Şimdi Ara

Jinekomasti Tedavisi Hakkında Güzel Bir kaynak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nedeni kesin olarak bulunmamakla birlikte jinekomasti erkeklerde endokrin sisteminin bozukluğundan kaynaklanır. Endokrin sistemdeki östrojenler / androjenler oranındaki artışa yol açan rahatsızlıkların jinekomasti gelişiminden sorumlu olduğu düşünülmektedir. Bu durum erkeklerde meme dokusunun büyümesine ve şişmesine neden olur. Erkek gözğüsleri kadınlarda olduğu gelişim göstermemkle birlikte bir mem doksuyla doğarlar.


    Jinekomasti erkeklerde göğüs bezlerinin genişlemesi yada erkeklerde meme büyümesi diye geçer. Anca tüm göğüs büyümeleri bir jinekomasti vakası değildir. Obezite veya başka bazı olaylara göre göğüs büyemesi gerçekleşebilir. Bu yüzden ismi biraz kısaltıp jinekomastinin latinceden gelen anlam karşılığı ile jinekomastiyi erkeklerde kadınsı meme büyemesi olarak tanımlayabiliriz.

    Jinekomasti, erkek göğüs bez dokusunun genişlemesidir. Bebeklik, ergenlik ve yaşlı erkeklerde, jinekomasti yaygın olabilir. Jinekomasti, obez erkeklerin meme bölgelerinde yağ birikintilerinin varlığına işaret eden psödogynekomasti veya lipomastiden ayırt edilmelidir

    Gerçek jinekomasti glandüler veya meme dokusunun büyümesi sonucu ortaya çıkar ve erkeklerde çok az miktarda bulunur. Jinekomasti, erkek memenin tıbbi değerlendirmesinin en yaygın sebebidir.

    Jinekomasti erkeklerin %70 ini ergenlik dönemlerinde belirli bir dereye kadar etkiler. Ancak çoğu udurmda belirgin değildir ve ergenlik dönemin ardından son bulabilir.Sadece ergenlik döneminde her yaşta ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır.
    Gelişim genellikle pubertal değişikliklerle ilişkilidir; Erkekler için bir psikolojik sıkıntı kaynağına dönüşmesi muhtemeldir.
    Bununla birlikte pubertal jinekomasti vakalarının% 75’inde tedavi başlangıcından iki yıl sonra iyileşme gözlemlenir.

    Jinekomasti estetik operasyonunun amacı aşırı büyümüş veya feminen şekilde gelişen gelişmiş göğüsleri yüzünden sıkıntı çeken erkeklerin meme boyutu ve biçimini düzetlmektir.
    Bu operasyon genelde liposuction (vakumla yağ alma) yöntemlerini ve estetik cerrahi prosedürlerinin bir kombinasyonu şeklinde gelişir. Glandüler bir doku tabakası oluşmamışsa ve düzeltme derecesi düşükse sadece yağ alma ile giderilebilir. Yetenkli bir cerrah tarafından tedavi edildiğinde jinekomasti güvenli bir şekilde tedavi edilebilir veya düzeltilebilir. Tüm dünyada bir çok erkeğin başvurduğu bu yöntem ile hastalar sonuçlardan memnun kalarak ayrılıyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.