Şimdi Ara

İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu yıl tercih etmeyi düşünüyorum. Okuyanlar varsa bu bölümün eksileri ve artıları neler anlatabilir mi acaba?



  • Like Sir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiliz dili ve edebiyatı ve çift anadal olarak İngiliz İlahiyatı okuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seneye başlıyorum.En büyük eksisi sana pratik olarak hiçbir şey öğretmiyor.Mezun olduğunda sadece avrupa kültürüne hakim ve middle english bilen bi vatandaş oluyorsun
  • Giresun da bu sene açılacak heralde sakın buraya gelme beş para etmez bir üni.Ben burda İngilizce Çevirmenlik okuyorum ne eğitimi iyi ne okul güzel nede şehir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BAE0C551 -- 21 Haziran 2015; 22:49:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinéma kullanıcısına yanıt
    Hocam okuyan bir kaç kişiye sordum onlar tam aksini söylüyor. Hatta öğretmenlik puanından yüksek olması gerekir, çok güzel bölüm, hayata bakış açını değiştiriyor falan diyorlar istihdamıda baya geniş gibi internetten baktım da
  • Hocam nasıl bir eğitim alıyorsunuz mesela? çok merak ediyorum bölümleride didik didik inceliyorum yanlış tercihten muzdarip olmak istemiyorum. Az anlatır mısınız bölümü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laserquest -- 21 Haziran 2015; 22:58:00 >
  • Ben de dilden girdim sınava marmara ingiliz edebiyatı düşünüyorum formasyon imkanı olması büyük artı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ingiliz Dili ve Edebiyati bolumunun artisi sadece Avrupa kulturu degildir. Hakkini verirsen mezun oldugunda bambaska biri olarak cikarsin o okuldan.
    Cok farkli bakis acilarina ve dusunce bicimine sahip olursun.
    Buradan mezun olunca hem her sey, hem de hic bir sey olursun. Bu bolumden mezun olup cok farkli yerlerde calisan kisiler var, kendini gelistirmek icin cok uygun bir bolum ve bunu basaramazsan ileride ogretmenlik disinda bir sey yapamazsin.
    Ingilizce pratik olarak tabii ki konusma anlaminda derste soz alma haric ek sansin yok(diger dil ile ilgili bolumlerde de yok, tercumanlikta bile yeterli egitimi veren cok cok az okul var). Bu firsatlari kendin yaratman gerekiyor ki olmasi gereken de bu.
    Son olarak kendi tecrubelerimden yola cikarsak bu bolum icin en iyi okullar Bogazici ve Hacettepe'dir bence. Baska sorun olursa ozel mesajdan veya buradan da yazabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ingilizce öğretmenliği okuyorum.İngiliz dil edebiyat okuyan arkadaşlarım var dersleri karşılaştırdığımızda onların ki bir tık daha zor oluyor.Pratik konusunda biraz istekli olunması lazım yoksa hangi bölüme gidersen git iş yine sende bitiyor.Bu bölümün sonu genellikle formasyon alıp öğretmenliğe geçiş oluyor yani okuldan okula bölümden bölüme değiştiği için fikirlerde değişir ama ingilizce öğretmenliği daha çok tercih ediliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Laserquest

    Hocam nasıl bir eğitim alıyorsunuz mesela? çok merak ediyorum bölümleride didik didik inceliyorum yanlış tercihten muzdarip olmak istemiyorum. Az anlatır mısınız bölümü?

    İngiliz dili ve edebiyat bu sene açılacak ama ama bizim bölümden yola çıkarsak yeminle beş para etmez bi yer.Öğrencilerde sanki lisedeymiş gibi davranıyolar hala.Hocalar fazlasıya ilgili ama bizde bir hoca dışında diğer hocalar iyi anlatamıyo.Birde çevirmenlik okuyoruz beden dersi var ve sınavdan 70 aldım bçyle bişey varmı :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Laserquest

    Hocam okuyan bir kaç kişiye sordum onlar tam aksini söylüyor. Hatta öğretmenlik puanından yüksek olması gerekir, çok güzel bölüm, hayata bakış açını değiştiriyor falan diyorlar istihdamıda baya geniş gibi internetten baktım da

    Onları ben de duydum aksini de iddia etmiyorum.Benim demek istediğim eğer sadece okuyup mezun olduysanız iş hayatındaki o "aranan eleman" olamıyorsunuz.Umarım yanılıyorumdur.Çünkü düşündüğümüzde aslında ileri seviye bir ingilizce bilgisi,kültür,tarih gibi şeyler öğretiliyor.İngilizce bilgisini attığımızda geriye iş bulmak için fazla bir şey kalmıyor.Kimse sana tarih bilgin iyi diye para vermez heralde




  • WhiteCorpuscle W kullanıcısına yanıt
    Hocam ben karşılaştım İDE okuyup sonunda formasyon alıp öğretmen olanlarla. Ben cidden kendimi geliştirmek istiyorum hatta üniversitede kalıp doktora yapmayı da planlıyorum. Bu bölümü de araştırdım sosyal medyalar ve okuyan bir kaç kişi aracılığıyla zor olması kastırabilir fakat bana bir şeyler katacağını umuyorum. Ankara Üniversitesi DTCF hakkında neler düşünüyorsunuz? bir hedefimde orası benim
  • Laserquest kullanıcısına yanıt
    Formasyon alip ogretmen olanlar genelde kendine okul disinda bir seyler katamamis veya zamaninda ogretmenlige puani yetmeyen kisiler(bu bolumun en az yarisini kapsiyor).
    Ankara Uni Ide'de bire bir tanidigim yok, fakat universite olarak gayet iyidir. Bolumdeki akademisyen kadrosu biraz yetersiz sanirim, tam hatirlamiyorum gercekten, arastirmak lazim. Eger puanin yeterse Hacettepe'yi kesinlikle oneririm, akademik kadrosunda cok degerli isimler barindirmakta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhiteCorpuscle W kullanıcısına yanıt
    Hocam yani şimdi İDE'yi ben hakkını verip 4 yılda adam akıllı çalışıp bitirsem katkısı çok olur mu? bir de istihdamını çok merak ediyorum yani çok deniliyor internette ama bölümü okuyup da böyle değişik bir şey olanı görmedim. Çoğu öğretmen. Bu arada Hacettepe kesinlikle listemde alternatifleri de belirliyorum kafamda olmazsa diye o yüzden sormuştum hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laserquest -- 21 Haziran 2015; 23:47:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.