Şimdi Ara

İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
14
Favori
102.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayrıca Üçay Mühendislik ile ilgili bilmeniz gerektiğini düşündüğüm bir konu ise Üçay Mühendislik ve Fortes Mühendislik aynı firma
  • Çok Tşkler
  • sokaklarda okadar çok reklam afişi varki 36 ay vadeli daha başka işte 3000tly komple iş teslimatı ndan bahsedenler kimimiz maddi imkansızlıklardan dolayı kimimizde ucuz etin yahnisi müftalası olmuş toplum olarak bu firmalara iş yaptırarak aslında ömür boyu fazladan taksit ödemeye mahküm edildiğimizin farkında bile olmadan izmir gaza çalışmaya başlamıştır (gaz tüketimi anlamında)ucuz mal kullanacak kadar zengin deyilim Robert booş tamda bu haal için söylenmiş bir söz..
  • Geçen sene 4300 tl. ye bir firma ile anlaştık, hem de tavsiye üzerine. Geldiler eve, bir işçilik döktürdüler, Allah yarabbi düşman başına, olmaz böyle bir şey. Her taraf ağlıyor, yamuk yumuk borular , ekli büklü tesisat, kırılmadık yer bırakmadılar, rezil bir şey oldu. Hesapta gelip tesisatı yeniden yapacaklırdı ama ne gelen var ne de soran.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaçatı

    Geçen sene 4300 tl. ye bir firma ile anlaştık, hem de tavsiye üzerine. Geldiler eve, bir işçilik döktürdüler, Allah yarabbi düşman başına, olmaz böyle bir şey. Her taraf ağlıyor, yamuk yumuk borular , ekli büklü tesisat, kırılmadık yer bırakmadılar, rezil bir şey oldu. Hesapta gelip tesisatı yeniden yapacaklırdı ama ne gelen var ne de soran.


    maalesef insanlarımız tesisat yaptırırken en ucuz fiyatı vereni tercih ediyor. montajlanmış hazır ürün(tv, buzdolabı vs) alıyormuş gibi davranıyor. yani aldığı ürün her evde aynı performansı gösterir sanıyor.

    oysa tesisat onlarca parçanın birleştirilmesi sonucu oluşuyor ve kaliteli işçilik ilk tercih olmalı. çünkü bu sisteme ömür boyu her ay para ödenecek ve tesisat ne kadar kaliteli olursa aylık ödeyeceğin miktar azalır.




  • 110 m2 dairem için viessman yoğuşmalı kombi + tesisat için yani anahtar teslim 5800TL fiyat istediler (izmirgaza ödenen ücretler hariç). Sizce nasıldır bu fiyat arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mystik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    düne kadar firmalar sıcak iklime üretilen yoğuşmalı kombiyi erzurum için büyük ev için deyip SAÇMALIYORDU, izmir de hala da firmacılkların yarısı bunu yapıyor, aralarında mühendis olduğunu (!) söyleyenlerde var, ülkede lise sayısı kadar üniversite var, her bitirmeyi başaran aynı kafada olmayacağı muhakkaktır.

    izmirgaz da saçmalıyor

    Kombi Tüketici El Kitabı - İzmirgaz

    http://www.izmirgaz.com.tr/kombikullanim.html


    Soru 18-) Yoğuşmalı kombiler her evde kullanılabilir mi?

    Yoğuşmalı kombilerde kullanılan parçalar diğer kombilere göre daha pahalıdır ve sistemde kullanılan suyun sıcaklığı da ( 50- 30 C) yani düşük sıcaklıkta olması gerekir. Bundan dolayı da daha fazla radyatör kullanılmalıdır. Buda sistemin daha pahalıya kurulması demektir. Bu tip cihazlar, ancak yerden ısıtma sistemleri için tercih edilebilir. Yoğuşmalı kombi kullanıldığı takdirde sıcak su tesisatının; demir, bakır veya alüminyum tüm folyolu borularla yapılması zorunludur.



    "Yoğuşmalı kombilerde kullanılan parçalar diğer kombilere göre daha pahalıdır"

    Güncelliğini yitirmiştir.




  • Hatay'da tavsiye üzerine ve aynı mahalde olmamızın avantajlı olacağını düşünerek seçtiğim firmanın yaşattığı rezilliği paylaşacağım, yazıyorum henüz bitmedi. İnsan kendi parasıyla ancak bu kadar rezillik yaşar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endurado -- 13 Aralık 2013; 23:42:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende her işlemi yapmama rağmen 8 gündür FORTES mühendisliğin İzmirgazdan randevu almasını bekliyorum güvence bedelini 4 Aralıkta yatırmama rağmen bilgisayarlarımız bozuk, taşındık gibi bahanelerle randevu almıyorlar.

