Şimdi Ara

İP PORT açıp Data Almak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar elimde şöyle bir sistem var server olan X program ve bu X programına uzaktan yada yerel olarak bağlanıp data alışverişi yapan Y cihazı var..Bu X programın tanımlı İP ve port değerleri var. başka cihazlardan(Y) bu İP ve port değerlerini girerek ( başka cihaz dediğim güvenlik amaçlı tam ne olduğunu söyleyemiyorum ama Y dediğimiz bu cihaz bilgisayardaki X programına data göndermek için yapılmış )

    Sorum şu : X programı şuan yurt dışındaki bir bilgisayar üzerinde çalışıyor. Ben ise Y cihazına ile X in sahip olduğu İP ve port bilgisini girerek Y den X e data gönderiyorum. Ve datanın X programına ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için uzaktaki bilgisayara Team wiwer üzerinden bağlanıyorum.
    Benim istediğim şu : Ben bu X programını kendi normal PC me yükledim. benim pc de olduğu için normal 192.168.1.5 gibi bir ip versem benim ağımda olmayan bir Y cihazı bana nasılş ulaşabilir. Benim PC me kurağım Bu X programına hem local aynı ağdan hem de başka bir ağdan da bağlanmak istesem . ne gibi yönlendirmeler router modem ayarları yapmam lazım .

    Belki tam anlatamış da olabilirm ama konuyla ilgili bilgisi olan az çok ne demek istediğimi anlamıştır umarım. acil yardım :(







  • ayrıntılı ve açık bir anlatım yaparsan hatta basit bir çizim yapabilirsen yardımcı olurum ama yazının sonunu getiremedim, xler y ler birbirine girdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 15 Ağustos 2014; 9:31:34 >
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekürler şöyle çözdüm aslında tam çözüm sayılmaz: Cihazı cross kablo ile pc ye bağladım Control Panel\Network and Internet\Network Connections>local area connection(ethernet kartı) üzerini çift tıklayp kendi otomatik aldığı İP ye bakıp bu aralıkta cihazıma manuel olarak İP verdim.ve Cihazımdan data gönderdiğim zaman Bahsetttiğim programa data düştü.

    Birde şöyle : Programı PC ye kurdum Modemden İP ve port yönlendirmesini yaptım sonra cihazıma modemin dış İP ve port bilgisini girdikten sonra tekrar Cihazdan PC deki programa data göndermek istediğimde
    1) eğer cihaza SİM kartla internete çıkıyorsam data PC deki programa düşüyor.
    2)Eğer cihaza LAN (kablo) ile nete çıkıyorsam data hatalı düşüyor. Bağlantı kuruyor ama datalarım programa düşmüyor. time outa düşüyor gibi.Resimdeki hata dönüyor.

    3)Eğer yukarda ilk anlattığım gibi cross kablo ile arada net bağlantısı olmadan direk PC deki programa data göndermek istersem datalar düşüyor.Yani Cihazın LAN'ında bir sıkıntı yok gibi.

    NOT : 3. adımdaki gibi bağlamak istediğmde cihaza manuel ip değil de ethernet kartımın otomatik İP vermsini istersem PC de ne gibi ayarlamalar yapmam gerekiyor. Yada ethernet kartı modem gibi kendisne bağlı olan cihazlara otomatik İP ataması yapamıyor mu ?
     İP PORT açıp Data Almak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.