Şimdi Ara

JANT BOYAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jant Boyanması konusunda problemi olan arkadaşlara yardımcı olabilirim...





     JANT BOYAMA



  • nasıl bir boya kullanılıyorr bu uygulamada
  • yardımcı olurmusun
  • jant boyama konusunda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.
  • bir takım jant boyamasına nasıl ücretlendiriyosunuz yani fiyat nedir bazı jantlar görüyorum özellikle borbetlerin göbeğini boyatıyolar pütürlü bir görüntü oluşuyor hiç hoş durmuyor bu işçiliktenmi kaynaklanıyor acaba yoksa boya kalitesindenmi
    teşekkürler saygılar
  • 15 gündür mesaj yazmamışsınız ama belki girerde okursanız diye bir soru sormak isterim. Bi arkadaşımın jantlarını beyaza boyamak istiyoruz. Bunun için hangi boyayı kullanalım ve en önemlisi boyadan önce janta hangi işlemleri uygulamalıyız? Kimileri benzin dök yak diyo kimisi zımparala.
  • güzel bi çalışma tbrk ederm kolay gelsin başarılarınızın devamını dilerim.....
  • jant kumlamave sonrasındaboyaması yapılır yeni gbi olur . 4 jant tek renk 200 tl
    ESKİŞEHİR KOBİ
    0543 815 20 64
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seizure

    15 gündür mesaj yazmamışsınız ama belki girerde okursanız diye bir soru sormak isterim. Bi arkadaşımın jantlarını beyaza boyamak istiyoruz. Bunun için hangi boyayı kullanalım ve en önemlisi boyadan önce janta hangi işlemleri uygulamalıyız? Kimileri benzin dök yak diyo kimisi zımparala.

    Sakin benzin döküp yakmayın , jantın anasını ağlatırsınız çünkü ne olursa olsun fizik kuralları denilen bişey var , 120yle giderken jantı arkanızdaki şöför , motoru ise siz elinize alırsınız.


    Teneke jant için : Paslı kısımları zımpara yaparak pası attıktan sonra yıkayıp iyice kurutmak , sonra bulabildiğiniz en kaliteli boya ile boyamak.


    çelik jantlar için ,yada uğraşamam derseniz sanayii yolları taştan..
  • seizure kullanıcısına yanıt
    Geç olsun güç olmasın, sprey boya ile,
    araç üstünde teneke jant (çelik jant da deniyor;
    ama alaşım jant- çelik jant kavramı karıştırıldığından teneke diyelim)
    boyama tarifi ve örneği şu şekilde;

    Boyamadan yüzey hazırlık ve temizlik yapılması gerekli, tel fırça, zımpara, temizleyici balata spreyi yahut alkol gibi birşey kullanılması güzel olur, yüzey pürüzsüz olsun, pas mas leke, balans ağırlık yapışkanı felan kalmayacak.
    Ayrıca zımpara ile eski boya çizilince, yeni boya o şekilde üstüne rahat tutunacak, diş geçirecek.

    Alaşım jant için de var, metalik sprey var, türlü türlü renk seçeneği var. Önemli bir konu, her tür boya uygulama sonrası son kat olarak vernik (parlak veya mat) uygulama yapmanız şart, yoksa çok uzun ömürlü olmayacaktır, benzin mazot veya benzeri bir kimyasal gelirse boya matlaşıp bozulacaktır, üst kat vernik uygulama ile boyanıza birşey olmaz..

    Yüzey hazırlık / temizlik bittikten sonra,
    ilk kat hafif bir boya atın, jantın ortasına az boya, kenarlarına çok boya atmanız yerinde olur, 4-5 dakika sonra ikinci katı, 10 dakika sonra üçüncü katı daha da yoğun atın. Yarım saat bekledikten sonra da bir-iki kat vernik uygulayın.

    Yutup a baktım herkes arabadan söküp de boyamaya uğraşmış, bence eliniz yatkın ise bu işlere, lastiği sökmeye gerek yok.
    Bir de tekeri motora çevirirken spreyi uygulamanız durumunda homojen ve güzel oluyor uygulama. Spreyi sıkarken lastiğe yanaşan kısımları maskeleyecek şekilde ufak bir karton ile siper yapıp sıkmak lastiğe yakın kısımların düzgün boyanmasını sağlıyor. Lastiğe bulaşan madde olur ise de çok önemli değil, yolda iken lastik şekil değiştirdikçe atıyor.

    Uygulama mat siyah sprey üzerine renksiz(şeffaf) parlak vernik iledir. Akçalı permolit önerildi, onu kullandım, kapatıcılığı çok iyi, az boya ile çok yer kapatıyor, birer boya ve vernik sprey 4 jant rahatlıkla boyadı ve %30 u kadarı arttı.

     JANT BOYAMA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 28 Mayıs 2018; 23:4:32 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.