Şimdi Ara

KabloTV ve Skystar 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Bilgisayarıma TV kartı alayım derken elime birden Skystar 2 geçti. Şu an halen kablotv kullanıcısıyım ve çanak antenim yok (haftasonu alacağım)
    Sorum şu:
    KabloTV'nin evime gelen kablosunu Skystar 2 kartıma taktığımda hiçbir sinyal alamıyorum. Çanak antenim henüz olmadığı için LNB ayarlarını ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Birkaç sene önce aldığım DOS ortamında çalışan eski TV kartım sinyali hemen alıp kanalları otomatik arıyordu, ama şimdi ne ses var ne görüntü. KabloTV yayınını bu karttan izlememe imkan yokmudur?
    Yardımcı olabilirseniz şimdiden çok teşekkürler



  • kablo tv kablosu ss2 ye olmaz, takmanız sorun yaratabilir. SS2 için uydu anteni ve lnb alacaksınız.
  • Ben 75 Ohm'luk RG6 kablo kullandım, SS2 kartına takılan standard kablo bu değilmi (TV'me takılan kablo da buydu)? SS2'nin analog yayınla çalışmadığını okumuştum, ama KabloTV yayını dijital gelmiyormu?
  • kablo tv kablosu ss2 ye olmaz derken, siz uydurursanız çalışır manasında söylemedim. Dijital Kablo tv standartı için dvd-c (c-cable manasında) kartlar ve receiverler var. Sizin elinizdeki dvb-s (s-satellite manasında) karttır.
    Lnb gücünü dvb-s karttan alarak çalışır. Kabloda durum nedir bilmiyorum ama kablo şebekesinden bir güç geliyordur herhalde. İşte bu akım ss2 ye, belkide bilgisayarınıza zarar verebilir.
    Şuan türkiyedeki kablo şebekesinin yayınları bildiğim kadarıyla analog yayınlardır. Dijital-sayısal yani DVB standartında değildir(ss2 ile analog uydu yayınları da izlenmez). Kaldıki uydu yayınlarının frekansı ile kablo şebekesi yayınlarının frekansı da uyumlu değil.
    Sonuçta kablo, uydu ve karasal yayın farklı şeyler üçününde dijitali ve analogu var. Her birinin standartları ve ekipmanı farklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugaboo -- 23 Eylül 2004, 2:55:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.