 saatte telefondan adamla anlaştık akşamına geldi expere soktu, sonra aldı gitti.

    alınmasına alınır, önemli olan şaseye, direklere iyice baktırmanız. ucuza alırsınız ucuza satarsınız.
  • Fotolar ve değişen parçanın servis faturası varsa alınır tabi.
  • @Senkei: Farkli bir bakis acisi. Fakat su an Turkiye'deki eksperlerin kaci direkt ve saselere asiri dikkatli ve ozenli bakiyor?

    @deoks: Fotograf ve degisen parca faturasi maalesef yok.
  • Nasıl bir durum sonrası kaputun değiştiğine dair bir Fotoğraflı ispatı varsa alınır,ispat yoksa balkondan cisim düştü diyen adama inanılmaz.
    Ne düştü ? Meteor mu düştü ?
  • ispatı varsa alınır sorun olcagını sanmıyorum bende kullandım o sekilde arac cok sükür bi sorun cıkmadı

    fotograf ve bilgi yok ise uzak dururdum ancak tarcanlara eksperden sonra alabilirdim
  • Almam.NET.niye almam?

    Arabayı alisimin ilk haftasında 5 metre gerimdeki park halindeki araç el freni cekmiyor.park halindeki aracıma çarpıyor.arka tampon çatladı.plastik aksam.50 açıdan fotografini çektim.yetkilo serviste yaptirdim.fotolar kaybolur diye 50 yere sakladım.disardada yaptırmadım ki.sattigimda alıcı ne olmuş bilsin.aracin garantisi bitti.hala yetkili servis bakımlı.bakim evragi saklamiyorum serviste çıkıyor.disarda yaptirsaydim saklardim.aracim piyasa arabası değil.satarken kaybım olur diye derdinde yok.900 TL tramer çıktı.normalde plastik aksam eksperde bile cikmiyor

    Arkadaş arabanin osuruktan sebeple kaputu değişti diyosun.5 yaşındaki çocuğun elinde cep telefonu var.resmi yok.ticarette başta midem bulanirsa o iş yatar.

    Not,önceki arabamın iki kapısı değişikti,bel altı boyalar vardı.ne olduğunu bilirsen fiyatida ona göreyse pert arabada alinir


    Kaputu degismis arac alinir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 11 Mayıs 2020; 10:50:59 >




  • alınır ama şunu unutmamak gerek; bu araçları satarken potansiyel müşteri sayısı düştüğü gibi gelen müşteriler de kaputtan dolayı arabaya pert muamelesi çekip fiyat kırmak isteyecekelr. Satış esnasında canınız sıkılacak büyük ihtimal. Onu dert etmezseniz neden alınmasın?
  • Ne aradığına bağlı ben aynı paraya kaputu orjinal daha yaşlı daha yorgun bir araba almakdansa kaputu değişmiş daha genc daha dusuk kmli bir araba sectim gayette memmunum araba bir kere olsun benim kaputum değişik ben gitmem demedi benim icin şasi düzgün olsun motoru yürüyeni dertsiz olsun yeterli kaput değişmiş sonuçta sökülüp birakilmamis piyasada kaput yokluğu da çekilmiyor kaput değişikse uyguna alirsin piyasaya göre biraz daha sonra yine uyguna satarsin
  • Bırak kaputu arabanın tavanı yanları değişiyor yine satılıyor neden satılmasın yeterki değişmeyen ile aynı parayı isteme 1-2 ucuz işte satılır
  • Genelde ya saksı düşer ya da güneş yanığından dolayı boyanır ya da çizikten dolayı değişir
  • Kaputu değişen değil ama lokal boyanan araç aldık kayınpedere. Klasik yukarıdan düşen cisim. Bizimkine balkondan tuğla parçası düşmüş. Resimleri çekilmiş gördük. Biz de aldık resimleri ileride satarken sıkıntı olmasın diye.

