Şimdi Ara

İşletme-İktisat Mezunları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
32
Favori
94.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PoseDn

    Hocam bilgiler güzelde ben işletme mezunuyum :)

    İktisat tutmasına rağmen İşletme yazdım ben , Kpss'ye girsem bile torpil olmadıktan sonra Devlet kademesinde çalışabilmem zor galiba :)

    Bilgileri oku,torpil yok diyoruz orada bak =) Necati'nin yazdıklarını oku,a grubunda torpil diye birşey olmaz,ben gönül rahatlığıyla söylüyorum,hesap uzman yardımcılığı sınavı mülakatına git,birine torpil yaptırmaya çalış,emin ol ilk eleyecekleri adam sen olursun,gözünün yaşına bakmazlar.

    Ben sana bir de güzel haber vereyim;

    İçişleri bakanlığı'nda iken bir tasarı vardı,bu da şöyle,mülakat aşamasına ilişkin,belki biliyorsundur,mülakatlarda alınacak aday sayısının 4 katı çağrılırdı.Şöyle yazıyla ifade edeyim;

    Mesela 65 kaymakam alınacaksa mülakata 230 kaymakam çağrılırdı,yani alınacak aday sayısının 4 katı ve bu 230 aday arasından 65 kişi seçilirdi,yani şansın 1/4'dü.Değişen düzenleme ile şöyle oluyor artık;

    Çağrılacak aday sayısı kontenjanın 2 katını aşamaz,yani sadece 130 kişi çağrılabilir mülakata,bu 130 kişide kapalı zarftan soru seçerler ve onları cevaplandırırlar.Önceden daha başkaydı,mesela alınacak isimler az çok belli iken sana köprü açılış konuşması yaptırırken mülakat kurulu diğerine çok basit birşey sordurabiliyordu,şimdi bunun önüne geçmek amacıyla kapalı zarf usulu sorulara geçiliyor,daha da güzeli mülakatlar kamerayla izleniyor artık,kayıt altına alınıyor,sen mülakatta bir yamuk durum gördüğün zaman mahkemeye bu görüntülerle gideceksin.Bu sistem sadece 1-2 sınavda uygulandı şimdilik,yakında tüm sınavlarda bu sistem uygulanacak,rahat olun bakın,korkmayın mülakatta torpil olur falan diye.Bu düzey kadrolarda o kadar çok torpil dönmez,hakeden hakettiği yere gelir.




  • 260 aday olacaktı =)
  • İnşallah yapabilirim hocam KPSS'yi inan kendime güvenmiyorum aslında dersleride çok kötüledim bu sene , 3.sınıfa geçecez inşallah bu sene
  • Okul derslerinin bir önemi yok,ortalaman yerlerde sürünmediği sürece önemi yok,okulda öğrendiklerinle kpss de başarılı olamazsın zaten,kpss özel bir şekilde bi senelik bi çalşma ister,alacaksın kalın kalın kitapları hepsine çalışacaksın her detayıyla,yani tek kitaptan falan kpss öğrenilmez,adam gibi dersine bakacaksın,okuldan sonra bir seneni vereceksin,okuldaki bigilerin 5 para etmeyeceğini sen de anlamışsındır en azından şu ana kadr
  • Evet biliyorum hocam fazla işe yaramıcağını

