Şimdi Ara

İşsizlik haddinden fazla!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben bilgisayar öğretmenliğini bitirmiş biriyim. ancak öğretmen olmak istemeyip kendimi birkaç yıldır yazılım alanında geliştiriyorum. okul bitmeden 1 mayısta yazılım şirketlerine "junior-acemi/deneyimsiz" yazılımcı olarak başvurdum. 40'a yakın ilana başvurmama rağmen haziran ayı ortasına geldik, okul bitti ama ben hala iş bulamadım. başvurduğum hiçbir firma dönüş yapmadı. çünkü firmaların %98'i en az 3 yıllık deneyim istiyor. geri kalan ilanlar ise, odtü,bilkent vs. tanımış üniversitelerden mezuniyet şartı arıyor.

    daha farklı ilanlara, bilgi işleme kadar başvurdum ama yok. kasiyerliğe kadar birçok başvuru. niteliksiz işlere kadar 100'den fazla işe başvurdum ama sadece 2-3 telefon alabildim. çağrıldığım sadece 1 niteliksiz iş görüşmesi, o da tüm gün olmasına rağmen. ben gittiğimde çoktan gerekli sayıda elemanı bulmuşlar ve görüşmeler bitmişti. kısaca 3 aydır işsizim.

    ben 2012-2013 arasındada üniversiteye başlamadan önce çalıştım. o zamanlar 20 başvuru yapsam, 5-6 telefon. en az 2-3 iş görüşmesi daveti alırdım ki, o zamanlar ne yazılım, ne bilgi işlem. sadece kasiyerliğe başvuruyordum. 2 farklı firmada çalıştım. demem o ki, aşırı bir işsizlik var. diğer iş bulma sitelerini geçtim.onlarda 1-2 eleman için yüzlerce başvuru var. işkurun ilanlarında bile 15 eleman için 200'e yakın başvuru alıyorlar. kendime ve benim gibi insanlara Allah sabır versin diyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.