Şimdi Ara

İş yerine güvenlik duvarı kurdular. Nasıl delerim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarcı geldi modemin oraya bi cihaz kurdu bütün bilgisayarlara ip nosu verdi .Face, mynet gibi sitelere girilmiyor. Hatta bazen haber sitelerine dahi giremiyoruz. 30 MB'nin üzerinde indirme yapılmıyor. Bunu çözmenin bir yolu var mı?



  • Bahsettiğinize göre ip nosuna göre izinler atamıştır ve muhtemelen müdür ya da şirketin sahibinin bilgisayarında böyle bir kısıtlama yoktur.

    Bu bilgisayara atanmış olan ip nosunu öğrenerek, "o bilgisayarın açık olmadığı zamanlarda" kendi bilgisayarınızın ipsine o bilgisayarın ipsini girerek duvar aşılabilir.

    Başka yollarda var ama inanın 5 dakikalık gezinti için uğraşmaya bile değmez.

    Çok dert oluyorsa facede mynette gezmek, vodafone'dan 8tl'ye aylık cepnet paket alıp telefonunuzu bilgisayara bağlayarak filan girin, rahat edersiniz...
  • Cevap için teşekkürler. Bişey daha soracaktım. İşyerindeki bütün bilgisayarlar win7 ama bir tanesi vista. Vista olana ip değerlerini girmeme rağmen bi türlü internete girmiyor. Dns sunucusundan yanıt alınamadı diye mesaj veriyor. Bilgisayarcı win7 yüklenecek dedi. Başka yolu yok mu?
  • Durum hakkında bir fikrim yok ama tahminen vistanın altyapısıyla alakalı bir sorundur. Ondan o şekilde söylemiştir...
  • Cevap için teşekkürler. Arkadaşlar başka tahmini olan var mı bu vista yüklü bilgisayar ile giremememin sebebi ile ilgil?
  • Kutu gibi birşey kurdularsa onları geçmenin imkanı yok. Tabi web sitelerinin engellenmemiş olan bi ip kullanmazsan. Fortinet diye bi firma var web filtreleme konusunda çok iyiler bizim işyerindede var ama biz it de oldugumuz için bizim pclerde özel ip var
  • evet kutu kurdular. arkadaş internetten bi program bulmuş onunla engellenen sitelere giriliyor. peki bu vista yüklü pc de acaba neden girilmiyor.
  • bahsettiğiniz vista yüklü makine mac adresi ile bloklanmış olabilir..

    İp copy yöntemi ile nete girebilirsiniz fakat eğerki kirala mantığı ile mac eşlemesi yaparak ip verilmişse bu sorun çıkartacaktır.

    Firmanızdaki yapıyı bilmediğimden tam anlamıyla birşey diyemeyeceğim. Koydukları kutu dediğiniz Swciht benzeri bir yapıdamı ? Üzerinde Fortigate yada benzeri bir marka belirten yazı varmı ?
    Büyük ihitmal firewall kurulup blocklanma yapılmıştır.

    Arkadaşın dediği gibi eğer çok önemli değilse pek uğraşmayın , yok lazım ise ( mynet - face ne kadar lazım olurki oda başka) tunnel tarzı programlar ile geçici çözüm bulabilirsiniz.
  • bir program bunu kırmayı başardıysan orda sağlam bir güvenlik agı yok..bağlantıyı görebiliyorsan modem huba mı bu getirdikleri kutuya mı giriyor direk.eğer modem getirdikleri cihaza takılıysa hiç bir program oran internete çıkamaz.. tcp-ip ayarlarını otomatik alıp denedin mi.
  • tcp-ip ayarlarını otomatik denedim olmadı. Dediğiniz gibi fortinet diye bir kutu kurdular ama o önemli değil ultrasurf programıyla engellenen sitelere giriliyor. Benim merak ettiğim vista ile neden girilmiyor.Üç gün önce bir ara vista yüklü bilgisayarda inernet geldi daha sonra tekrar gitti. Neyse çok önemli değil o bilgisayara da win7 yüklenecek zaten. İlgilendiğiniz için sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: addictive
    Çok dert oluyorsa facede mynette gezmek, vodafone'dan 8tl'ye aylık cepnet paket alıp telefonunuzu bilgisayara bağlayarak filan girin, rahat edersiniz...


    En mantıklısı
  • Kardeşim o problem için Ultrasurf adlı bi program var. sen onu indir kur istediğine gir.ama pc yi her açtığında tekrar kurman lazım ama oda sorun deil saniler sürüyo kurulum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.