Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ve cinsel yaşam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
19.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Şahsen sık sık dışkılama eğilimi olan ibs versiyonundan yıllardır şikayetçiyim. Düzensiz bir yaşantım var.

    Yaşadığım cinsel sorunları ibs ile bağdaştırıyorum. Hassas huzursuz bağırsaklarım yüzünden sertleşme bozukluğu yaşıyorum diye düşünüyorum.

    Bu konuda yalnız mıyım yoksa benzer şikayetleri olanlar var mı arkadaşlar ?

    İBS sizin de cinsel yaşantınızı olumsuz etkiliyor mu? Açık yüreklilikle paylaşalım



  • Merhaba,

    Sorunları paylaşıyorum. Sertleşme bozukluğu da, cinsel isteksizlik de yapıyor. En azından bende.

    Aslında mevzu, bağırsaklarımızı ve başka yerlerimizi işgal edip de normalde bizim tüketmemiz gereken kaynakları bizim yerimize tüketen parazit mantar ve bakteriler olduğu için, sonuç olarak tüm vücut zayıf düşüyor. Bağışıklık sisteminden, sindirim sistemine, üreme sistemine kadar.

    Belki ilk ve en büyük semptomları sindirim sisteminde hissediyoruz (malum gözden kaçırmamızın mümkün olmadığı tuvalet alışkanlıklarımızın bozulması yüzünden), ama tüm vücudu yavaş yavaş çökertiyor bu rahatsızlık. Ben şahsen cinsel sorunlar da yaşadım, saçlarım da döküldü, şeker sorunları da yaşadım, ve daha başkalarını da.

    Uzatmayayım. Testosteron seviyenizi ölçtürmenizi ve takip etmenizi öneririm. Ve sonuçları değerlendirirken doktorlara güvenmeyin. 'Ne var canım, referans aralığının içinde' diyip işin içinden çıkıyorlar. Değerlendirirken, tüm yaş grubundaki erkeklerin değil de, yalnız sizin yaş grubunuza mensup erkeklerin ortalamasından oluşturulmuş referans aralığını dikkate alın. Örneğin şu sayfada bu tür tablolar var, ama daha iyi tabloları kendiniz araştırın:http://www.artofmanliness.com/2013/01/16/normal-testosterone-levels/

    Sonuç olarak cinsel yaşam elbette etkileniyor. Karnınız şişken, aklınız tuvaletteyken, enerjiniz düşükken ve üreme sisteminiz tam randımanla işlemezken yapılan seks, ne kadar seks?

    Tek çözüm mutlaka ve mutlaka IBS'in çaresini bulmak.

    Açık yüreklilikle yazdım abi.




  • teşekkür ederim.

    teknik olarak bu konuda yanlız olmadığımı varsayıyorum çünkü ibs çok büyük bi sıkıntı, özellikle sık dışkılama versiyonu...
    yarın ben bi üroloğa görüneyim bakalım. organik veya psikolojik başka sebep çıkmassa ben ibsye bağlıyorum sorunlarımı.
    cinsel isteksizlik, tam sertleşememe, sabah-gece ereksiyonu olmaması... bunlar ciddi sorunlar gibi görünüyor

    bu lanet olası ibsin tedavisini devasını bulamadılarya yazıklar olsun doktorlara uzmanlara proflara... ibs deyince hemen kabızlığı düzeltici versiyon akıllarına geliyor
  • Çok teşekkür ederim.

    Bu başlığı canlı tutmak lazım.
    Ben yarın ürolağa gideceğim, gelişmeleri buraya aktaracağı şayet ibs ile bağlantı kurulursa
  • Rica ederim. Umarım düzgün bir doktor çıkar.
  • Nedir bu hastalık ? Kimlerde ve neden olur ?
  • İBS açılımı irritabl bağırsak sendromu diye bilinir. bağırsakların hassas olması durumudur. ömür boyu süren ve tedavisi olmayan bir hastalık. 2 versiyonu var birincisi kabızlık,dışkılayamama yani bağırsakların hareketsiz olması pek çalışmaması... ikincisi ise çok çalışması sıksık dışkılama ihtiyacı, dışkı parça parça ve kıvamsız olur gaz şikayetleri olur, dolayısıyla sık sık acıkma sıksık beslenme ve sıksık dışkılama kısır döngüsü yanı sıra bağırsakların spastik spastik hareketleri gurultuları hayatı zehir eder... İşte bu son anlattığımdan muzdaribim yıllardır ve tıp buna bir çare bulamamış.

