Şimdi Ara

KABLO INTERNET ALACAKLARIN DIKKATINE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugun kablo internet baglatmis biri olarak basimdan gecen bir olayi anlatiyim istedim. Eger elinizde kablo modem varsa ve kablo internet baglatiyorsaniz bazi noktalara dikkat etmeniz lazim . Oncelikle gelen arkadaslar dun bi musteriye gitmistik modemi bozuk cikmisti fln. gibi bir yol yapma cumlesi sarf edebilirler cunku bunun amaci almadiklari Baglanti ucretine karsilik size modem satmak niyetinde ( 90YTL gibi bir fiyata ) olduklarindandir. Oncelikle arkadaslar ayar yaparken mutlaka kendi modemlerini kullansinlar (gerci zaten oyle bir tutum icindeler sizin modem bozuk olabilir bizimkiyle deneyelim olmazsa kabahati sizin modeme yikariz gibi.Bak gordunmu bizimkinde calisti bak sizinki acmadi fln gibi.Niye cunku bozuk ) Eger sinyal guclu veya sinyal dusuk gibi problemlerde asagida kutuda ayar yaptiklari sirada modeminiz (onlarin modemi takili degilse) mutlaka kapali olmali (cunku kendi getirdikleri modemi o ayarlamalar sirasinda mutlaka fisten cekiyorlar bi zarar gelmesin diye )yoksa aksi halde saglam olan modeminizde ariza olusabilir. 2.si ise eger modeminizin saglam oldugundan kesin eminseniz ve onu kullanmak istiyorsaniz (yani size 90 ytl ye yeni kablo modem satamayacaklarsa) gelen ekibin kendi merkezlerine bildirdigi Kablo modemin MAC ID'si hemen acilmiyor. Eeee yani bu ne demek diyenler olursa cevabi sudur sizin kullanidiginiz modem sinyali alip baglaniyor fakat karsi taraftan onay alamadigi icin bir nevi tekrar sinyal alma islemine basliyor buda sanki sizin modeminiz sinyal almaya calisiyor ama baglanamiyor hissi veriyor yani gelen arkadaslarin BOZUK olarak tanimlamalarina yol aciyor . (Abi super modem var 90 YTL bak biraz oncede calisti al istersen gibi :) ) Tabi bu karsi taraftan onaylanamama durumu arkadaslarin sizin evden cikmasindan yaklasik 15-20dk sonra birden bozuk olan modeminizin bir anda karsidan onayi alip internete baglanmasiyla tikir tikir calismasi oluyor. Sans eseri acaba modemimmi bozuk kadikoyde servisi varmiydi diye dusunurken bu siteyi buldum http://www.topaz.com.tr/kullanim.html meger sorunun modemde olmadigini karsi tarafla alakali oldugunu anladim ki zaten ekip gittikten bir sure sonra bu sorunun kurmaca oldugu orataya cikti.Topaz firmasinin internet sitesinden alinti "-> Power ve Receive sabit yandığı halde Send sabitlenmiyorsa bizimle irtibata geçiniz"

    Kablo internete gecis yapacak arkadaslara uyarici olmasi icin yazdim. Belki her gelen ekip ayni sekilde davraniyordur (modem satmaya calismak ) veya sadece sansa banada oyle denk gelmis olabilir.Gecis yapacak arkadaslarin dikkatli olmasi boyle bir durumuda goz onune almalari (daha dikkatli olmalari ) icin yazdim.Umarim kablo internete gecis yapacak arkadaslara yardimci olabilmisimdir.


    ONEMLI NOT : MOTOROLA Kablo modemlerin turkiyeye ithalati bitmis.Motorola turkiye bile bu konuda bilgi veremedi,bizim bu konuda bilgimiz yok gibi bir cevap aldim . Ama eger modeminizin faturasi vs. si duruyorsa (yani garantisi hala devam ediyorsa) Kadikoyde yazicioglunun yanindaki kuyumcular carsisinda ust katta bu modemlerin garantisi- teknik servisiyle ilgilenen bir modem bayisi firma vardi (En son 1-1.5 sene once gittim hala acikmidir bisey soyleyemem ). Yada ucretli olarak tamir test gibi Kablo modem isleriylede ilgilenen yine kadikoyde Uranyum bilgisayarin ust tarafinda ( kat olarak degil yolun ust tarafi ) SIFIR HATA diye bir yer vardir teknik servis olarak buralara modeminizden emin degilseniz kontrol ettirebilirsiniz.







