Şimdi Ara

İnsanoğlu çiğ süt emmiş.. Asosyal olmak daha iyi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler özetleyebildiğim kadar konuyu özetleyeceğim. İsteyen okur okumaz içimi dökmem lazım..

    Muğlada öğrenciyim kyk da kalıyordum senenin başında arkadaşımın b*kuna eve çıktık. Muğlanın ilçesinde bir myo da okuyordu ve merkeze gelip iş bulması lazımdı. Üni de ilk senemde tanıştığım 3 senelik arkadaşımdı.. Durumu benden kötüydü ve parasını çok pervasız harcıyordu. Adamı yemedim yedirdim hatta bi kirada onun payını ben ödemiştim. Cebimdeki son 10 liraya bi ona bi bna tavuk döner söylediğimi bilirim. Herneyse bu y4vşak beleş ev buldu kendine 2 ay önce sattı gitti beni. Durumum kötü kira veremicem diyor yalan ha sonralarda iş buldu şuan 1300 maaş alıyor. Şimdi her ay 750 lira kira bana giriyor..

    Durum bu insanlar bu kadar kendine iyilik eden, yıllarca tanıdığı kişilere acımasızca kazık atabiliyor.. Bu sadece yaşadıklarımdan birisi ve bardağı taşıran son damla.. Bundan sonra okul arkadaşım olur, iş arkadaşım olur, kız arkadaşım olur ama arkadaşım olmaz. YETER ARTIK İNSANLAR TARAFINDAN KULLANILMAKTAN, SONRA UNUTULMAKTAN BIKTIM..


    Edit: Bunları yazmaktaki tek amacım; burda görüyorum sosyalleşmeye çalışan asosyal arkadaşları onlara seslenmek istedim. Dışarsı 0C kaynıyo bu sadece başımdan geçenlerin birtanesi boşverin tek takılın. Sevgili yapabiliyosanız yapın yeter..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speciaa -- 21 Mayıs 2016; 1:41:22 >







  • sen adamı bile bile onunla eve çıkmışsın
  • Bence sana iyilik yapmış. Buna güvenerek işe girebilir, kredi çekebilirdin. Ufak zararla kurtulmuşsun.
  • Bir de kendi korkuların esiri de olmuş olabilirsin. Mesela bu kişiden kazık yiyince neden asosyal olmak daha iyi dedin? Bu bana sanki arkadaşsızlığına o çözüm olmuş gibi geldi. Pek fazla arkadaşın yok ve bu kişi sana az yakınlaştı diye sen ona çok fazla değer vermişsin. Aslında normal biri. Özel olacak kadar bir şey yapmadı ama işte fazla arkadaşın olmadığı için sana değerli gözüktü. Bu değer nedeniyle de sen ona gereksiz imtiyazlar sağladın ve sonunda aslında beklenen oldu :/ Bence kendi iç dünyanı da sorgula. Asosyalik iyi değildir. Arkadaş, dostlar ve insanlar güzeldir. Sadece önce kendini tanı. Kendine güven. Ve sağlıklı ilişkiler kur. Her insanla arkadaş olamazsın zaten. Seni yormayan, vakit geçirirken zevk veren, sana bir şeyler katan ve ileriye götüren kişilerle arkadaş ol.
  • yüz vermiyeceksin kimseye duygularını kaptırmayacaksın iyi niyetini arattıracaksın,

    şunu unutma ki bu hayatta önemli olan sen ve senin yapabildiklerin gerisi önemli değil,elbetteki iyi insanlarda var bu dünyada
  • Her arkadaşınıza "he işte adam bu ya buldum sonunda kardeşim benim "gibisinden ise girişmemek lazım asosyal olmaya gerek yok ama güven önemli hoş 3 sene de az bir zaman değil arkadaşınız baya karaktersiz çıkmış şansınıza küsün.Epey kafayı meşgul edebilir malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden önce başkalarına yaptığı bir yanlışı duymuştum da bana yapacağını düşünmedim.

    Yeterince arkadaşım var burada kyk de E bloğunda herkesi tanırdım 185 lira veriyodum yemeği içinde ohh miss. Fazla değer vermesine gelince evet öyle yapmak zorunda kaldım. Babası işten çıkarılmıştı durumu kötüydü. İşe girince baktım kanatlandı bu sonra da uçup gitti..

    Yaşım 22 bu zamana kadar çok gördüm böyle arkadan vuranlar.. Sonra bir baktımki toplamda insanların artısından çok eksisi olmuş hayatıma..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • speciaa S kullanıcısına yanıt
    senin arkadaşın kolpaymış benim can ciğer arkadaşım var onunla paraları yedik sonra sevdiğimiz bir arkadaşımızı gördük yolda napıyon ne var ne yok vs dedik paramız bitti çocuğunda bitmiş aileler 2-3 gün sonra yollayacak son 1 lirası kalmış ekmek alın karnınızı doyurun dedi kabul etmedik tabi böyle bir arkadaştı
  • Haklısın usta zaten öyleyim burda her 10 tanıdığımdan 1 iyle samimiyimdir hatta eve çıkma saminiyetinde olacak olursa bu oran 50 de 1 olur..