    Yeni aktif cinsel yaşama geçmeye başlarken de cinsel anlamda sertleşme problemlerimin olduğunu keşfettim bundan dolayı olabileceğini düşündüğüm için araştırma içine girdim. Bu İBSden dolayı ise bu durum ömür boyu süreceği için çok büyük sıkıntı, çünkü ibsin tedavisi yok.. Aç karnına hatta bağırsakların içini boşalttıktan sonra falan sevişmek gerekebilir. İşte bu bi kabus...

    Bugün üroloğa gittim tahlil yapılacak bakalım haftaya tahlil sonucuna göre ne çıkacak. Umarım İBS ile alakası yoktur onun dışındaki durumların çözümü var sanırım.




  • KaptanElvis nickli arkadaşın IBS hakkında çok detaylı bir konusu var.Yıllardır bu dertten muzdarip olduğu için bayağı bir bilgi sahibi olmuş ve kendini ibs konusunda bayağı geliştirmiş.Kendisinin belirttiğine göre ibs'nin temel nedeni candida albicans türü mantar ve bu mantar için de nistatin etken maddeli ilaçları önermiş.Ben de bu konuda araştırma yaptım ve Türkiye'de yapılan bir bilimsel çalışmaya ulaştım.Bu çalışmada çeşitli patojenler ve candida üzerinde etkili olan etken mantarlar araştırılıyordu ve gerçekten nistatin bu konuda en etkili madde.İkinci en etkili olan ise ganoderma lucidum mantarı.Evet yanlış okumadınız ganoderma lucidum mantarı diğer bir mantar olan candida albicans üzerinde etkili.İkisinin arasındaki fark ise nistatin bağırsakta emilmediği için ya da çok az emildiği için sistemik bağırsak enfeksiyonlarında ve rahatsızlıklarında çözüm olamıyor lakin ganoderma lucidum mantarı bağırsakta emiliyor ve içinde 200'ün üzerinde bileşen mevcut.Candida Albicans mantarı yanısıra Helicobacter Pylori gibi 15 farklı bakteri üzerinde ve hiv virüsü üzerinde de etkili.En büyük özelliği ise bağışıklık sistemini güçlendirmesi.KaptanElvis arkadaşımız kullandığı süre boyunca(1 ay) kendini daha dinç hissettiğini belirtmişti.Lakin çokça hapşımaya sebep olmasından dolayı ganoderma luciduma devam edemeyeceğini söyledi.Ben ganoderma lucidum kullanımın ibs diyeti ile çok olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum ama 4 ay olur ama 6 ay olur bilemeyeceğim.İbs'den muzdarip arkadaşların ganoderma lucidumu araştırmasını öneririm.

    Ereksiyon problemleri içinde iki farklı sorun kaynağı belirtilir.Bunlardan birincisi psikolojik sorunlar bir diğeri ise fiziksel sorunlar.Ereksiyon problemi olan kişilerde öncelikle fiziksel bir problem olup olmadığı araştırılır eğer fiziksel bir problem bulunamazsa psikiyatistlere yönlendirme yapılır.Fiziksel problemler için düşük testosteron seviyesi bildiğim kadarıyla en önemli etken.Eğer testosteron değerleriniz düşükse İbrahim Saraçoğlu'nun keçiboynuzu kürünü uygulamanızı öneririm.Faydasını gördüm bir hafta içinde kendinizi testosteron seviyenizdeki artıştan dolayı daha iyi hissediyorsunuz.

