Şimdi Ara

Kaç Bin Geriye Atar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Başlıktada belirttiğim gibi.Ben geçen sene meslek lisesinden mezun oldum ygs ye girdim fakat puanım düşük olduğu için direk geçiş hakkımla tercih yaptım üniversite geldi ama gitmedim sonra öğrendimki okul puanım yarı yarıya düşmüş hesapladım sanırsam 16-17 falan gelicek beni baya bi geriye atıcakmış.Bİlmiyorum onu hesaplıyabiliyormuyuz veya bileniniz varmı beni tahmini kaç bin geriye atar bu sene lysden tercih yapıcam mesela ygs ye 2 milyon kişi girse lysye 1 milyon kişi girse yine bi kaçış şansm yokmudur ? maks kaç bin geriye atar?



  • 20k olursan 40 45e falan atar 50k olursan sınav eğer buseneki gibi yığılmanın çok olduğu bir sınav olursa 80kya kadar düşebilirsin
  • kardeş keşke 50 k olsa 200 ler de falan bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazan1907

    kardeş keşke 50 k olsa 200 ler de falan bekliyorum

    hocam neden yerleştiniz ki o halde yazık etmişsiniz yanlış anlamayın ancak 200k ile de yerleşeceğiniz bölümden çıkınca asgari ücretin üstünde bir para almanız gerçekten zor olacaktır, benim şahsi önerim bu sene başlayın çalışmaya sınava da girin ama yerleşmeyin seneye opb tam olunca 2 senelik çalışma yapar ilk 30kya çok rahat girirseniz, bu sınava 2 sene hakkıyla çalışan biri 30k olur ve 200k ile 30k arasında çok büyük hem maaş hem de gelecek açısından uçurum var gelecek belirleyecek bir sınav bu hocam bence dediklerimi düşün derim
  • Puanzadan hesaplayabilirsin, gecen yıl beni kırık olmayan obp bile 16 bin geri attı seni sınav kolay olursa 30 bin falan atabilir bence.
  • Tm icin mi mf icin mi yorumun. Tmde bolum yok ya bende okul puanıma yazık ettim mezundum dayanamam bidaha kalmaya diye sosyal hizmet yazp gittim ama simdi bolumumu sevmiyorum .
  • Mağduru Ygss M kullanıcısına yanıt
    hocam kaçtı obpniz ve siralama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mağduru Ygss

    Tm icin mi mf icin mi yorumun. Tmde bolum yok ya bende okul puanıma yazık ettim mezundum dayanamam bidaha kalmaya diye sosyal hizmet yazp gittim ama simdi bolumumu sevmiyorum .

    ikisi içinde aynı iki bölümde de 200k civarı bir sıralamayla okumak hatta 100k üstü sıralamayla okumak 'boşuna okumak' gibi bir şey oluyor, çünkü trde 70 milyon insan var bir çoğuda genç gidip 200kya mühendislik okumak demek her sene senden 1 adım önde 200k kişi demek tm içinde aynısı geçerli. Hatta ben mf adına 50kdan kötü bir sıralamaya sahipken mühendislik yazılmasını doğru bulmuyorum 50-100k arası sıralamada sağlık sektörüne yönelinebilir(hemşirelik, veterinerlik vs.) zaten şuna eminimki bu sınava 2 sene adam gibi çalışan adam 50kdan kötü yapamaz başına kötü şeyler gelmezse kaydırma vs yada sınav günü hastalık, 2 sene çalışma en kötü öğrenciye bile 50k yaptırır, zaten çoğu tıp kazanan adam son 2 sene çalışıyor. Yani 2 senelik bir mesele bu 200k ile 30k arasındaki her şeyi ayıran, çoğu kişiye mezuna kalmak 2 sene sabretmek zor geliyor ama ileride büyük bir kısmı pişman olacaktır, çünkü bu bir günlük mesele değil, evleneceğin kadını, yetiştireceğin çocuğu, çocuğunun geleceğini her şeyi berirleyecek bir sınav.(acı ama maalesef öyle)

    ekleme yapayım: çalışmaktan kastım 'adam gibi çalışmak' 'deliler gibi çalışmak' 'elinden geleni yaparak çalışmak'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HadisSever -- 11 Aralık 2016; 16:15:14 >




  • Ben Simmons kullanıcısına yanıt
    sıralama yoktu direk geçişle tercih yaptım fakat okul puanı 35 falandı işte yarı yarıya düştü
  • ya arkadaşlar 1 yıl daha hazırlanma şansım yok merak ettiğim maks kaç bin geri atar?
  • 2016 gibi bir sınav gelirse ve 200k olursan 280-300k arasına yerleşirsin bence
  • 30k olursan en az 70e atar
  • Ben Simmons kullanıcısına yanıt
    Kardeş ben 50 k yaptım hamda obp 37 idi 16 k geri attı istediğim bölüm istedigim sehirde 50 k ile kapattı . Bu işler birazda şans istiyor ama hic mutlu degilim ya .
  • ramazan1907 kullanıcısına yanıt
    Ya puanzadan hesaplasana en ustte obp kısmı var orayada ortalaman 60 sa mesela 30 yaz dirwkt hesaplıyor istediğini.
  • Mağduru Ygss M kullanıcısına yanıt
    üç aşşağı beş yukarı doğru verirmi hocam o ? sonra onu bekliyim daha fazla geri attıkdan sonra üzülmeyelim
  • Mağduru Ygss M kullanıcısına yanıt
    45 bin falan geri atar diyo o site hocam ama arkadaşlar 80-90 binden bahsediyor ya ?
  • ramazan1907 kullanıcısına yanıt
    Yani puanza gecen yıllar hangi sıralamada ne kadar atmış vs hepsini birebir gösteriyor. Bu sene daha fazla atabilir söylentileri var temel liselerden dolayı. Şöyle diyeyim sana ben sınavların zorluğuna kolaylığına gorede değişir ama eğer iyi bi sıralamadaysan daha az geri atıyor kotu bi sıralamadaysan daha fazla atıyor diye biliyorum . Mesela ben 2015 de 96 bindeydim benim 113 bine attı, arkadasım 50 bindeydi onu 63 bine attı . Sen hedefini cidden yuksek tut sonra benim gibi obp basını yaksın istemem .
  • Mağduru Ygss M kullanıcısına yanıt
    Ya kardeş çok saolasın daha fazla çalışıcam her ihtimale karşı.Fakat beynimi yakan bi durum oldu dün akşam gazatesinin internet sitesinde gördüm ben ygs veya lys den tercih yapmadım direk geiş hakkımla yaptığım için puan yarıya düşmez yazıyordu çok sevindim bu sabah dershanemdeki hocayla osmyi aradık ordakiler fark etmiyor kesiliyor dedi ben tabi yine hüsran biraz önce eve geldim birde ben ariyim dedim adam bana kesilmez hiç kesilmedi dedi ben beynimi yakmak üzereyim.Sanırım 4 ocakta osym herşeyi açıklıcakmış onu beklicem teşekkürler tekrardan.
  • ramazan1907 kullanıcısına yanıt
    Direk geçişlerde bende kesilmiyor diye duymuştum hocam.
  • ramazan1907 kullanıcısına yanıt
    Direkt gecis nasıll oluyor iki yıllıklarda mesela benim arkadaslarım ilk mezun yıllarında hepsi acıktan ilahiyat yazdılar yazında sınava girdiler hicbirininki kesilmedi eger seninkide aynı durumsa kesilmeyecek gözün aydın :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.