    Vallahi bana yap aynısını deseler yapamazdım.. İnsan arkadaşına nasıl da düşman kesilebilir anlayamadım gitti.

    Edit: bütün yaptıklarına rağmen git bi yumruk at desen atamam halen bilinçaltım dost biliyor onu. Düşman görsem parçalarım zaten astım hastası elimde kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speciaa -- 21 Mayıs 2016; 1:58:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speciaa

    Haklısın usta zaten öyleyim burda her 10 tanıdığımdan 1 iyle samimiyimdir hatta eve çıkma saminiyetinde olacak olursa bu oran 50 de 1 olur..

    Vallahi bana yap aynısını deseler yapamazdım.. İnsan arkadaşına nasıl da düşman kesilebilir anlayamadım gitti.

    Edit: bütün yaptıklarına rağmen git bi yumruk at desen atamam halen bilinçaltım dost biliyor onu. Düşman görsem parçalarım zaten astım hastası elimde kalır.

    bilinçaltıda değil aslında,duygusal düşünceler bunlar,sen bu insanı duygusal olarak bilinç altına kardeş olarak yerleştirmişsin,belki önceden daha çok şey yaptı ama genede mantıksal olarak bakmamışsın,iyi üzerine borç falan yapmadı

    dikkatli ol,beterin beteri var,devir çok değişti suratına tükürmeyeceğin insanları milyonlarca kişi adam yerine koyuyor,çünkü kendileride onun gibi,

    kalbi güzel olan insanlar hep belli ediyor kendini hiç çevresi olmaz,kimseye birşey demez,birşey dese kalbinin kırılacağını anlar,bu yüzden yanlızlar

    bak yoluna sen,konuş samimi ol,ama üstüne düşme,o senin üstüne düşerse vur tekmeyi acıma,bazen yaşamak için öldürmen lazım hocam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecrivain

    Bir de kendi korkuların esiri de olmuş olabilirsin. Mesela bu kişiden kazık yiyince neden asosyal olmak daha iyi dedin? Bu bana sanki arkadaşsızlığına o çözüm olmuş gibi geldi. Pek fazla arkadaşın yok ve bu kişi sana az yakınlaştı diye sen ona çok fazla değer vermişsin. Aslında normal biri. Özel olacak kadar bir şey yapmadı ama işte fazla arkadaşın olmadığı için sana değerli gözüktü. Bu değer nedeniyle de sen ona gereksiz imtiyazlar sağladın ve sonunda aslında beklenen oldu :/ Bence kendi iç dünyanı da sorgula. Asosyalik iyi değildir. Arkadaş, dostlar ve insanlar güzeldir. Sadece önce kendini tanı. Kendine güven. Ve sağlıklı ilişkiler kur. Her insanla arkadaş olamazsın zaten. Seni yormayan, vakit geçirirken zevk veren, sana bir şeyler katan ve ileriye götüren kişilerle arkadaş ol.

    +1




  • Dışarısı OverClockcu kaynıyor demek istedin herhalde. Keriz birini bulup az emek rahat hayat formülünü bulmuş zira arkadaşın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dışarısı sıfır derece kaynıyor diye okudum 10 saniye anlamaya çalıştım falan
  • bunlar ne yazık ki hayatın içinde olan şeyler bir benzerini yıllar önce yaşadım ailemin durumu çok iyidi ama evden atti Peder bey beni dost bildiğim her mekanda hesabı çektiğim orta halli ailelerin çocukları vardı evden atılınca bunlara gittim 2-3 gün sonra salonda yatıyorum bunlar erkenden uyanmışlar falan mutfakta konuşuyorlar kulak verdim bunlara biri diğerine diyor ki nerden geldi la bu kac gündür burada ne zaman gidecek evine bunla mi uğraşacagiz dedi öteki de yollarım onu ben bugun yarin dedi aldim ceketimi çıktım sokaklarda falan gitar calarak yaşıyordum o aralar bazende kiz arkadaşım (şimdi eşim) yardım ediyordu harcliklarindan falan bunlar hayatın içinde var sonra okullar bitti ben aile şirketine döndüm bu iki gevşek gelmisler sirkete biz buragin en yakin arkadaşlarıyiz iş verseye bize falan diye danışmadan aradılar dedim söyle onlara burak bey sizi tanimiyormus de dedim bu onlara hayat dersi oldu yarın bir gün bu arkadaş bir yerde karşına çıkar ona öyle bir hamle yaparsın ki bu günleri hatirlatirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.