Şimdi Ara

Kampüs Wi-Fi'yi KYK yurduna getirme şansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    KYK Wi-Fi'leri bildiğimiz gibi çok yavaş ama bizim KYK Wi-Fi merkezden uzak olması nedeniyle apayrı bir yavaş yani yavaş dediğim yok günün 24 saati yok Wi-Fi 1 siteye bile girmiyor. Kampüs ise 5 dk mesafede ve büyük bir kampüs. VAL'i olsun il başkanı olsun ziyarete geldiler hep Wi-Fi konusuna değinildi baz istasyonu gelecek dendi ama şöyle bir sorun var 3 hafta oldu halen gelmedi kampüs wifisinin hızı 400'lere ulaşıyor KYK Wi-Fi yok yani bu kadar kısa mesafeye sizce getirmeyi anlaşıp kabul ederler mi? Yani vizeler yaklaşıyor ve biz tek siteye dahil giremiyoruz. Fikrinizi almak istedim teşekkürler.



    yani 5 dk uzaklıkta 400 mb/s bir altyapı var ben 1 siteye bile giremiyorum üzücü bir olau




  • Senin yapabileceğin bir şey yok gerekli merciilere talebini getirmek dışında
  • Bu mevzuyu Cimer üzerinden yazmanı tavsiye edebilirim.


    Buna ek olarak şuralara da başvuru yapabilirsin


    https://www.turktelekomwifi.com


    Hangi ildesin bilmiyorum eğer İstanbul da isen "İbb wifi" hizmeti için İbb cozum merkezinden kayıt açabilirsin. İbb wifi aylık 60gb kota veriyor mesela kullanım için (mesajı yazdığım tarih itibariyle konusuyorum)


    Bunlardan birini kampüse kursalar eğer dediğin gibi KYK 5dk mesafede ise gayet rahat çekecektir çünkü bunların kapsama alanı çok geniş oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Kasım 2023; 2:3:33 >
  • uzaklığı dakika ile ölçen öğrencilere çok bile.

  • emre1393 kullanıcısına yanıt

    Açık alan ve birbirini görüyorsa yapılar sıkıntı olmaz hocam çekim açısından. Mesela bir park düşün ortasına bir wifi anteni koyuyor belediyeler aslında park çok büyük ama her yerinden çekiyor. Yani önünde engel yoksa dediği şekilde de binalar yakın ise bahsettiği binada wifi hizmeti olmuş olsa rahatça kyk dan da bağlanırlar. Cihazların kapasitesi vs de önemli tabi ama çok problem oluşturacak bir mevzu değil eğer tarif ettiği gibi ise yani yakın ise.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Kasım 2023; 16:3:26 >
  • Kampüs dediğin üniversiteye bağlı ve eduroam kullanılan bir alan. KYK ise GSB'ye bağlı bir kurum. Yani sen Ali'nin Veli'ye kablo çekmesini istiyorsun, üstelik Ali'nin iss sözleşmesine de aykırıyken. Bence bu farkı idrak edemiyorsan interneti hiç kullanmana gerek yok.
    GSB izin vermediği sürece KYK'ya baz vs. kurulamaz, ancak yakında yerleşim yeri varsa onlar talep etsin. Yerleşim yerine kurulan baz istasyonu KYK'ya da yetecektir. Sonrasında GSM operatörünüzden paket alırsınız.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt

    343.5 metre emre

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Yok şanlıurfadayım. Aynen sanırım biraz daha resmi kurumlara yazmalıyım Cimer,İl gençlik ve spor bakanlığı gibi. Teşekkürler.

  • Umutr42 U kullanıcısına yanıt

    turktelekomwifi için yazabilirsiniz ilgili şirkete.

  • 801x eap bağlantısını zaten direkt kablosuz olarak uzağa repeater ile iletemezsiniz sanırım.


    resmi yolları denedik, gerekirse kaçak bağlantı kurarız, para ve işgücü sorun değil derseniz, 500-600m dış mekan fiber kablo ve fiber/ethernet dönüştürücü ile halledersiniz.

    kampüste tenha bir yerde ethernet girişi bulun, laptop ile falan kablolu bağlanıp test edin. göze batmadan fiber kablosunu duvarlardan, direklerden, mevcut havadan giden kablolarla yan yana falan geçirip döşeyin, uçlarını önceden yaptırın. cihazı da kimsenin bakmayacağı yere koyun, elektriğini verip kabloları takıp kullanın.


    https://www.fiberden.com/product/fiber-optik-drop-kablo-havai-hat-1000-metre/


    https://www.fiberden.com/product/fiber-optik-ethernet-medya-donusturucu-gigabit/





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.