    Mesela KPSS ' de ne kadar puan almam yeter Hocam ? 1 senelik sıkı çalışma ile birşeyler yaparım ama mülakat olayından çok korkuyorum :)
  • Sen ne yap biliyor musun,ilk mesajımdan başla sonraki mesajlarımı oku :) İlk uzun olan benim yazdıklarım,diğer yazdıklarım ise 2007 Kpss 1.'si nin tavsiyeleri ile beraber benim yazdıklarım,yaz,efsaneden öğren doğrusunu,adam 120 puan türünün 54 tanesinde 100 puan almış birisidir.Oku,aydınlanacaksın,okula bakış açın bile değişecek
  • stramanti dostum yazıdklarının tamamını okuyamadım, bilirsin daha yeni '' Makro-Maliye ve tarih soruları çözdüm geçtim pc ye'' ; acaba nerde çalışıyorsun? Umarım kamudur, sizin gibi bilgili kişiler iyi yerlerde olur inşallah. Ben DEU 2007 İktisat mezunuyum, baktım özelden hayır yok, 2010 kpss ye kastım, son 1 haftaya da dayandık. Şu anki ilk hedefim bir işe girmek. Hedef kısa vadede Vergi Denetmen Yard.. Nisan 2010 da Maliye Bakanlığı Gelir Uzman yard. sınavından 69 aldım, 1 soruyla sınav kaçtı ama mücadeleye devam ediyorum. Maaş konusunda bir bilgi Vergi Denetmen Yard. net maaşı Temmuz itibariyle 1900 civarı olucak(biraz fazla da olabilir) ancak mesai ile birlikte 6 ay 400 küsür , 6 ay 200 küsur para alacaklar. 12 aya vurduğumuzda 2100 Tl gibi allah bereket versin para kazanıyorlar + olayın özel sektör boyutunu düşündüğpüm için VDY istiyorum. Ben şu an İzmirdeyim, yardıma ihtiyacı olan olursa seve seve yardımcı olurum. Ancak bu iş psikoloji meselesi oturup ders çalışıcan, sosyal hayat sıfır! Yapacağın işlerin alternatif maliyetleri çok ama sen ders çalışmayı başka bir şeye ikame edemiyeceksin.Benim şimdi zorum yok tarih çalışmaya ama KPSS de cumartesi oturumunda sorulacak die oturdum I.Tbmm dönemi gelişmeler, muhabereler inkilaplar bunlara çalışıyorum.Bir İktisat (makro-mikro-parabanka-idt-tr ekon.-büyüme-Ua İktisat) 7-8 dala ayrılıyor Hukuk öle. Bizi bilen bilir bizimkisi hayat değil! Ama kpss sonucu A kadro sınav kazanırsan işlde hayat o zaman başlıyor. Neyse uzatmıyayım. Herkes için hayırlısı....




  • Navigator özelinden genele;

    Sakın iş olsunda çalışayım,işe girdikten sonra sınava orada hazırlanırım düşüncesiyle istemediğiniz yerlere girmeyin arkadaşlar.Yani,gireceğiniz meslek sürekli çalışmak istediğiniz yer olsun.En basitinden vergi denetmenliğine gireyim,ondan sonra çalışır,daha iyi bi yere geçerim derseniz bu çok düşük ihtimaldir,şöyle ki;

    Vergi denetmeni olan arkadaşlar çok ağır şartlarda çalışırlar ve ilk 6 ay ağır şekilde eğitime tabi tutulurlar,yorgunluktan televizyona ayıracak vakitleri olmaz,daha sonrasında bir deyeterlilik alam denen bir mevzu var ki bu daha beterdir,yeterlilik alanlar tam anlamıyla göreve başlıyorlar,yeterlilik almakta tez yazmakla benzer bir süreçtir.Bu aşamaları geçene kadar nereden baksanız 2-3 sene kaybediyorsunuz ve yeniden ders çalışacak vaktiniz olmuyor.Dahası insan psikolojik bir eşiğe dayanıyor,işini kendisine yeterli görüyor,bu aşamada çok çelişki yaşanıyor,eğer araştırırsanız geçen sene ilk promosyonlarda yeterliliği veremeyen en fazla çalışan vergi denetmenleri ve gelir uzmanlarından çıkmıştır.Yani işe giren vergi denetmenleri ve gelir uzmanları 3 sene sonunda yeterliliklerini veremeyerek görevden uzaklaştırılmışlardır.Bunu aklınızda bulundurun.

    Yukarıda da değindim,tarihi falan asla es geçmeyin,mecburen yapmak zorundasınız.ve bir püf nokta daha,asla kendinizi tek bir hedefle sınırlandırmayın,şu mesleğe girerim deyip,sadece ona çalışmayın.vergi denetmenliğine gireceğim der sadece ona çalışırsanız ve o sınavda başınıza bir aksilik gelirse asla zarar gören siz olmayın,yedekte asklınızda başka meslekler olsun,onları da cepte tutun.

    Çalışan herkese,döktüğü terin karşılığını görecek kadar başarılar dilerim.