  • Teşekkürler Ya bu adamlar bu kadar paragöz mü?
  • Teşekkürler...
    Bu tür deneyimlerimizi birbirimizle paylaştığımız sürece kimse bizleri kazıklayamaz.
  • Bunları öğrendiğimiz iyi oldu. Teşekkürler
  • vay çakallar eyvallah
  • bana gelen servis hiç bu dedikleirne yakın bir davranış bile sergilemediler. ilginç hangi şehirde oturuosn? bir de kurulumu türksat yapmıyor. o yüzden her şehirde kurulumu yapan firma farklı olabilr.
  • Setkom tarafından ithal ediliyor Motorola modemler. Sadece hepsiburada.com da satılıyor. Stoklarına yok, mart sonuna doğru modemler gelecek. Setkom'u arayıp bunu doğrulatabilirsiniz.

    Saygılarımla.
  • Dolandırma istediği bu millette ne kadar var ya. Yeter artık bu memleketi en sonunda terkedecem.
  • taşeron firmalar bu şekilde davranabilirmi belkide olabilir.. Ama azınlıkta olacağına inanıyorum.. Anlaşmalarının en ufak bir şikayette feshedileceğini bildiklerinden buna fazla cesaret edemeyeceklerdir..
  • Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkürler

    Bizede perşembe günü gelecekler bunları okuduğum çok iyi oldu tedbirli olurum. Yalnız öncelikle şunu belirteyim bu olay Kablo internet hizmeti veren Turksat la değil onun evlere kurulum yapması için anlaştığı taşeron firmaların ayıbıdır. Yani bağlantı ücreti ve kampanya ile bi alakası yok tamamen taşeron firmanın modem satma çakallığıdır. Olay aynı Turk Telekom'un ADSL de uyguladığı ADSL çözüm ortağı gibi işliyor ve aynı şekilde butür haltlar yapan çözüm ortakları olduğunuda çok duymuştum. Yaşlı, cahil veya işten anlamayan kullanıcı gördülermi, birde modemleri SIFIR değilse (yani garantisi olmadığını varsayarak) vay hallerine, müşterinin modemiyle bağlantı deneyip aaa olmuyor bide bizim modemle deniyelim diyolar sonra bizim modemle oldu demekki sizin modem arıza diyip geçiriyorlarmış modemi. Bunu niye açıkladım; Herkesede aynı taşeron firma denk gelmeyeceği için çokta korkulacak bir durum yok. Bu nedenle senden önemli bir ricam var, hangi şehir hangi bölgede bu hizmeti aldığını söylersen özellikle orada kablo internet bağlatacak arkadaşlar çok dikkatli olsun. Muhtemelen senin bölgende veya bu firmanın baktığı bölgelerde bu olayı sık sık yapıyorlardır. Hatta taşeron firmanın ismini öğrenebilirsen (Turksat ı arayıp öğrenebilirsin belki) Lütfen Firmanın ismini burada açık et.

    Gelelim olaya; Bu olayın en güzel çözümü şu olur. Adamlara öyle laf salatası yaparlarsa direk dün arkadaşın hattında denedim çalışıyor demek ilk etapta iyi bir gol olur. Nasıl denediniz derse bağlayıp denedim sadece MAC ID tanımlanlı olmadığı için online ışığı yanmadı derim. (bildiğim ve hatırladığım kadarıyla sinyal problemsizse Receive ve Send yanıyor fakat Mac ID tanımlı değilse online olmuyor)... Daha sonrasında laf "istersen modem var abi çok güzel bir modem" e geldiysede "yok ihtiyacım yok benim arkadaşta yedek bitane daha var onu deneriz oda olmazsa, almak istediğim wireless bir modem var 90YTL vermişken 140YTL veririm Wireless olanı alırım" şeklinde 2. golü atabilirsiniz.

    Ayrıca mutlaka arkadaşında dediği gibi onların modemle bağlantı sağlandıktan sonra kendi modeminizi takıp denetin. Eğer "Power ve Receive sabit yandığı halde Send sabitlenmiyorsa" direk MAC ID tanımlanmamış ondan oluyor bu problem derseniz zaten sizinle pek uğraşamayacaklarını anlarlar.