    Yaptığım araştırmalarda düşük testosteron seviyesine nedenlerinden biri olarak 5 alfa redüktaz enziminine ulaştım.Bu enzim vücutta nasıl üretilir neden üretilir hiç bir bilgim yok ama etkileri konusunda ilginç sonuçlara ulaştım.Birincisi 5 alfa redüktaz enzimi erkek tipi saç dökülmelerinin ana nedeni.İkinsi ise testosteronu DHT'ye yani dihidrotestosterona dönüştürüyor ki DHT miktarının artması demek testosteron miktarının azalması anlamına geliyor anladığım kadarıyla.DHT miktarının yüksek olması prostatın büyümesine de sebep oluyor.5 alfa redüktaz enizmini baskılayan etken maddelere 5 alfa redüktaz inhibütörü deniyor.Bu konuda yapılan bir bilimsel çalışmada erkek tipi saç dökülmeleir üzerinde 5 alfa redüktaz inhibütörleri(Tip1 ve Tip2) 24 hafta yani 6 ay boyunca deneklere veriliyor ve sonuçlar şöyle ki 5 alfa redüktaz inhibütörleri erkek tipi saç dökülmeleri hatta saçın geri kazanılması konusunda gayet umut vadediyor ve DHT seviyesini düşürüp testosteron seviyelerini yükseltiyor.Erkek tipi saç dökülmeleri için piyasada çokça satılan Minoxil de 5 alfa redüktaz inhibütörüdür.Ganoderma lucidum içerisinde bulunan ganoderik asitte 5 alfa redüktaz inhibütörlerinden birisidir.Bu bağlamda ganoderma lucidum kullanarak hem ereksiyon problemlerinizden, hem erkek tipi saç dökülmesi sorunlarınızdan hem de ibs'den kurtulunabileceğine inanmaktayım.Kendi üzerimde de ganoderma lucidumu saç çıkartmak ve sıkılaştırmak için deniyorum.

    Umarım bu önerilerim sorunlarınız için bir çözüm olur.Acil şifa dileklerimle.




  • açıklamalarınız için teşekkür ederim ben şahsen değerlendireceğim şu tahlillerimden sonra. Çok güzel açıklamışsınız sağolun
  • Tekrardan geçmiş olsun dileklerimle.
  • testosteronum normal çıktı. doktor psikolojik olduğunu düşündüğünü belirtti. yinede organik bir sorun olup olmadığını görmek için cialis 5mg önerdi, aldım kullanmaktayım.

    sertleşme sorunu diye birşey kalmadı...... bir miktar baş ağrısı yapıyor onun dışında sağladığı şey erkek adamın psikolojisini çok iyi ediyor :D

    benim merak ettiğim 1 ay boyunca bu dozu aldıktan sonra acaba eski halime dönermiyim yoksa tamamen iyileşmiş olurmuyum...

    bu arada şu haliyle ibs semptomlarım iyi durumda, en azından rahatsız etmiyor şimdilik, biraz isteksizlik yaptığı aşikar fakat organın herşeye rağmen 24 saat içinde her an her uyarıya anında cevap vermesi sayesinde moralim çok iyi durumda... şayet 1 ayın sonunda da böyle ilaçsız olarak da böyle olacaksa ne ala...
  • Gelen mesajlardan dolayı son durum olarak yazmak istedim. Hamdolsun sıkıntım geçti. Geçeli de baya zaman olduğu için buraya girmedim. Elektronik konuları ile ilgili araştırmalar yaparken üyeliğimi hatırlayıp giriş yaptım. Mesajlar sebebiyle buraya açıklama yapma gereği duydum.

    Özet olarak ibs denen şeyin canına okumak gerek. Benim gastrit-ibs-laktoz intoleransı sıkıntılarımı tolere etmemi sağladığım yöntemlerim şu şekildedir:

    -İlk etapta ishal tarzı durumlardan kurtulmak için sağlam yemek yeyip bir miktar kola içtim.
    -Sonra Bol bol kırmızı et tükettim
    -Sütlü olmamak üzere bol bol şerbetli tatlılar tükettim.
    -Çok gerekmedikçe sulu gıdalarla beslenmedim.
    -Sigarıyı azalttım, ara sıra kullandığım alkolde de birayı tercih ettim. Bu arada şalgam suyu da işe yarıyor.
    -Hepsinden önemlisi İBS denen şeyi iplemedim. Erkekçe yaşadım testosteronu artıracak bir modda yaşadım.
    -Hard yedim hard işlerin içinde oldum. Hastayım ben lan deyip kendimi dinleyip boş boş durmadım.

    Vucüdunuzu dinlemeyiniz. Bitkisel beslenip kadınlık hormonu salgılatmayınız ya da zayıf beslenip zayıflayacam demeyiniz, Eğer bendeki tip ibs var ise zaten vucud yaktığı için çok kilo yapmıyor.

    Hareketsiz kalmayın bu bünye tipi bol bol beslenip bol bol dışkılamaya programlanmış gibi. Durmayınız.

    Özet olarak sağlam yiyiniz, sağlam içiniz, sağlam sevişiniz. :) Hard olunuz.

    İlaç milaç kullanmayınız, hastalıkları siklemeyiniz. Hastalık mastalık kalmaz. Bu kıyağımı da unutmayınız. :) Geçmiş olsun.


