Şimdi Ara

Kali Linux ve Windows u aynı anda kullanma yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kaliyi sanal bilgisayar üzerinde kullanıyordum fakat daha iyi performans alamam için ikisinide sabit diske kurmak istiyorum, formatları birbirine uygun değil biliyorum fakat yapanlar var internette gördüğüm kadarıyla, diski küçültüp 100 gb bir alan açtım fakat içine linux dağıtımlarından herhangi birini kuramadım yardım edecek varsa eğer şimdiden teşekkür ederim :)



  • eğer ilerde sistem bozulması veya silmek istediğinde tekrar eski yapıya getirebilecek isen bu şekilde kullanman uygun olabilir
    ama
    şahsım da bir acemi olduğum için sanal bilgisayarda çalışmayı tercih ediyorum
    sanallaştırma yazılımlarından biri ile.. misal vmware in player ı ile... yeni bir sanal pc oluşturursun... eğer kuracağın linux çok bilindik bir linux değil ise.. seçeneklerde Other linux 3.x other linux 32/64 lerden hangisi sana uygun ise o şekilde bir sanal pc oluşturursun

    bu konuda youtube başta olmak üzere birçok yerli yabanci kaynak mevcut

    yeni başlayan birisi olduğunu düşünürsek windows olan bilgisayarındaki ram ve işlemci durumuna göre seçim yaparsın. zaten sanal pc oluştururken de sana yardımcı olacaktır.. min kaynak ları sana belirtecek sende ordan ona göre değişiklik yaparsın...

    bunun sana ne faydası olur ?

    a) ilerde kaldırmak istediğinde sorunsuz siler geçersin.. senin disk yapında bir değişiklik yapmazsın.
    b) sorunsuz kurulum yaptın veya kurulum aşamasında çıkan her sorunda sistem dğeiştirme yerine aynı anda net den sorunu yazar çözüm ararsın.
    c) ilerde değişiklik veya kurulum yaptığınız seriyi beğenmes isen diğerlerini denemek için sorunsuz kurarsın......

    sisteminde sorun çıksa çözebilecek isen...
    birçok linux serisi GUI ekranı mevcut ve sana 2-3 soru ile hemen kuruluma geçtiği gibi.. manjaro gibi bazı seriler önce kendini live da çalıştırıp orda ilk izlenim sonrasında install aşamana imkan da veriyor.

    sorulan sorulardan birisi kurulum yapılacak disk bölümü.. seçiyorsun ve sana 2. adımda hızlı kurulum veya linux için farklı disk yapılandırmasını elle yapmana izin veren seçenek ile karşılıyor ki... hızlı kurulum ile yapman daha kolay olur... dil seçeneği bölge derken kuruluma başla diyorsun. ubuntu kurulumu esnasında güncelleme vs soruyor ama onları istersen işaretle.. internet ve kota sorunun var ise pass geçebilirsin.

    dolayısı ile bir linux ü kurmak windows dan daha kolay hale getirildi

    tekrar ediyorum.. iyi bilmiyor isen... sanal da çalışıp öğrenmen en mantıklısı




  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Cevabın için çok teşekkür ederim :) Fakat sanal makineye kurmayı biliyorum ve kullanıyorum zaten, derdimi anlatamadım sanırsam hocam, ben windows ve linuxu aynı sabit diske kurmak istiyorum, böyle bir imkanım var mı onu öğrenmek istiyorum :) Şimdi anlatabilmişimdir umarım :)
  • yazdım sana daha önce hiç işletim sistem ve linux kurmadığın için anlamamışsın

    çevrende linux kuran birinden yardım al..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mü-Min

    Cevabın için çok teşekkür ederim :) Fakat sanal makineye kurmayı biliyorum ve kullanıyorum zaten, derdimi anlatamadım sanırsam hocam, ben windows ve linuxu aynı sabit diske kurmak istiyorum, böyle bir imkanım var mı onu öğrenmek istiyorum :) Şimdi anlatabilmişimdir umarım :)

    Kali Linux'u güvenlik testi gibi işler için kullanacaksan kullan, normal kullanım için kullanma. Onun dışında Linux Mint ya da Ubuntu kullanman daha doğru olur. Çoğu kişi, yanlış dağıtım seçiminden dolayı Linux dağıtımlarından bıkıp, kullanmayı bırakıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 9 Aralık 2017; 21:2:20 >
  • Genelde hava için kuruyorlar sonra sıkılıp windowsa geçiyorlar
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    hava dan ziyade lamer lik için kuruyorlar istedikleri kadar kursunlar kafa olmadan olmuyor alet işler el övünür derler ya durum bu
  • Youtube da tonlarca videosu var bunun, dual boot diye aratırsanız göreceksinizdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.