Şimdi Ara

İtalyada Master eğitimime başladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
8
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    2013 senesinde ilk defa hem akademisyenlik hemde yurt dışı hayalimi bu siteye yazmıştım
    (https://forum.donanimhaber.com/m_74579208//tm.htm#74579208 )

    aradan seneler geçti ve şuan için bu hayalimin ilk adımı olan master derecesinde olan eğitimime başladım, bunun mutluluğunu ve gururunu sizinlede paylaşmak istedim ve tabikide benim gibi bu hayali düşünenler varsa bir nebzede olsa yardımcı olma niyetindeyim.

    2013 senesinde açtığım konuyu "Konu Dışı Özel"de açtım çünkü o sıralar "Konu Dışı"nda çok hebele hübeleci vardı forumda bayadır bularda takılmıyorum şuan ne alemde bilmiyorum ama bir kaç çürük elma için güzel elmaları ziyan etmek istemedim, umarım benim gibi daha niceleri yurt dışında çok yüksek seviyede kalitede eğitim alarak kendini geliştirmesine katkıda bulunabilirim.

    P.s.

    2013 Senesindeki konuya girmeye üşenenler için özet geçeyim, İtalya Romadaki Sapienza Üniversitesinde bu sene Yüksek Lisansa başladım, üniversite ortamı gerçekten çok güzel ama dersler inanılmaz derecede zor, burası resmen Wimbledon ve biz Marsel İlhan seviyesinde eğitim görmüşüz, inanılmaz zor ama halledilemeyecek şey yok en kötü bir sene uzatırız ki buda en az bir sene daha Romada kalacağım anlamına gelir.

    Dersler İngilizce, Ielts yada Toefl skoru benden şimdilik istenmedi ama zaten yeterli seveyede değilseniz derslerden geçmeyi bi kenara bırakalım hocanın verdiği ödevleri dahi anlamazsınız, çünkü hocalarda ingiliz değil sonuçta italyan yani garip bi aksanları var gerçekten konuya hakim olanlar anlayabilir ben şimdilik zorluk çekiyorum o konuda yakında alışırım diye düşünüyorum.

    Romada yaşam pahalı mı ? Bu gerçekten size kalmış, üst limit diye bir şey yok tabikide ama alt limit olarak - gerçekten alt limit herşeyi minimumda tutma- kira artı yaşam giderleri 500 Euro bence

    Roma nasıl bi şehir ? Avrupanın bir çok büyük şehrine gitmiş biri olarak söylüyorum kesinlikle çok güzel, en güzeli tabikide değil ama çok güzel, heleki biz Avrupada yaşamak isteyen ama Türklükten bir çok kalıntı taşıyan insanlar için, burası Avrupa klasında ama bir Zurich kasıntısıda yok, rahat ama patavatsız değil, bilmem anlatabildim mi, aşırı düzen diye bir şey yok, Almanyadaki gibi 18.03de otobüs gelecek yazıyorsa sisteme 18.03de gelecek diye bir kaide yok. Yani aslında Türkiyeden çıkmış biri için Roma gerçekten çok güzel bir geçiş şehri.

    şuan için önceden cevaplayabileceğim sorular bunlar sanırım, asıl cevaplamam gereken soru ise sanırım ben buraya nasıl kabul aldım ?


    gerçekten bu işi merak edenler geldiği zaman onuda yazarız sıkıntı yok, çok sancılı ama kolay bir süreçti.







  • Tebrikler hocam iyi bir azim ve cesaret örneğine benziyor ben de Erasmus ile avrupa hayatına başlangıç yapmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raz3rs kullanıcısına yanıt
    Erasmus ile Almanyada Staj yaptım 2 ay, eğer öğrenime gideceksen tavsiyem, ya temelli gitmeyi düşündüğün yere git çünkü kendimden örnek vereceğim mesela ben Lizbon Portekize gittiğimde şehre resmen aşık olmuştum ve dedimki ben burda yaşamak istiyorum, hemen kendi üniversitem ile oradaki üniversitenin erasmus anlaşmasına baktım ve herşey uygundu, son senemin en az bir dönemini Lizbonda geçirecektim ki, karşılıklı protokolü yenilemedi üniversiteler ve benim hayallerim suya düştü, benim hayallerim suya düştü ama bu olayı böyle ele almanın önemi şudur, eğer erasmus ile en az bir dönem gittiğin zaman erasmus maddi desteğin olacak ve o şehre maddi destekle rahat bir şekilde ısınacaksın ve yüksek lisansa başladığında - ki bu kariyerin için daha önemli bir basamak - adaptasyon sıkıntısı yaşamayacaksın. yada londra paris barcelona gibi instagramda fotoğraf atttığına çok "like" alabilecek şehirlere gidip havanı atıp Türkiyeye dönebilirsin :D




  • hocam bölüm ve türkiyede hangi üni mezunusunuz.
  • Tebrik ederim hocam. İtalya veya Yunanistan benim hayalim. Bende tarih bölümündeyim ve kısmet olursa akademisyen olmak istiyorum. Bulmuşken size birkaç soru sormak istiyorum:

    1) İtalyanca zor mu??
    2) İtalya'da master yapmak zor mu??
    3) Ortalama masraf ne olur??
    4) Burs, devlet desteği vs var mı??
    5) Sonuçta 2 sene orda geçecek, değer mi??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

    hocam bölüm ve türkiyede hangi üni mezunusunuz.