    Şöyle de bir komik vidyo var onu da eklemeden geçemeyeceğim. İzleyiniz:

    Yiyin kardeşim

    [DHVideo=]





  • bende kolonoskopi ve endoskopi yaptırmıştım çok fazla şikayetim vardı. sık sık diare ve mide bulantısı gibi. sonra ibs teşhisi kondu. ne zamanki ibs teşhisi kondu ve kafamdaki acaba ben kanser miyim soruları kafamdan gitti sonrasında doktorumun vermis olduğu bir çok ilacıda 1 hafta kullandım ki bunlardan debridat'ı tavsiye ederim .. sonra ibs sıkıntım bi anda ortadan kalktı. evet arada bir geliyor arada bir yine ataklar halinde geliyor . ama takmıyorum ve ertesi güne geçiyor.
    tedavim bu şekilde oldu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozanelly

    bende kolonoskopi ve endoskopi yaptırmıştım çok fazla şikayetim vardı. sık sık diare ve mide bulantısı gibi. sonra ibs teşhisi kondu. ne zamanki ibs teşhisi kondu ve kafamdaki acaba ben kanser miyim soruları kafamdan gitti sonrasında doktorumun vermis olduğu bir çok ilacıda 1 hafta kullandım ki bunlardan debridat'ı tavsiye ederim .. sonra ibs sıkıntım bi anda ortadan kalktı. evet arada bir geliyor arada bir yine ataklar halinde geliyor . ama takmıyorum ve ertesi güne geçiyor.
    tedavim bu şekilde oldu..

    Önlem almazsanız diyet yapmazsanız maalesef ilerleyen 3-4 yıl içinde şiddetlenmesi mümkün lütfen kendimi iyi hissediyorum şunu da yiyeyim o kadar etkilemiyor demeyin sonra ki yıllarda huzurlu 1 dakikanız olmuyor
  • xohoos X kullanıcısına yanıt
    muhakkak dediğiniz şey doğru . fakat ibs hastalığında anladığım kadarıyla yedıklerımız kadar piskolojide çok etkili. bu yüzden morali yüksek tutmak gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sherlock19

    Gelen mesajlardan dolayı son durum olarak yazmak istedim. Hamdolsun sıkıntım geçti. Geçeli de baya zaman olduğu için buraya girmedim. Elektronik konuları ile ilgili araştırmalar yaparken üyeliğimi hatırlayıp giriş yaptım. Mesajlar sebebiyle buraya açıklama yapma gereği duydum.

    Özet olarak ibs denen şeyin canına okumak gerek. Benim gastrit-ibs-laktoz intoleransı sıkıntılarımı tolere etmemi sağladığım yöntemlerim şu şekildedir:

    -İlk etapta ishal tarzı durumlardan kurtulmak için sağlam yemek yeyip bir miktar kola içtim.
    -Sonra Bol bol kırmızı et tükettim
    -Sütlü olmamak üzere bol bol şerbetli tatlılar tükettim.
    -Çok gerekmedikçe sulu gıdalarla beslenmedim.
    -Sigarıyı azalttım, ara sıra kullandığım alkolde de birayı tercih ettim. Bu arada şalgam suyu da işe yarıyor.
    -Hepsinden önemlisi İBS denen şeyi iplemedim. Erkekçe yaşadım testosteronu artıracak bir modda yaşadım.
    -Hard yedim hard işlerin içinde oldum. Hastayım ben lan deyip kendimi dinleyip boş boş durmadım.

    Vucüdunuzu dinlemeyiniz. Bitkisel beslenip kadınlık hormonu salgılatmayınız ya da zayıf beslenip zayıflayacam demeyiniz, Eğer bendeki tip ibs var ise zaten vucud yaktığı için çok kilo yapmıyor.

    Hareketsiz kalmayın bu bünye tipi bol bol beslenip bol bol dışkılamaya programlanmış gibi. Durmayınız.

    Özet olarak sağlam yiyiniz, sağlam içiniz, sağlam sevişiniz. :) Hard olunuz.

    İlaç milaç kullanmayınız, hastalıkları siklemeyiniz. Hastalık mastalık kalmaz. Bu kıyağımı da unutmayınız. :) Geçmiş olsun.


    Şöyle de bir komik vidyo var onu da eklemeden geçemeyeceğim. İzleyiniz:

    Yiyin kardeşim

    [DHVideo=]




    Şuan nasılsın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.