    Yalnız ilk etapta hiç renk vermeden ve kendi modemlerini hiç ortaya çıkarmadan sizin modemle bağlantı yaparken ana kutudan yüksek gerilim uygularda modemi yakarlarsa çok kötü olur gerçi orda duman filan çıkarsa anlaşılır siz yaktınız modemi diye yakasına yapışırsınız ancak öyle bir belirti olmadan modem bozulursa işiniz iş olur. Ama bunada pek cesaret edemezler tahminimce. Bu durumda bu konuyu okuduktan sonra şahsen ben inadına sözleşmeyi imzalamam ve bağlantı sözleşmemi fes ederim. Hatta durumla ilgili Turksat la konuşurum daha sonra Tüketici derneği ile iritbata geçerim. Aman siz siz olun bu tip çakallara pabuç bırakmayın.

    Ayrıca @thundox şimdi bu adamlar modemi sana sattılarmı? Eğer sattılarsa 15 gün içinde memnun kalmadım iade hakkımı kullanmak istiyrum diyip iade et.
    Son olarak geçmiş olsun ve bilgilendirme için tekrar Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 27 Şubat 2007; 21:16:18 >




  • taşeronlar çok çakal bende biliyorum benide ilk kabloya geçtiğimde kazıklamışlardı
  • ISTANBUL - KADIKOY - BOSTANCI Mah. deyim. Bizim buralara bakan taseron firmanın adi DALKIRAN mıs sozlesmeden baktim. Evde degildim yeni bakabildim gec cevap icin kusura bakmayin

    Modem fln satin almadim :) yemedim daha dogrusu numarayı cunku calistigina kesin emin oldugum bir modemdi en fazla kadıkoye gidip servisinde denettiricek ve orda calisirsa belge alip gozlerine ( baska bi yerde olabilir neresi denk gelirse artik ) sokmayi dusunuyordum ki adamlar gittikten 20 dk sonra modem catir catir calisiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thundox -- 28 Şubat 2007; 0:23:01 >
  • bizim orda kablolu yayın yok kablo net alamaz mıyız?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: J.P.Belmondo

    bizim orda kablolu yayın yok kablo net alamaz mıyız?


    Kabl internet hizmetni alabilmeniz icin oncelikle kablo tv olmasi lazim bolgenizde ayrıca her kablo tv olan bolgede de kablo internet kesin olacak diye bir durum yok . Bolgenizde kablo tv/internet olup olmadigini adresten kontrol edebilirsiniz http://online.turksat.com.tr/
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thundox

    ISTANBUL - KADIKOY - BOSTANCI Mah. deyim. Bizim buralara bakan taseron firmanın adi DALKIRAN mıs sozlesmeden baktim. Evde degildim yeni bakabildim gec cevap icin kusura bakmayin

    Modem fln satin almadim :) yemedim daha dogrusu numarayı cunku calistigina kesin emin oldugum bir modemdi en fazla kadıkoye gidip servisinde denettiricek ve orda calisirsa belge alip gozlerine ( baska bi yerde olabilir neresi denk gelirse artik ) sokmayi dusunuyordum ki adamlar gittikten 20 dk sonra modem catir catir calisiyordu.


    Teşekkür ederim kullandığın bölge bana baya bi uzak:) Benim burda aynı şirket iş yapıyor olamaz Ankara/Tandoğan.. Ancak yine benzer çakallıkta bir şirketle karşılaşabilirim. Arkadaşlar özellikle modemi 2. el alanlar yada daha önce kullandığı modemi kullanmak isteyenler, kısaca modemi SIFIR olmayanlar özellikle daha çok dikkat etsinler. Bunun sebebi adamlar modemin yeni olduğunu gördüklerinde butür bir olaya hiç girmezler çünkü;
    1- Sıfır modemin bozuk olması çok düşük bir ihtimaldir, yani yediremezler.
    2- Bozuk olsa bile garantisi olacağı için yani müşteri modemini garantiden değiştirebileceği için yeni bir modem alma olayına girmez.

    Bu nedenle modemi SIFIR olanların riski daha az bu nedenle eski modem kullananlar çok dikkat etsinler. ADSL de de çözüm ortaklarının neler yaptığını görmüştük.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.