  • tercih zamanında okurum
  • Bende Aöf'ten İşletme Okuyacağım ama bu benim için sadece bir Araç Smmm olmak için okuyacağım.Zaten Önümde 4 yıl Üniversite+Smmm stajı başlatma sınavı+3 yıl staj+yeterlilik sınavları epeyce bir süreç.Bu süreçte Bir Muhasebe bürosunda Çalışırsam benim için iyi olur.
  • SMMM olacaksan şimdiden muhasebe derslerine iyi çalış.

    Geçmek değil, öğrenmek olsun amacın.
  • Siyasal Bilgiler Fakultesi(İstanbul'dan bahsediyorum) mi yoksa İİBF de mi okunmalı?Herhangi birinin diğerine göre avantajı var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esasiyun

    SMMM olacaksan şimdiden muhasebe derslerine iyi çalış.

    Geçmek değil, öğrenmek olsun amacın.

    Saolun
  • @stramanti

    Verdiğin bilgiler için saol işime yarıyacak.
  • marmara işletme mezunuyum bende.3 aydır iş arıyorum henüz bulamadım, torpilde yok.deneyimsizin kimse yüzüne bakmıyor zaten.kıl tüymüş önemli değil torpilden gerisi yalan.kpss'ye de girecem ama en son istediğim şeydir devlet memuru olmak.maaşı umrumda değil istemediğim yerde çalıştıktan sonra.koşturuyoruz sağa sola işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Empyrium

    marmara işletme mezunuyum bende.3 aydır iş arıyorum henüz bulamadım, torpilde yok.deneyimsizin kimse yüzüne bakmıyor zaten.kıl tüymüş önemli değil torpilden gerisi yalan.kpss'ye de girecem ama en son istediğim şeydir devlet memuru olmak.maaşı umrumda değil istemediğim yerde çalıştıktan sonra.koşturuyoruz sağa sola işte.

    Öyle maalesef hiç kıymeti yok.Liseden mezun olduğumda 2 yıl istediğim üniversiteyi kazanamadım çok üzülmüştüm.Gittim o okuldan başkasını istemedim aöf yazdım.Geçen yıl eskiden girmek istediğim üniversitedeki işletme bölümüne puanım yetiyordu hiç sevinmedim bile yazmadım orayı.
  • istemediğim bölümü okuyup bitirdim bende, en azından istediğim şeyi yapana kadar sürünürüm daha iyi.milletin garanti gözüyle baktığı şeylerden nefret ediyorum, yok neymiş gir şu sınava garanti iş garanti maaş vs. vs. herkes özgür birer insan zaten bi kere yaşıyoruz.oturun düşünün ne size zevk verir, onu amaç edinin.başkalarının laflarına aldanmayın.
  • @empyrium

    Bak,zor bir dönemeçtesin şuan,öznel koşulların nedir bilmiyorum,herkes kendi derdini yaşıyor,ama kendini kısıtlıyarak en büyük yanlışı yapıyorsun,bak şartlarını bilmeden konuşuyorum,eğer ailen aşırı zengin değilse,sana rahat bir geleceği elleriyle sunmuyorlarsa yanlış yapıyorsun diyebilirim.Şöyle ki yaşın artık yeni mezun olduğuna göre 25'e yakındır.E evlilik vs kapında bekler,bunlara hazır olman lazım,yani bir maddi güvencen yoksa yavaş yavaş bir yerlerde çalışıp kendini ve geleceğini teminat altına alman gerekir.Özele gitmek istiyorsun,ezilirsin,ezerler,sömürürler,yani,sabahtan başlar akşama kadar çalışırsın,düşünürsün sana verdikleri para günlük 25 tl ye yakın gelir,hele bir de İstanbul gibi şehirde yaşıyorsan yol parası falan derken asla birşey biriktiremezsin.Bu bağlamda diyorum ben devleti düşünün,Kpss'ye girin diye.En dandik kurumda,en dandik pozisyonda olsanız dahi arkanızda devlet olacak,boşuna devlet ana demiyorlar,size sahip çıkan da devlet olacak,o işe girdiğinizde sözleşmeniz yapılacak,arkanızda Türk hukuk düzeni olacak,yani anlatmak istediğim şey şu;hayatını her anlamda garantiye almış olacaksın.Kısıtlama kendini özel istiyorum diye.Kamudan çekinmene gerek yok,çok istemiyorsan bir miktar tecrübe edindikten sonra çıkar özele geçersin.Bu arada tekrarlayım,ailevi durumunu göz ardı ederek yapıyorum bu yorumları,yeni mezun olarak iş seçme imkanın olduğunu düşünmüyorum.Torpil endişen olmasını garip karşılıyorum,yani çok düşük ihtimal çok başarılı olupta bir göreve girememen ki bu konuda Ali Haydar Demir'i falan araştırmanı tavsiye ederim,artık bu konuda rahat olman gerekir.