    Bölüm İşletme ve Turgut Özal Üniversitesinden Yıldırım Beyazıt Üniversitesine sürüklenen öğrencilerdendim.
  • Ben de başka bir ülkede lisans programına kabul edildim önümüzdeki yıl için. Gideceğim yer de iyi bir Avrupa ülkesi ve orada da derslerin çok zor olduğu söyleniyor. Bu konuyu biraz açar mısınız? İşletme mühendisliği benim bölümüm. Eğitim İngilizce olmadığı için biraz daha matematik ağırlıklı bir şey okumak daha iyi olur diye düşündüm, bunun yanında tabiki ilgimi çekiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A D M I R A L

    Tebrik ederim hocam. İtalya veya Yunanistan benim hayalim. Bende tarih bölümündeyim ve kısmet olursa akademisyen olmak istiyorum. Bulmuşken size birkaç soru sormak istiyorum:

    1) İtalyanca zor mu??
    2) İtalya'da master yapmak zor mu??
    3) Ortalama masraf ne olur??
    4) Burs, devlet desteği vs var mı??
    5) Sonuçta 2 sene orda geçecek, değer mi??

    Teşekkür ederim, umarım hayaller bir gün rutinin olur.

    1-) Lisans eğitimimde bir dönem boyunca haftada 3 saat İspanyolca dersi aldım, yani öyle çok yoğun bir ders programı değildi. Buradaki akrabalarım ile konuştuğumda İtalyancanın 6 ayda konuşma seviyesine 1 yılda ise seri şekilde hakim olabileceğin 3-4 yılda ise tamamen işin ehli olacağın söyleniyor

    2-)Benim okulum Sapienza Üniversitesi (http://www.topuniversities.com/universities/sapienza-university-rome#wur) dünya 223. Üniversitesi, Türkiyedeki hayalimin ODTÜ olduğunu düşünürsek ki onun sıralaması 400-500lerde, yani sonuç olarak zor, ama kolay olsa bi değeri olmazdı değil mi ?

    3-)İtalyanın şöyle güzellikleri var, mesela LazioDisu diye bir kurum var, başvuruyorsun ve fakirliğini tescillersen (kimse yanlış anlamasın benim babam profesör ama ona rağmen avrupada fakir statüsündeyiz euro=3.4 unutmayalım) ki ben tescilledim okul ücreti alınmıyor, üstüne fakirliğini gerçekten tescillersen yıllık 5000Euro veriyorlar ben başvurdum ilk aşamada alanlardan değilim ama umarım ikince aşamada alanlardan olurum. Yurt imkanıda var 150Euro diye hatırlıyorum ama ona çok bakmadım çünkü teyzemler burada yaşıyor onlarla beraber kalıyorum.

    4-)Burs meselesini yukarda belirttim ama eklemek gerekirse 430Euro küsür KYK kredi/Burs veriyor aklımızda bulunsun oda.

    5-)2 seneyi geçtim şimdiden dua ediyorum doktoradada burda kalırım diye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwartvis

    Ben de başka bir ülkede lisans programına kabul edildim önümüzdeki yıl için. Gideceğim yer de iyi bir Avrupa ülkesi ve orada da derslerin çok zor olduğu söyleniyor. Bu konuyu biraz açar mısınız? İşletme mühendisliği benim bölümüm. Eğitim İngilizce olmadığı için biraz daha matematik ağırlıklı bir şey okumak daha iyi olur diye düşündüm, bunun yanında tabiki ilgimi çekiyor.

    Süper, keşke bende lisansta çıkabilseydim, "iyi bir Avrupa ülkesi"ndeki eğitim ingilizce değil ise işler biraz karışabilir çünkü dediğim gibi ingilizce bile bazen çok karışabiliyor, genel anlamda anlıyorsun ama bir akademik terim söylüyor, ne ingilizce kursunda ne de dizilerde duydun bu ingilizce kelimeyi hemen not edip google translateden bakıyorsun :D yavaş yavaş bunların hepsi bitecek ama ilk aşamada çok sıkıntı oluyor. Ama gene daha önce dediğim gibi kolay olsa herkes yapar ve değeri olmaz, zorlansanda bir sene uzatsanda her türlü mantıklı bir hareket yapacaksın yurt dışında eğitim alarak.




