Şimdi Ara

İşte YGS sonuçlarına itiraz dilekçesi örneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
60.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonuçlara nasıl itiraz edilebilir?

    ÖSYM'nin resmi internet sitesinde, adayların ÖSYM'ye başvuruda bulunabileceği konular arasında "Sınav sonuçlarının incelenmesi isteği" de yer alıyor. Bu durumda öğrenciler dolduracakları "Genel Amaçlı Dilekçe Örneği" ile kuruma başvuruda bulunabiliyorlar.

    Dilekçedeki bütün alanların doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor, aksi durumda başvuru sahibi haklı bile olsa ÖSYM dilekçeyi keyfi bir şekilde değerlendirmeye almayabiliyor. Dilekçede yer alan "Evrak referans numarası" alanını doldurmak için Aday İşlemleri Sistemi'nden (http://ais.osym.gov.tr) yararlanmak gerekiyor. Bu siteye TC Kimlik No ve sınav başvuru işlemleri sırasında edindikleri şifre ile giren adaylar "Aday İşlemleri sayfasında" yer alan "Evrak Referans No. Al." seçeneğini kullanmak durumundalar.


    ÖSYM'nin başvurularda dilekçenin aslını istemesi veliler için ayrıca bir maliyet çıkartıyor; Ankara'da oturmayan kişiler şahsen dilekçeyi götürmedikleri takdirde kargo şirketlerini kullanmak zorunda kalacaklar.
    http://haber.sol.org.tr/liseliler/ygs-sonuclarina-nasil-itiraz-edilir-haberi-42020

    Diğer gerekli açıklamalar:
    http://www.ygssonuclari.gen.tr/ygs-dilekce-ornekleri.asp

    İtiraz dilekçesi örneği:
    http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/ygs-itiraz-dilekce-ornegi.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi priapo -- 1 Mayıs 2011; 23:21:27 >







  • İtiraz dilekçemi yazdım. 3 saate kadar aps yle yollayacağım.
  • Bence hiçbir adayın puan hesaplaması garantili değil..
    Ösym'nin hiçbir işlemine güven kalmamış..
    Neyi nasıl hesapladıkları belli değil..
    Herşey çorbaya dönmüş..
    Böyle bir skandallar zinciri yaşamadı bu ülke daha önce..
    Ama..Ali Demir'den TIK yok..
    Yazık..
    Bu gençler bu ıstırabı haketmiyor..
    Herşeyin çivisi çıkmış.
    Güven sıfır..
  • İki öğrenci daha ÖSYM mağduru

    http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_897289
  • Ben birşey sormak istiyorum şimdi ösymnin sitesinden evrak referans numarasını aldım(17 haneli bir numara verdi) ama dilekçe örneğinde 15 hane var nasıl olcak şimdi??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eymen1212
    Ben birşey sormak istiyorum şimdi ösymnin sitesinden evrak referans numarasını aldım(17 haneli bir numara verdi) ama dilekçe örneğinde 15 hane var nasıl olcak şimdi??

    2011 yazıyor onu 11 olarak yazacaksıniz.
  • Çok teşekkür ederim:)
  • acaba bu dilekçeyi elden versek olur mu ? ankarada oturuyorum ve benimle birlikte bi kaç arkadaşım daha itiraz edecek yardımcı olursanız sevinirim ..
  • dilekcenın altına talepler bolumune tam olarak ne yazılacak adamlar keyfı olarak tam ıstegını belırtmessen kabul etmıyceklermıs de bu dılekce konusnda bıraz cahılımde yardımcı olursanız sevınırım
  • SINAV SONUÇLARI ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ
    ÖSS Sınav Sonuç Belgesi ve ÖSYS Sonuç Belgesi ellerine geçen adaylar, nedenini belirtmek suretiyle sınav veya yerleştirme sonucunun yeniden incelenmesini isteyebilirler.
    Adaylar, nedenlerini belirtmek suretiyle,sınav sonuçlarının incelenmesini ÖSYM'den isteyebilirler. Adayların, isteklerini belirtmek için Kılavuzun sonuna eklenmiş olan Genel Amaçlı Dilekçe Örneği'ni veya fotokopisini kullanmaları gerekir. Bu dilekçenin işleme konabilmesi için ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Güvenevler Şubesi/ANKARA 6032068-5001 numaralı hesabına 5,00 YTL'nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun eklenmesi gerekir. Adaylar hazırladıkları dilekçeyi PTT kanalıyla ÖSYM Sınav Hizmetleri Müdürlüğü 06538 Bilkent/Ankara adresine gönderebilirler ya da teslim edebilirler. Yerleştirme sonuçlarının incelenmesini isteyen adaylar bu sonuçların ÖSYM tarafından açıklanmasından itibaren en geç 30 gün içinde başvurmalıdırlar. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin tarih damgası esas alınır. Sınav evrakı Merkezimizde sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.

