Şimdi Ara

Inkjet (Mürekkepli) Yazıcı ile Direkt Baskı Devre (Tecrübeler, deneyimler bekleniyor.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    Birçok kişi bu türden uygulamalar yapmış. Bende biraz sonra ikinci el yazıcı siparişi vererek bu işe başlamak istiyorum. Aramızda deneyenler var mı bu yöntemi?



  • Overclock Makinesi kullanıcısına yanıt
    Mürekkebi kafadan ileri doğru püskürtmek için iki yöntem kullanılır. Isıl Kabarcık püskürtme (Thermal Buble Jet) yöntemi ve pieozo elektrik yöntemi.

    Isıl Kabarcık püskürtme (Thermal Buble Jet) yöntemi; Mürekkebi ani olarak ısıtan, püskürtme ağzının içinde bulunan küçük bir ısıtıcı kullanılır. Mürekkebin bir kısmı buharlaşır ve bu gaz kabarcığı geri kalan mürekkebi ileri doğru dolayısıyla kâğıda doğru iter. Bu işlem saniyede birkaç bin defa yapılır.

    Pieozo elektrik yöntemi; Mürekkebi püskürtmek için püskürtücü ağzın tümünü ani olarak daraltır. Piezo elektrik nedeniyle bazı kristallere bir elektrik uygulandığında kristal büzülür. Bunu için her püskürtme ağzına elektriğe duyarlı bir mürekkep kullanıldığında mürekkebin püskürtülmesini kolaylıkla kontrol edilmesini sağlayan bir piezoelektrik kristal yerleştirilmiştir. Bu yöntemde saniyede binlerce mürekkep damlasının püskürtülmesine olanak sağladığı için yeteri kadar yüksek baskı hızlarına ulaşılır. Birçok mürekkep püskürtmeli yazıcı bir sayfayı yaklaşık renkli ve siyah/beyaz durumuna göre 10 ile 20 sn arasında basar.

    Bu özelliklere neden değindim, eğer gidip pieozo elektrikli yazıcı alırsanız mürekkebin ısıtılması ile baskıyı gerçekleştiremeyebilirsiniz.

    Peki, sorabilir miyim neden Inkjet yazıcı da, lazer değil?
    Ben hep lazer kullandım, gayet iyi sonuçlar alıyorum. Tabi daha profesyonel bir şey basmadım şu ana kadar.




  • Amaç kolaylık, direkt baskı alabilmek. Ütü vb. uğramamak. Baskı şeklinin problem olacağını sanmıyorum kullanacağımız mürekkep aynı yoğunlukta olduktan sonra.
  • İnkjet makinaların belirli bir satır genişliği vardır yalnız küçük devreler için kullanabilirsin ama çok yollu devre çizimlerinde satır aralığı yeterli olmayabilir mürekkebin tutununurluğu için ısıya dayanıklı mürekkep seçimi yapmalısın yoksa ısıyla dağılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hll87

    İnkjet makinaların belirli bir satır genişliği vardır yalnız küçük devreler için kullanabilirsin ama çok yollu devre çizimlerinde satır aralığı yeterli olmayabilir mürekkebin tutununurluğu için ısıya dayanıklı mürekkep seçimi yapmalısın yoksa ısıyla dağılır

    Edding'in permanent mürekkebini kullanacağım. Şişe halinde satılıyorlar.

    Satır aralığından kasıt nedir?
  • Anladığım kadarıyla baskı devre için kullanacaksın bilgisayarda çizimi yapıp logo olarak inkjete atacaksın tahminimce yani demek istediğim yazacağın yazının veya logonun belirli satır sayısı belli bir genişlik yükseklik limiti var linx olsun videojet vb olsun mürekkep sıkıntı değil zaten o kolay kısmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.