Şimdi Ara

Interrail hakkında bilgisi olanlar???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gitmiş olan arkadaşların deneyimlerinden faydalanmak isteriz. Bu vize konusunda kimse doğru düzgün birşey söylemiyor.



  • Ben kendi vize tecrübemi anlatayım madem. Çok basit olmuştu, DE konsolosluğundan aldım. Randevuya gittim, evrakları teslim ettim ve ertesi gün gelmişti vizem öğlen gibi. Başka merak ettiğiniz şeyler de varsa cevaplamaya çalışırım.
  • o kadar kolay diyorsun vize almak. memurum ben mesala. bi kolaylık sağlanır mı vize için ve gereken belgeler nedir. illaki kişisel başvuru yapılması mı gerekiyor bi tanıdık vasıtasıyla alınabilir mi?
  • Hmm tabi koşullar değiştiğinde ne olur bilemem, ben öğrenciydim Interrail yaptığım sırada.

    Şu ana kadar hiç Schengen almadıysan evet kişisel başvuru gerekir. Onun dışında tanıdık vs. kolaylaştırıcı durumlar oluyor mudur bilmiyorum. Yani farklı durumlarda bildiğim bazı şeyler var, örn: Aile şirketiniz vardır ve Avrupa Birliği ülkelerinden birinde herhangi bir yatırımı vs. varsa ve sende şirkete hissedar olarak gözüküyorsan, 1 yıllık oturma izni almak bile gayet kolaylaşabiliyor. Bunu sadece örnek olarak verdim.

    Interrail ile ilgili önemli husus, kendi tecrübemden ve duyduklarımdan yola çıkarak, herşeyi düzgün bir şekilde beyan ettiğin zaman problem olmuyor. Interrail biletini göstermen yetiyor kısaca. =) Sonuçta giriş tarihin belli, çıkış tarihin belli. Birde ilk giriş yapacağın ülke için yalandan bir hostel rezervasyonu ayarlarsın internetteki sitelerden birinden, ister sonra orada kalırsın ister iptal edersin. Ama görüşmeye gittiğinde onun çıktısını göstermek iyi oluyor.

    Yani durum bu, yaşadığım tecrübe DE konsolosluğunda bu şekilde olmuştu, farklı insanlar farklı konsolosluklarda zorluk çekmiş vs. olabilirler o konuda bir yorum yapamayacağım.




  • teşekkür ederim arkadaşım yararlı bilgilerden dolayı aklıma bişey takılırsa özelden kapını çalarım bilgin olsun.
  • memur kesin vize alırsın ben bile asgari ücretke aldım ,bende interrail için almıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.