Şimdi Ara

İş mahkemesi ve iş verene dava açılımı hakkında bilgi (YARDIM İSTİYORUM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba

    Ben 2016 yılında Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi adı altında açılan franchising kafelerde çalışmaya başladım. Şimdi konumuza gelecek olursak, 2016 da kafesini işlettiğim işletme sahinden 2017 yılında ayrıldım. Memleketime geri döndüm ve iş aramaya devam ettim. Sonra benim çalışıp ayrıldığımı duyan bir başka yatırımcı ulaştı bana ve benimle çalışmak istediğini belirtti. 01.03.2017 yılında bu kişinin Manisa Turgutlu ilçesine açmış olduğu Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi şubesinin açılışını yaptım ve işlettim. 15.07.2017 de beni, Kütahya Simav ilçesine göndererek orada açılacak olan şubenin inşaatına gönderdi. İşçilerin başında durdum tüm hazırlıkları yaptım açılışı yaptım kafe yi işler hale getirdim ve başında duruyorum. Bu arada Turgutlu da eğittim bir müdürü bıraktım. Yani ben terfi etmiş oldum genel müdür oldum. Simav da yanıma bir eleman gönderdiler bunu da eğit burada duracak dediler. Eğitimini verdim ve hazır hale geldi çocuk. 15.07.2017 tarihinde beni Bolu Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi şubesine çektiler. Bu faal bir şube idi. Devir aldı kısacası. Burayı ise adam ettim işler hale getirdim kaçan müşterileri geri kazandım. 12.02.2018 itibari ile işime son verildi. ( AYNI GÜN İŞTEN ÇIKARILDIM. AYIN 12 SİNDE SÖYLENDİ VE BİTTİ ) Böyle 15 gün öncesinden söylemek fln yok yani.

    Şimdi;

    Bu Turgutlu da benim sigorta girişim: 06.07.2017 gözüküyor. 12.02.2018 ise sigortamın sonlanışı. Şöyle birşey var, beni Tugutlu dan Simav' a çektiklerinde bu isim hakkı ve ortaklarla açılan bir şube olduğundan her şube için o şubenin açıldığı il de bir şirket kurmak zorundalar. Yani benim sigortam Turgutlu dan Simav da yeni açılan şubeye geçirildi. Ordan da Bolu da ki hali hazır şubenin şirketine geçirildi. Bu arada patronum bolu da şirket açmak yerine veya hazır şirketin adını değiştirmek yerine şirketi de şube ile birlikte devir aldı. İşime son verildiğinde bana İHBAR TAZMİNATI BORDROSU diye bir kağıt imzalattılar. Bu kağıtta Bolu ya geldiğim tarih ve işime son verdikleri tarih yazıyor. Yan işe giriş tarihi 11.09.2017 işten çıkış tarihi 12.02.2018 yazıyor. En altında ÖDENECEK İHBAR TAZMİNATI: 797,85 YTL yazıyor.

    Sorularım: Şubat 12 de çıkarıldım o 12 günlük maaşım yatırılmadı.
    İşten çıkarıldıktan tam 22 gün sonra araya araya zorla 790TL para hesabıma yatırıldı.
    Maaşım ne olacak? diye sorduğumda "bir alacağın yok" cevabını aldım.
    Benim bu kişiden veya kişilerden talep edebileceğim, hangi konularda dava açabileceğim, nerede yanlışım var nerede doğrum var bunları öğrenmek istiyorum. Bugün adliyeye gittim bir akıl alayım dedim kimse yüzüme bile bakmadı..

    Daha fazla bilgi isteyen arkadaşlar olursa verebilirim. Herhangi başka bir kağıda imza atmadım. Sadece bolu şubesinde ki çalışma süremi yazmışlar o kadar. Bu arada TURGUTLU-SİMAV ve BOLU şirketlerinin sahibi benim patronum aynı kişi yani. İlk satırda anlattığım 2016 da girip 2017 de çıktım dediğim iş yerinin sahibi başkasıydı yani patronum başka birisiydi. O bilgiyi sadece vermek istedim. Oradan ayrıldım ve TURGUTLU-SİMAV ve BOLU şubelerinin sahibi 2. patronumdu.

    Düşüncelerinizi görüşlerinizi fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bolu Beyi -- 28 Mart 2018; 19:3:41 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.