    Her iş bitmişken 8 gündür randevu alınmasını beklemek gerçekten çok tuhaf, bu gün ilgilenen kişiyi arayıp siz ne yapıyorsunuz kaç gündür nasıl firmasınız dediğimde benim bağırmam gerekirken eleman sapıttı telefonda bağırmaya başladı seninle konuşmak istemiyorum dedi gerçekten komedi gibi bir durum çoluk çocukla uğraşıyoruz.

    Bende büyük firma diye güvenmiştim. Bu gün İzmirgaza şikayet dilekçesi yazıp faxladım yarın Tüketici İl hakem heyetine gidip dilekçe vereceğim. Bu konuda yapabileceğimiz başka bişey varsa bu işle ilgilenen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
  • biz de başka bir firmada buna yakın sıkıntılar yaşadık.izmirgaz yatması gereken parayı firma yatırdık dedi.ama izmirgazı aradığımda yatırmamışlar,sonra yarısını yatırmışlar.daha sonra projeyı gönderdik dediler.izmirgaz gelmedi .dedi.piyasada iş ahlakı yok.bir firmada bürokrasıyı takip eden koordine eden bir elemanları olmalı.oda termostaı almak için firmaya gittim.firma daki şahıs ...size elektrık tesisatı çekilecek... dedi.halbuki ada termost. için kablo çekileli 10 gun olmuştu.daha neler neler.geçlere iş verilsın iş sahası açılsın ama koordineyı bilmeyen organizasyonu bilmeyen kişileri çalıştırıyorlar.tabii müşteriler çok mağdur oluyor.ama bunlara ceza uygulayacak bir mercii yok.biz neredeyse 1 ay ugraştık.geçeen yıl bu aylar uğraşıyorduk.
  • daha sonra bu formdan bir arkadaştan ögrenmiştim.izmir gazizmir deki firmaları gruplandırmış.a-b-c-d grubu şeklinde.bu gruplama hangi krıterlere göre yapılmış tam anlayamdım.her firmanın ünvanı ve ismi var.iş yapan firmaznızın durumuna bir göz atın izmirgaz sitesinden.mesela bizim tesisatçı b grubunda...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz10

    Bende her işlemi yapmama rağmen 8 gündür FORTES mühendisliğin İzmirgazdan randevu almasını bekliyorum güvence bedelini 4 Aralıkta yatırmama rağmen bilgisayarlarımız bozuk, taşındık gibi bahanelerle randevu almıyorlar.

    Her iş bitmişken 8 gündür randevu alınmasını beklemek gerçekten çok tuhaf, bu gün ilgilenen kişiyi arayıp siz ne yapıyorsunuz kaç gündür nasıl firmasınız dediğimde benim bağırmam gerekirken eleman sapıttı telefonda bağırmaya başladı seninle konuşmak istemiyorum dedi gerçekten komedi gibi bir durum çoluk çocukla uğraşıyoruz.

    Bende büyük firma diye güvenmiştim. Bu gün İzmirgaza şikayet dilekçesi yazıp faxladım yarın Tüketici İl hakem heyetine gidip dilekçe vereceğim. Bu konuda yapabileceğimiz başka bişey varsa bu işle ilgilenen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.




    Dilerim kısa zamanda çözülür sorunlarımız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endurado -- 13 Aralık 2013; 23:43:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    biz de başka bir firmada buna yakın sıkıntılar yaşadık.izmirgaz yatması gereken parayı firma yatırdık dedi.ama izmirgazı aradığımda yatırmamışlar,sonra yarısını yatırmışlar.daha sonra projeyı gönderdik dediler.izmirgaz gelmedi .dedi.piyasada iş ahlakı yok.bir firmada bürokrasıyı takip eden koordine eden bir elemanları olmalı.oda termostaı almak için firmaya gittim.firma daki şahıs ...size elektrık tesisatı çekilecek... dedi.halbuki ada termost. için kablo çekileli 10 gun olmuştu.daha neler neler.geçlere iş verilsın iş sahası açılsın ama koordineyı bilmeyen organizasyonu bilmeyen kişileri çalıştırıyorlar.tabii müşteriler çok mağdur oluyor.ama bunlara ceza uygulayacak bir mercii yok.biz neredeyse 1 ay ugraştık.geçeen yıl bu aylar uğraşıyorduk.


    Sayın Demirciefe paylaştığınız sıkıntılı doğalgaz maceranızı okumuştum, hatta yazınızdan çıkarım yaparak abonelik ve güvence bedel ödemelerini bizzat kendim yaptım.

    Kat kaloriferi söküldü doğal! olarak, bunun üstüne güvendiğim klima anakart arızası çıkardı üstüne de sağlık sorunları nüksedince eh bir de bunu üstüne aynı firma sayemde buldukları müşterinin işlemlerini benden önce yapınca tam sinir harbi oldu...