  • benı de al yanına
  • Tebrik ederm hocam benim de hayalim italya da mastir yapmak tekstil ustune basarinin devamini dilerim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktora ile ilgili bigin var mı? Ben de doktorayı yurt dışında yapmak istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl başvurdun, şart var mı not ortalaması vs gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarihçi

    Doktora ile ilgili bigin var mı? Ben de doktorayı yurt dışında yapmak istiyorum.

    Malesef şimdilik Doktora ile ilgili bilgim yok ama İtalyada eğitim ile ilgili tüm işler konsolosluk üzerinden dönüyor, arayıp gönül rahatlığıyla neler yapılması gerektiğini sorabilirsin, çok samimi şekilde yardımcı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RafaNadal kullanıcısına yanıt
    Öyle mi? Yarın bilgi alayım o halde, bir sorayım bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blattodea

    Nasıl başvurdun, şart var mı not ortalaması vs gibi

    Konsolosluk üzerinden başvuru yapılıyor, not ortalama şartı göremedim ben ama benim ortalamam 79,2/100 idi, etkisi olmuş mudur olmamış mıdır bilmiyorum ama bence olmamıştır, daha öncede dediğim gibi ingilizce ile ilgili belge talep edilmedi benden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekstilcibayan

    Tebrik ederm hocam benim de hayalim italya da mastir yapmak tekstil ustune basarinin devamini dilerim :)

    Hayaller gerçek olur umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teoman Yabgu

    benı de al yanına


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RafaNadal


    quote:

    Orijinalden alıntı: tekstilcibayan

    Tebrik ederm hocam benim de hayalim italya da mastir yapmak tekstil ustune basarinin devamini dilerim :)

    Hayaller gerçek olur umarım

    İnsallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RafaNadal

    quote:

    Orijinalden alıntı: zwartvis

    Ben de başka bir ülkede lisans programına kabul edildim önümüzdeki yıl için. Gideceğim yer de iyi bir Avrupa ülkesi ve orada da derslerin çok zor olduğu söyleniyor. Bu konuyu biraz açar mısınız? İşletme mühendisliği benim bölümüm. Eğitim İngilizce olmadığı için biraz daha matematik ağırlıklı bir şey okumak daha iyi olur diye düşündüm, bunun yanında tabiki ilgimi çekiyor.

    Süper, keşke bende lisansta çıkabilseydim, "iyi bir Avrupa ülkesi"ndeki eğitim ingilizce değil ise işler biraz karışabilir çünkü dediğim gibi ingilizce bile bazen çok karışabiliyor, genel anlamda anlıyorsun ama bir akademik terim söylüyor, ne ingilizce kursunda ne de dizilerde duydun bu ingilizce kelimeyi hemen not edip google translateden bakıyorsun :D yavaş yavaş bunların hepsi bitecek ama ilk aşamada çok sıkıntı oluyor. Ama gene daha önce dediğim gibi kolay olsa herkes yapar ve değeri olmaz, zorlansanda bir sene uzatsanda her türlü mantıklı bir hareket yapacaksın yurt dışında eğitim alarak.

    Hocam haklısın ama herhangi bir şekilde İngilizce lisans eğitimini karşılayamam :) fiyatları malum. Ve ben lisansı da dışarıda okumayı çok istiyorum, o yüzden göze alıyorum dili öğrenmeyi. Ben şuan tercümanlık okuyorum zaten Türkiye'de, ve aynı zamanda bu işi yapıyorum simültane tercüman olarak, yani dillere karşı büyük ilgim var. Hatta şuanda Fransızca, İtalyanca, Almanca derslerini aynı anda görüyorum öyle diyeyim O yüzden dili öğrenirim diye düşünüyorum. Ama işin ders kısmı düşündürüyor beni daha çok. Ben 2015'te liseden sayısal bölümünden mezun oldum, dil okumaya son 6 ayda falan karar verdim, yani iyi bir matematik temelim var. Ama oraya gidince 3 senedir matematik görmemiş olucam, bu beni ne kadar zorlar, onların lisedeki eğitimiyle bizimki arasında nasıl farklar vardır (bizimki büyük ihtimalle daha zordur) bunlar kafamı karıştırıyor. Sene uzatmak, alttan ders almak gibi şeyleri sorun etmiyorum orada daha uzun süre kalmış olurum :) 7-8 ay dil eğitimi aldıktan sonra bölüme başlayacağımı düşünürsem ilk sene biraz zorlanabilirim ama 2. sene itibariyle baya ilerletmiş olurum diye düşünüyorum. Zaten okul 3 yıllık.

    Dediğiniz gibi kolay olsa herkes yapar, bizim farkımız bu ne kadar zorlarsa zorlasın bu kadar çabadan, hayalden sonra çalışıp üstesinden gelicem ve orada hayatımı kurucam, bunda kesin kararlıyım. Son olarak KYK kredisi alıyor musunuz prosedürü nasıl işliyor biraz bilgilendirir misiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.