Şimdi Ara

Kadın sağlığı ve jinekoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kızlık zarı vajinal girişte, yaklaşık 2-3 cm içeride bulunan, yaklaşık 1.5-2 mm kalınlığında bir zardır.

    Kızlık zarı ilk cinsel birleşmeyle, elle veya içine yabancı bir cisim sokulması nedenleri ile bütünlüğünü kaybetmektedir. Halk arasında “kızlık zarının bozulması” veya “bekaretin gitmesi” olarak anılan bu durum aslında kızlık zarında geri dönüşümü olmayan bir değişimi ifade etmektedir.

    Kızlık zarının bozulduğu nasıl anlaşılır?
    Kızlık zarının bozup bozulmadığı basit bir jinekolojik muayene ile anlaşılabilmektedir. Bu özel muayeneye “kızlık zarı muayenesi” veya “bekaret kontrolü” gibi ismler verilmektedir.

    Son derece ağrısız olan ve bir dakikadan daha az süren kızlık zarı muayenesi sırasında dış ve iç dudaklar tutulup yana çekilmekte, kızlık zarının bütünlüğünün tam olup olmadığı incelenmektedir.

    kızlık zarı diktirme yapılırken aslında kızlık zarı onarılmamaktadır..
    Kızlık zarının onarımı veya kızlığın dikilmesi olarak ifade edilen cerrahi operasyonlarda yapılan işlem vajina içine uygulanan değişik cerrahi tekniklerle ilk cinsel birleşmenin taklit edilmesi yani kanamanın az veya çok gelmesinin sağlanmasıdır. Yani aslında kızlık zarı eski bütünlüğünü yeniden kazanacak şekilde dikilmemektedir.

    Bu nedenle kızlık zarı onarımı geçirmiş bir kişi bir jinekolog tarafından jinekolojik bir muayeneden geçerse önceden böyle bir operasyonu geçirdiği anlaşılabilmektedir.

    “Bekaret tamiri” olarak da bilinen kızlık zarı dikimi işleminin Latince’deki karşılığı “hymenoplasty (himenoplasti)” veya “hymenoraphy (himenorafi)” olarak geçmektedir.

    Himenoplasti ameliyatları dünyanın pek çok ülkesinde çok değişik amaçlarla yapılan cerrahi operasyonlar arasındadır. detaylı bilgi: www.kizlikzaridiktir.net







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.