Şimdi Ara

İngilizce videoları anlayabiliyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir ingilizce videolar izliyorum,ve %90 civarı anlaşılıyor,voscreen üzerinden çalıştım baya,şu aşağıdaki kanallar ve ted videoları gibi videoları neredeyse tamamen anlayabiliyorum,ama iş diziye gelince konuşmadaki kelimelerin hepsini yakalayabiliyorum fakat anlam bu videodakiler kadar oturmuyor,ve uğraştığım kadarıyla buradan sonra eskisi kadar hızlı ilerleyemiyorum gibi, nasıl devam etmeliyim acaba?
    https://www.youtube.com/channel/UCIK0yP1qX7AyqkQTk5OMGtA/videos?disable_polymer=1
    https://www.youtube.com/user/EnglishTeacherEmma/videos?disable_polymer=1







  • bunları anlayıp dizide kelimeleri tam anlayamıyorum deseydin bu açıklanabilir bir şey olurdu. Ancak kelimeleri yakalarken nasıl anlam oturmuyor. Dizide geçen expression ve idiom gibi şeylerden kaynaklanıyor olabilir. Belki bunlara ağırlık verebilirsin yeteri kadar kelime bilgin de varsa.
  • peki idiomları ezberlemek zorundamıyım,ya da nasıl daha kalıcı olarak ezberleyebilirim?
  • Yaşadığınız sorunun muhtemel sebepleri şunlar olabilir;
    1.Voscreen üzerinden çalıştığınız kelimeleri tam olarak öğrenememiş olabilirsin.Kelimeyi sadece tek bir göreviyle öğrenmek yeterli değil malesef.Tie=kravat diye öğrenirsen tabiki afallarsın.İsim olarak kullanırsan kravat,fiil olarak bağlamak manası verir.Cümlelere anlam verme konusunda yaşayacağın temel sıkıntı bu olabilir.Yani öğelere hakim olmamak ve kelimelerin farklı manasını bilmemek.
    2.Veya edatlar konusunda yetersiz bir düzeydeyseniz anlam vermek zorlaşır zira İngilizce'de çok edat var ve bunlara alışmak kısa sürede olmuyor.Sürekli okuma yaparak alışılır.
    3.Aşağıda deyim bilmek gerekli mi diye yazmışsınız evet çok gerekli.Fakat bundan daha önemlisi İngilizce'de deyimsel fiiller ve edat öbekleri deyimlerden çok daha önemlidir.Özellikle deyimsel fiiller çok sık kullanılır.Bunları öğrenmek gerek.
    Kalıcı olarak öğrenmek için bolca cümle içinde görmen gerek.Şu siteye deyimi vs yazarken bolca örnek verir;
    https://fraze.it/




  • https://youtu.be/dJZOQc_4O9I

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orjinal dilde altyazılı izlemek fayda sağlar mı?
  • Dizilerde sokak ağzı çok konuşuyorlar. Bende BBC radyoyu tam anlamaya çalışıyorum. Akademik kelime eksiğim var kelime ezberliyorum ve Dinleme ye devam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.