    http://www.egitimaileforum.com/forums/sinavlarla-ilgili-sorulariniz/22533-6-osym-ye-itiraz-basvuru-bilgi-icin-dilekce-gondermek.html


    NE YAZIK
    Kızımın yurtdışında okuma şansı olduğu halde Türkiye'de okumak istiyorum diyerek ÖSS sınavına hazırlandı ve hayatının hatasını yaptı. Beklediğini ne yazık ki bulamadı. Ancak itiraz dilekçesi yazmak istediğim zaman ÖSYM Sayfasından itiraz için ÖSYM Hesabına 5 TL yatırmam gerektiğini öğrendim. Ne yazık! İtiraz için bile para topluyorlar. Artık ne diyelim.....
    http://www.egitimajansi.com/sikayetimvar.aspx?ID=27561

    İtiraz dilekçesi yazan arkadaşlar..sanırım sadece dilekçe yazmak yetmiyor..Ösym'nin Ziraat Bankası hesabına 5 tl yatırıp,banka dekontunuda dilekçeye eklemeniz gerekiyor.




  • Pes dedirten bir skandal daha

    http://www.gercekgundem.com/?p=368568
  • ÖSYM önünde YGS çilesi
    Adaylar ve veliler itiraz başvuruları için ÖSYM'nin Ankara'daki merkezine akın etti.

    ...ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in istifa etmesi ve YGS’nin yapılmamış sayılmasını isteyen adaylar ile velileri, itiraz başvurusu için 5 TL talep edilmesini de eleştirdi. ÖSYM’ye dün gün içerisinde 200’den fazla itiraz dilekçesi verildi.



    http://www.gercekgundem.com/?p=368574
  • boşu boşuna 5tl niz gideccek hepsi fosss.başkaları 5tl den zengin olacak.şu işi online itiraz etme şekline neden dönüştürmüyolar gerçi sonuç adamına göre olduğu için farketmiyor.bir de her kitBIN CEVp anahtarları doğrumu netleri eksik gelen kaç kişi var puanı az gelen...bu işte kesinlikle kpss deki gibi iş varrr....
  • vay be tüm cevaplar işaretlenmiş ama sonçlarda boş var diye sonuçlar var pessss
  • YARGI BAŞBAKAN'A SİNYAL VERİYOR MU


    http://www.odatv.com/n.php?n=yargi-basbakana-sinyal-veriyor-mu-0305111200

    Ne ösym'ye ne Savclığa pek güven kalmamıştır..

    Tek ümit DANIŞTAY..
  • Savcı kpss 2010da belgeli ispatlı olmasına rağmen hiçbir şey yapamadı.ygs de de somut birşeylerverin yine yaranamazsınız onu boşverin bazı adayların sınavlarının tekrarlanaması bile aleste olsun ygs de olsun hakkaniyete sığmaz nereye itiraz edelim nerde hakkımızı arayalım derseniz bulursaNIZ herkese burdan söyleyin.ha bir de kpss 2010 da ispatlı kopya olayı ipler e-mail trafiği çıktıda noldu noldumu osym ve ssk hizmet dökümüne bakmaya şifre geldi çat diye,neyi kimden saklıyoruz yoksa bir ayıp hepsini açıkça şifresiz vermeniz gerekirdi.Allah biliyor ya ........
  • Yazılmış bir dilekçe örneği var mı acaba ? Optik kağıdın yeniden okunmasını belirten.
  • İstanbul'dan ne şekilde göndericez arkadşalar yolu yordamı nedir bilgi verin lütfen..
  • Talepler:

    27 Mart 2011 tarihinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı sonucu olarak tarafıma bildirilen puan,hesapladığım puan ile örtüşmemektedir.Bu hususa yönelik itirazımı sunmakla birlikte puanımın yeniden hesaplanmasını istiyorum.

    Gereğinin yapılmasını arz ederim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.