    ana18;

    Türkiye'de iki tane Sbf var,birisi Ankara'da,diğeri istanbul'da ve başka bir üniversitede Sbf adıyla bir fakülte açılması anayasal olarak imkansız,ve içerik olarak herhangi bir Sbf ile İibf arasında tek fark yok.Fark şudur sadece,osmanlı zamanında 3 okul açıldı,harbiye,tıbbıye,mülkiye.Harbiye,bugun ki askeriye,tıbbıye,tıp fakülteleri,mülkiye ise senin dediğin anlamda sbf.

    Mülkiye'liler biraz gariptirler,şöyle ki;

    Önce mülkiye,sonra türkiye

    veyahut;

    ey vatan gözyaşların dinsin yetiştik çünkü biz gibi söylevlerle buradaki öğrenciler yetiştirilir,yani daha birinci sınıfta akıllara ileride söz sahibi olacakları sokulur.O anlamda sbf diğr iibf'lerden öne çıkar.Yani eskişehirdeki izmirdeki bir iibf'de hiç bir öğrenci bu psikoloji ile yetiştirilmez.Ama sbf bu sloganları her şekilde öğrencisine benimsetir.Bir de şöyle bir avantajı var,bürokrasinin en üstündeki isimlerin çok çok büyük bir kısmı mülkiye çıkışlıdır,dolayısıyla bir koruma kollama mekanizması gelişmiştir ki mülkiyeliler derneği vs vardır ve mezunları arasında birbirlerini en çok kollayanlar mülkiye mezunlarıdır,yani mülkiyenin bir adı vardır ve geçmişi sana çok avantaj sağlar ama şöyle negatif bir tarafı vardır,artık daha çok siyasi çekişmelerle anılmaktadır,ingilizce eğitim yönünden geride kalmaktadır,hocalarının bir çoğunu kaptırmıştır,eskisi kadar kaliteli değildir,gerçi tüm bu olumsuzluklara rağmen adı yeter,aklına gelecek siyasilerin çok çok büyük kısmı mülkiye çıkışlıdır.Bu bahsettiğim Ankara Üniversditesi Sbf'dir.

    Geri kalan iibf'ler de neredeyse aynı kitaplar okutulur,müfredat aynıdır,herşey aynıdır,fark biraz ankara ve istanbulda okuyup kaynaklara ulaşma konusunda avantajlı olmaktan ve anadoludaki üniversitedekilerden daha kaliteli hocalardan ders almaktan geçiyor.Şimdi bir Odtü boğaziçi hacettepedeki akademik kadroyla afyondaki akademik kadroyu birbiriyle kıyaslayamazsınız,o yüzden büyük şehirlerde okumak daha avnatajlıdır.




  • @stamanti tahminlerin doğru özel etkenler negatif yönde.ailevi durum kötü paraya ihtiyacım var evlilikte kapıda zaten.kpss'ye kaldı 10 gün, 3 ay oldu mezun olalı koşuşturmalar sorunlar derken çalışamadım e tabi istekte yoktu.ama devlette bile torpil gerekmiyo mu bi uzman yardımcısı olmak için bile?özelde sürünmek yerine kendine güvenin varsa, yaratıcılığın varsa göz doldurup hızlı yükselemiyor musun yani?açıkçası ben de biraz ön yargılıyım haklısın.kararsızlıktan kaynaklanıyo hep,hayatımda manevi olarak her şey harika ama en büyük ve tek sorunum maddiyat şu anda.
  • Ap ap ap
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.