    Benim önceki aracıma ışıklarda dururken tır sürtmüştü yandan. Sol taraftan 2 kapı, sol arka çamurluk, arka tampon, sol arka jant, sol ayna değişmişti. Kaza resimleriyle birlikte ilana koydum. Serviste yapıldı, faturaları vs hepsini alıcısına verdim. Gelen kişi araçta ne olduğunu net bir şekilde bilerek geldi aldı gitti.

    Ortada bir kandırmaca yoksa, fiyat ederinde ise illa ki alıcısı çıkar. Ama işte bizde 3 liralık mal 5 liraya satılmaya çalışıldığı, ayıplı malı ayıpsız satmaya çalışanlar olduğu için insanlar temkinli yaklaşıyor veya hiç yaklaşmıyor.

    Hele ki tramer kaydı olmadan yapılan tamire hiç güvenmem. Tamir faturası da yoktur kesin. Nerede hangi parçalar kullanılarak yapıldığı belli değil. Muhtemelen en ucuz parça ve işçilik ile yapılmıştır. Alırken mümkün olduğu kadar boyasız değişensiz bakarım. 2-3 lira fazla veririm temizini alırım kafasındayım ben.




  • şahsen kaputu değişen araba kesinlikle almam. lokal boyalı olabilir. komple boyalı kaputu olan arabayı da almam.

    zamanında ufacık kaza yüzünden hyundai yetkili servisi iznimi almadan ön kaputu tamir etmek yerine değiştirmişti. satarken ciddi zarar etmiştim. aslında alan arkadaşlar da haklı kendince. ne adamlar var temizlik boyası var diyor arabası komple boyalı çıkıyor. ufacık kazadan ön kaput değişti diyor arabanın hava yastıkları patlak çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 11 Mayıs 2020; 12:14:52 >
  • Satarken bir sürü adama valla hava yastığı açmamış diye bir sürü dil dökmek istemiyorsanız almayın. Sonuçta foto yok ispat yok. Bakmayın her aracı satın alan arkadaşların dediğine.
  • Benim eski latitude'e park halinde bir çocuk bisiklet ile geçirmişti. Neyse ki eleman kaçmayıp haber verdi. Indim aşağı, kaputun ucu(burun kısmı, ön panjurun tam üstü) akordeon gibi yaylanmıştı.

    Gittim ustaya sordum, duzeltiriz, üzerine de film atarız ama alt taraftaki macundan belli eder kendini dedi. Yenisini alıp taktırdım. Bir sene sonra sattım. Fotoğraf vesaire duruyordu. Alıcıya gösterdim, hiçbir sıkıntı çıkmadı.

    Yani kaputun nasıl hasar aldığı da çok önemli.
  • Son arabamın kaput değişik 2. Bir kazadan dolayı sol çamurluk değişik.
    Toplam 12 bin hasar kaydı var.

    Sahibi her iki kazada da tüm resimleri çekmiş. Yetkili serviste yapılmış (tramer bu yüzden yüksek) faturalar mevcut. (Klips e kadar faturalanmış)
    Şase direk podyo tertemiz ...

    Ve şu anda çok keyifli ve memnun kullanıyorum.

    Evet bence ön kaputu değişmiş araba alınır ama herkesten alınmaz.

    Alırken normalden bir tık daha dikkatli ve detaylı davranmanız gerekebilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 11 Mayıs 2020; 13:20:52 >
  • Arkadaslar, herkese katiliyorum. Ikinci elde sahibinden araclarin cogu yukarida bahsettiginiz titizlikte oluyor. Fotograflari vs. de tutuluyor. Satici, satarken zarar etmek istemiyor aracindan. Galerilere hic bulasmiyorum.

    Bazi saticilar da, kendilerini kurnaz goruyor veya ikinci sahibiyim, birinciden kalmis, tanimiyorum diyor.
  • Gerçekten işini iyi yapan ekspertiz varsa bulunduğunuz yerde alınır, yoksa da ekspertiz yerine iyi bir kaporta ustasına göstererek alınır. Şu anda eksper diye gezenlerin çoğu elinde bir boya cihazı ile para topluyor, bunlara göstererek alınmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.