Şimdi Ara

İşlemci % 40 iken 3 ghz de neden çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işlemciler hakkında derin bilgisi olan arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi bir sorunu nasıl çözebileceğimi veya bu bir sorun mu açıklık getirirse sevinirim.
    Kısaca tekrar açıklamak gerekirse; İmzamdaki işlemciyi kullanıyorum. İşletim sistemim win 10 Enterprise. iŞLEMCİ KULLANIMI %40, %50 ve hatta %60 iken 3 Ghz de çalışıyor. Bunu nedeni nedir acaba?
    NOT: Pc ile ilgili tüm detaylar imzamda mevcut, cevaplar için teşekkürler...



  • Masterful48 kullanıcısına yanıt
    işlemcin zaten 3 ghz değilmi? kaç ghz de çalışmasını bekliyorsun tam anlamadım
    core temp ve cpu z gibi programlardan işlemcinin anlık çalışma frekansını görebilirsin,masaüstündeyken yani herhangi bi şey yapmıyorken işlemcin frekans düşürür güç tasarrrufu için o zaman düşük çıkar ama seninkisi gibi %40-%50 kullanımda çıkabileceği en yüksek frekansa çıkar o da zaten 3ghz
  • Sorumu tam anlatamadım sanırsam. İşlemci zaten 3.0 ghz de çalışıyor. Demek istediğim şey tam yükte 3.0 Ghz e çıkması gerekmiyor mu? % 40 lardayken neden 3 ghz de çalışıyor. Sonuçta 4 çekirdek bir işlemci, daha alt düzeylerdeki frekans değil de tam frekeansta çalışıyor.Hemde daha pc tam yükte değilken.
    Ben bunu öğrenmek istemiştim. Yoksa sizin dediğiniz şey olması gereken normal çalışma şekli.
  • Hayır 3ghz için illa 100% olması gerekmiyor. Yapılan isleme göre maksimum hıza çıkar. Deneyebilirsi mesela sıkıstırma işlemi yap . 100% kullanım olmasa bileişlemci hızı maksimuma çıkar ve iner. Yani boşta enerji olayı yüzünden düşük , kullanıma bağlı olarak yüksek hıza çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah ... Dvb dream kullanıyorum ve codec ler bazen işlemciyi %100 yapıyor ve başka işlemlerde sektiğini farkettiriyor ondan kafama takıldı bu soru. Cevaplar için teşekkür herkese...
  • Böyle örnekleri aslında sevmiyorum ama anlatması kolay olacak. Mesela 150km hıza boş olarak rahat çıkabilen bir araç ekstra 5-6 kişi dolu olarakda çıkabilir fakat yakıt tüketimi artar değil mi. Olay tam olarak aynı olmasada bunun gibi 100% 3ghz , 40% 3ghz e göre teorik olarak daha fazla güç harcar , ısı vs fazla olur. İnşallah anlatabildim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.