    Bu firma İzmirgaz a grubu listesinin en sonunda fakat bu listeler iş hacmiyle oluşturuluyor sanıyorum, kimsenin müşteri memnuniyeti, verilen hizmetin kalitesi ve işin güvenliğiyle ilgilendiğini zannetmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endurado -- 13 Aralık 2013; 23:44:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    b sınıfı derken nasıl yani 2. kalitemi demek oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaçatı

    b sınıfı derken nasıl yani 2. kalitemi demek oluyor.

    biray muhendisslık yazmış. alıntı:


    zmirgaz çok iş yapan firmalara A sınıfı iş katagorisine alıyor, sonrada bu firmalar tüyüp gidiyor, tabi ki en çok gaz yakan tesisatları da tartışmasız bu firmalar yapıyor.

    ben 300 tl gaz gelen bir dairede 700 yakan komşu görüyorum, kimse bunu çok yakıyorla izah edemezi dandik yapıyor ile izah edebilir.

    kampanya sunumu yaptıları bir ortamda, izmirde yoğuşmalı kombi en fazla satılıyor, hayret dedi, konuşmacıları, yoğuşmalı kombinin hangi ortamda daha çok verim verdiğini biz buradan yazmasak, daha çok bu yanlış anlatımlar olacak tı.

    A grubu yoğuşmasız kombilere takılan bir firmanın elemanı vermiştir, o saçma cevabı..

    radyatörü 200 tl lık fazla koyamayan zihniyet, yakıtı senede 300-400 tl fazla yaktırarak, tüketiciye daha fazla iyilik yapmış oluyor heralde, zaten millet de HALA UCUZ ETİN YAHNİSİNİ ANLAYAMADI gitti , bizim vilayette.

    müşteriye, dikey bacalı, bakır borulu, oto.vanalı kombi montaj işini 4600 diyorum, istemezseniz, balkona 3300 den başlar diyorum. 4600 ü tercih ediyor, 2 gün sonra 3000 e yapan var, kazıklandım diyor, 3000 e yaptıranlar senede 2000 tl yakıt ödeyince kazığı anlıyorlar ama baştan bu kazığı kimse göstermiyor tabi..

    ne diyelim Allah herkese akıl fikir versin ...




  • endura arkadaş,bu fotolarla ve diğer evraklarla tuketici hakem heyetıne baş vur.bilirkişi atasınlar,magdureyetınızın giderileceği kanatındayım.
  • merhaba arkadaşlar:
    bir hafta içinde doğalgaz bağlatmam gerekiyor,şimdiye kadar görüştüğüm şirketlerden EKOL doğalgaz ile anlaşıcam gibi.izmir bucadayım ev 75m2 2.kat
    demirdöküm nitromix p24+demirdöküm plus radyatör(6m)+2adet eca t.vana+gaz emniyet sistemi (tesisat evde mevcut) 4000tl nakit

    EKOL'e daha önce iş yaptıran varmıdır acaba aramızda şikayetçi olan lütfen söylesin
    Sizce fiyat nasıl

    Birde tesisat plastik boru kombi bağlantısı plastikmi bakırmı olmalı,bakır olursa ne gibi artısı olur

    LÜTFEN YARDIM EDİN ÇOK AZ ZAMANIM VAR

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loopus270

    merhaba arkadaşlar:
    bir hafta içinde doğalgaz bağlatmam gerekiyor,şimdiye kadar görüştüğüm şirketlerden EKOL doğalgaz ile anlaşıcam gibi.izmir bucadayım ev 75m2 2.kat
    demirdöküm nitromix p24+demirdöküm plus radyatör(6m)+2adet eca t.vana+gaz emniyet sistemi (tesisat evde mevcut) 4000tl nakit

    EKOL'e daha önce iş yaptıran varmıdır acaba aramızda şikayetçi olan lütfen söylesin
    Sizce fiyat nasıl

    Birde tesisat plastik boru kombi bağlantısı plastikmi bakırmı olmalı,bakır olursa ne gibi artısı olur

    LÜTFEN YARDIM EDİN ÇOK AZ ZAMANIM VAR

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER


    inşallah 1 haftada biter.




  • İzmir gazda sorun var bir ayı bulucak gazın gelmesi onun için bir hafta içinde karar verip bağlatmam lazım,allah izin verirse 2 ay sonra bebek gelicek ondan acelem var,
    sizce seçmiş olduğum paket ve fiyatı nasıl
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Geçen sene 3 kuruş pahallı olsun iyi olsun dedik, tavsiye edilen bir firmaya işimizi yaptırdık, keşke yaptırmaz olaydık. Yapılan işçilikten, kullanılan malzemeden çok büyük kazık yedik. Hesapta gelip tekrardan yapacaklardı ama ne gelen var ne de giden.
    Nasipse bir kaç sene sonra tesisatı baştan sona tekrar yenilemek stiyorum. Bu iş için ya biray mühendislikle anlaşıcam, ya da büyük yapı marketleri ile anlaşıcam. Ben karşımda işini bilen ciddi bir muhatap istiyorum. Adı sanı duyulmayan, dandik firmalarla olmaz bu işler.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.