Şimdi Ara

İşlemci Önerisi Yapabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sistemim aşağıda ki özelliklere sahip;

    AMD Phenom X4 955 BE
    Asus M5A99FX Pro R2.0
    Cooler Master Hyper 212 LED Soğutucu
    MSI Gaming X 1050 TI
    Kingston 2x4 GB 1333 Mhz
    Zalman Z3 Plus Kasa
    Corsair VS450 450w 80+ Güç Kaynağı

    Ekran kartını, kasayı ve güç kaynağını yeni aldım. Abim yurt dışından FX8350 + M5A99FX Pro getirmişti fakat malesef işlemci arızalı çıktı. Amacım bu anakart ve işlemciyle az da olsa bilgisayarımı güncellemekti. İşlemci arızalı olunca şuan eski işlemcimi kullanıyorum. Yeni nesil intel yada AMD ler için anakart, işlemci ve ramleri değiştirmem gerekiyor. Bu da minimum 1.000 TL gibi bir bütçe gerektiriyor ki bu da bütçemi zorluyor. İkinci el yada sıfır FX-8350 işlemci almam mı mantıklı olur? Önerileriniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sygate -- 4 Kasım 2017; 14:38:12 >



  • M5A99FX Pro varsa elde en ucuz sekilde ikinci el 8320 alip 4 ghz'ye oc yapabilirsin(tek ayar) 300 lira civari olmasi lazim.
  • @Wilson Fisk öneriniz için teşekkür ederim. Aslında düşündüğüm bir işlemciydi. İkinci el konusunda tereddütlerim olduğu için sıfırını bakınıyordum.
  • sygate S kullanıcısına yanıt
    ssd ikinci el alinmaz yazma omru var anca cok az kullandim derse olabilir.ram almak istemeyebilirsin ama ram de isi bilen birinin elinde yillarca bozulmaz.islemcide ise kullandikca ssd gibi asinma ram gibi yuksek voltaj yuzunden bozulma isi yok denecek kadar azdir o yuzden bir senelik olanini arayayim oc yapmadim diyenini alayim yapmana gerek yok.saibeli olmayan hesapli bi 8320 isini gorur.saibe derken mesela elektrik gitti makine acilmadi filan diyorlar calisiyor mu calismiyor mu bilmiyorlar oyle olmasin calisan sistemden cikarsin ya da calistigini kesin bilsin.islemcide sorun pinlerin yamulmamasidir o yuzden saticinin saglam bir kargolama ile gondermesi gerekir.ben bir kere sahibindenden islemci aldim adam kartondan muhafaza yapmis ugrasmis ama pinler yamulmus geri gonderdim.forumdan bir islemci aldim adam el kremi kutusuna koymus gazete kagitlari ile doldurmus sorunsuz gelmisti.orijinal kabi olmayabilir olursa daha iyi olur kargoda yamulmasin duzeltmesi ince is yani takilacaksan bi buna takilacaksin yoksa islemci kullandikca oc yaptikca bozulmaz ben 4 senedir yuksek oc yapiyorum 8320 islemcime ama hala gidiyor.




  • Görüş ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim. Genelde satıcılar havale sonrası kargo göndermeyi tercih ettiklerinden, içinden işlemci mi çıkacak yoksa başka bir şey mi çıkacak emin olamıyor insan. Asıl büyük çekincem o dur aslında :) Sizin bildiğiniz 8320 satacak birileri varsa forumdan ya da başka bir yerden onlarla da görüşebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.