Şimdi Ara

İNTERNET ÖZGÜR BİLGİ Mİ DEMEK! HİÇ SANMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Herhangi bir konu aratıp çikan siteye gidiyorum. Bir yazıya tıklıyorum..Üye değilsin diyor. Ne forum sitesi, ne üyeliğin şart olduğu bir site..Lüzumsuz yere üyelik istiyor. Üye olmuyorum...Her siteye uye olacak olsak işimiz var..."

    Son zamanlarda üyelik isteyen siteler çoğaldı...Çok ta önemli bilgilerin olmadığı siteler bile iş olsun diye üyelik istiyor...Bu durumu çok can sıkıcı ve gereksiz ve lüzumsuz buluyorum. Bundan 4-5 yıl öncesine kadar pekçok bilgiyi bedava bulabiliyorduk...Konusu bedava olan siteler bile vardı...

    Ne oluyor bu insanlara...Artık herkes en ufak bir bilgi kırıntısından bile maddi bir çıkar mı bekliyor? Aklıma başka bir izah gelmiyor. Aslında bu konuda bir anket ekleyeyim dedim ama herhalde yetkim yok. Yetkisi olan bir arkadaş buraya "olur-olmaz her sitenin uyelik istemesi" hakkında anket eklerse sevinirim.

    Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimci -- 24 Ocak 2006 2:53:29 >







  • Sonuna kadar katılıyorum arkadaşım. .
    Uygulamada da destekliyorum.
  • evet başlıktaki ifadene sonuna kadar katılıyorum.
    üyelik sistemi olan siteler daha mı afilli oluyor neyse.
    kullanıcı hareketlerini daha iyi takip edebilmek adına veya üye sayısını reklama çevirmek adına yapılıyor herhalde.
  • dikkatinizi çekerim şu an yazı yazdığınız sitede üyelik isteyen bir site
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HaLiL_oZT

    dikkatinizi çekerim şu an yazı yazdığınız sitede üyelik isteyen bir site

    Dikkat ederseniz her sitenini üyelik istemesinden şikayetçi değiliim.. Şikayetçi olduğum önüne gelenin bu işe soyunması..
  • Galiba büyük bir çoğunluk bu şekilde düşünmüyor...
    Buraya pek yorum yazan yok...
    Yoksa başlık pek cazip değil mi?
    Yorumlarınızı yazmanız için ilginç, değişik başlıklar mı kullanmayım?

    Mesela: KANDIRILDIK!!! İNTERNET ÖZGÜR MÖZGÜR DEĞİLMİŞnasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimci -- 25 Ocak 2006 2:07:51 >
  • Malesef ki öyle çok üyesi olan siteler yayınladıkları reklamlarda daha cilalı anlaşmalar yapabilirler öyle değilmi? (Bu arada sözüm meclisten dışarı)
  • Google'dan bir arama yapıyorum, aradığm konudan bir forumda bahsedildiğini buluyorum. Ne var ki tıkladığımda gelen sayfada "erişim izniniz yok" (lafın afilliliğine bak, sanki Genelkurmayın gizli belgelerine bakıcam), üye olun, yok güvenlik sorusu ne olsun, dur emailine aktivasyon gönderecem, boş boş işler. Sitelerine iyilik yaptıklarını sanıyorlar ama, bu şekilde birçok kişi üşenip bakacağı varsa da bakmıyor.
  • http://www.bilgisayardershanesi.com tarzı siteler gibi bedava siteler olsa türk internet kullanıcısının sırtı yere gelmez
  • Bu üyelik sistemi bir nevi gizlenme maknizması olarak da kullanılıyor. Mesela yasal olmayan paylaşımının, tek tıkla tespit edilmesi bu şekilde engelleniyor. Maksimum özgürlük(Yeri geldiğinde yasaları bile zorlayan!) için buna katlanmak lazım. Koyulmuş ve uyugulanmakta olan tüm yasa ve kuralların tam olarak doğru olduğunu kim iddia edebilir ki?? Yasalar bölgesel olarak bile değişebiliyorsa evrensel doğru diye birşey yoktur! Üyelik isteyen sitelere, her ne kadar sıkcı da olsa hak vermek durumundayım!.. Tabii ki herkes illegal niyetle kullanmıyor. Ticari çıkarları düsünenlere de hak vermek lazım, nihayetinde her güzel şeyin temeli ekonomiye dayanıyor; eğer dünyada bir ilk değilse!
  • Gereksiz bu üyelikler katılıyorum

    ayrıca bir kişi üye olurken kullandığı nolar genelde email filan gibi yerlerdede kullanılıyor ben bazen bu amaçlamı diye şüpheleniyorum
  • şikayetçiyim abi
  • Ben de size hak veriyorum.bu üyelik zorunluluğu benim de canımı sıkıyor.Alt tarafı sadece bilgi okumak için üyeliğin zorunlu olması saçma.Sanırım üye sayıları sayesinde bir nevi rating durumlarını ispat edip ona göre reklam alabiliyorlar ve para kazanıyorlar.Ama biz sıradan kulanıcılar için son derece sıkıcı bir durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.