Şimdi Ara

iPhone X vs Galaxy S9+ düşürme testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • o değilde s9 ix dan daha klas bir görünüme sahip. Samsung yapmış, helal olsun adamlara...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbyram -- 13 Mart 2018; 15:16:44 >
  • nano sıvı korumalardan kullandım bir kere cep hizasından düşürdüm birşey olmadı. arka kısmının alt taraflarında kılcak çizikler var ama sanırım o sıvıdan kaynaklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    merdiven testinden önce iphone 1 kez fazladan düşürüyor.bence adil bir kıyaslama testi olmadı.zaten herifin üzerindeki t-shirt ten maksat anlaşılıyor.

    Dikkatli bakarsanız tişörtte samsung'un üstünde, apple logosu da var. Rengi biraz mavi olduğu için gözden kaçmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Eksik bir açıklama. Çerçevelerde kullanılan materyal farklı, ekran çevresindeki plastik darbe emicinin yerleşimi farklı, bütün kasa yapısı farklı. Kavisli cam daha dayanıksız olsa da, bu durumdaki tek etkendir diyemeyiz.

    (Ben takıntılı bir insanım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaya kavisli cam olarak bakmak lazim. Cervenin celik veya sertlestirilmis aluminyum filan olmasi kavisli camin dayaniksizligina arti veya eksi degildir.


    Olaya bir butun olarak ele alinirsa elbette metal nedir alasim mi veya neturden alasim mi gibi seylere hepsine birden ele alinir .


    Takintili misin degilmisin bilemem kendi kendine yargi da yapma pek saglikli bir davranis degildir :)
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Mühendislik açısından, "kavisli cam çabuk kırılır bu yüzden kırıldı" demek doğru bir ifade değildir. Kasanın yapısı, camın ve çarpma yüzeyinin büyüklüğü, iç yumuşak iskeletin yapısı gibi bir sürü farklı etken var.

    Eğer olay sadece camda bitseydi, bükülme testlerinde camları kırılan kavissiz modeller görmezdiniz. Bu camların kırılmasını engelleyen farklı bir sürü etken var, günümüzün sandviç yapılı telefonlarında metal ile cam arasında belli bile olmayan plastik ara tabaka şok kaynaklı birçok kırılmanın önüne geçiyor. Ama aynı şekilde metalin dayanımının yüksek olması da deforme olmasını önleyerek cama ek bir stres binmesinin önüne geçiyor.

    Gidin Xiaomi'nin 1-2 nesil önceki cihazlarından birini kılıfsız yere atmayı deneyin. Kavise sahip olmamalarına rağmen S9'dan kolay kırılacaktırlar.

    Veya Çinli ufak bir üreticinin cihazını bulun atın, ne kadar kolay kırıldığını izleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oncelikle yazimi bir butun olarak ele almamissin! Alinti kismin su ifademle seni celiskiye sokmus iste ayni mesajin devaminda ne demisim gozunden mi kacmis ne


    Olaya kavisli cam olarak bakmak lazim. Cervenin celik veya sertlestirilmis aluminyum filan olmasi kavisli camin dayaniksizligina arti veya eksi degildir.


    Olaya bir butun olarak ele alinirsa elbette metal nedir alasim mi veya neturden alasim mi gibi seylere hepsine birden ele alinir .


    Takintili misin degilmisin bilemem kendi kendine yargi da yapma pek saglikli bir davranis degildir :)



    Bilimsel gozlemde kontorl altinda olma sarti vardir!

    Hicbirsey veya tek birsey okntrol altinda olmazsa yargida ( hukuki terim degil elbette ) saglikli gozlem analiz sentez yapilamaz!



    Sana ne demek istedigimi en guzel soyle ifade edeyim :

    Herseyi ile ayni biri kavisli camli oteki kavisli olmayan ayni malzeme bilesenlerine sahip urun ayni sartlar altinda ayni testler ( ayni seviyeden dusme ve dusme acilari da ayni olsun! ) ( Bu tur makineler vardir yillardir bilinir de )

    Emin ol kavisli cam daha kirilgan olacaktir ... Her ne kadar kavisli olmasindan oturu temperlenme isil islem gormesi yuzundne daha dayaniklidir gibi ifadeler yillardir DH editorleri de ifade etse yani ALGI olusmus olsa bile kavisli olmasi kirilganligi artirmaktadir.


    Once cam furyasi ( Kablosuz sarj vesilesi yoktu sonra sarj vesilesi ile cam li arka kapaklar cikti normal dedik mantigi var dedik ...

    Bu sefer Samsung tasarim yapacagim ergonomik olsun incelik hissi versin diye kavisli cam yuvarlatilmis koseleri son yillarda gormekteyiz ozellikle alt kisimlarinda! Bu urun kalitesi dayanikligi acisinda anlamsiz bir inatlasmadir bence .


    Xiaomi nile kiyaslama yaparken olay markadan cok farkli yillardkai teknolojik iyilestirmeler farkliligi ile saglikli kiyaslama yapilamaz. Farkli markalarin cam teknolojilerine veya kasa turu ( hangi seri aliminyum alasimi vs ayni midir diye bilmek gerekir ) gore ELESTIRMEK MANTIKLI degildir.


    Olaya senin gibi bakilirsa isin icine farkli yillarin teknolojik farkliliklari da ekleniyor bu da gozlem analiz sentezde bilinmeyen bir parametre ile olayi daha da kompleks hale getirmektedir.


    Mesele bir de buyuk firma Cinli ufak firma diye ele almaniz da TUHAF!

    Nice buyuk firmalar kalitesiz urunler cikartmistir! Apple Samsung LG vs ... Ornekleri de coktur .

    Kalite ayrica sadece saglamlik meselesi degildir ...


    Samsung yillarca plastik metal gorunumlu boyali telefon ve tabletlerini kullandik ! Sonra bu metal gorunumlu kaslar boyalari pul pul atmakta idi ama Samsung bunlari uretim hatasi olarak gormedi!

    O plastik ama metal gorunumlu tablet ve telefonlar yere dustuklerinde catlaklar cok kolay olusmaktadir.

    Benim de basima gelen darbe yok baskasi da kattiyen kullanmamis ama kasasinda catlaklar olusmakta idi yani BUYUK bir firma olan SAMSUNG ta kalitesi Cinli ufak ureticilerden pek bir farki yoktu...


    Mesele ufak ureticiler kalitesizdir ifadeniz pek saglikli degildir buyuk firmalarda kaliteiz urunler uretmektedir ...

    Buyuk firmalarin buyuk fabrikalarinda bile :

    Bazilari ekran kalitesi vasat...

    Bazilarinda sebeke sinyal problemi kalitesi vasat ...

    Bazilarinda kasa dayanikligi vasat ...

    Muhen




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.