Şimdi Ara

[İNCELEME]LG Gn-M702GLHW Buzdolabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
3.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba,
    Tam tarih hatırlamasamda 2 yada 3 hafta önce aldığım buzdolabının incelemesini şükür ki bu gun yapıyorum :) Bu günlük resim yok ama yarın yada bir kaç gün içinde ekleyeceğim inşaallah.

    Öncelikle Dolap acayip heybetli ve şık duruyor görsel açıdan benim için çok önemliydi ve beklentimi fazlasıyla karşıladı. Boschun özel tasarım ürünleri haricinde şıklıkta bununla yarışacak bir dolap göremedim. Yalnız şahsi zevkimdir. Beğenmeyende olabilir.
    İç hacmi çok geniş ve çok kullanışlı. Anneme yaşattığım uzun buzdolabı seçme macerası sürecinde içinin kullanışlılığını en beğendiği dolaptı diyebilirim. Hatta aldığımızdan haberi olmadığı için Kuzenimle çok seviniyoduk tamda istediği dolabı almışız diye :)
    Önce iyi yönlerini yazalım kötü yönleri sona kalsın zaten fazla yok.
    Şunu belirtmek isterim dolap çok ama çok sessiz normalde çalıştığını anlamak için kulağını dayaman gerekiyor dolaba. Onun Haricinde takip edebildiğim kadariyla günde (gece hariç) 2-3 kez sesli çalışıyor 1-2 dakika kadar. Sesli dediğime bakmayın gerçekten vaad ettiği gibi fısıltı seviyesinde bir ses yanına yaklasmassanız onuda duyamıyorsunuz.

    Gelelim teknolojik özelliklerine...
    En önemli 2 özelliği 3d Cooling ve HİJYEN FRESH. Hijyen freshi büyük yazdım çünkü gerçekten MUAZZAM bir teknoloji olmuş. Bazı yerlerde hiç bi işe yaramadığını ve sadece pazarlama politikası olduğunu okumustum,iyiki hiç birine inanmamışım. İnsanları kandırmaya çalışan o insanlarıda burdan selamlıyorum....
    Bu hijyen fresh dedikleri olay dolabın ıcıne bır fan ve fanın onune 4 katlı bir filtre koymuşlar. Fan dolabın içindeki havayı o filitreden geçirerek çekiyor temizlenmiş tazelenmiş ve sanırım soğutulmuş bir şekilde içindeki mavi hava kanallarından geri veriyor. Buda bakteri olusumunu %99.999 önlüyormuş.Bana göre %100 .
    Neden %100 dediğimi şimdi anlayacaksınız sanıyorum. Eski çok eskimiş olan dolabımızdan yeni dolaba aktardığımız ve neredeyse küflenmiş gibi kokan pil ilaç vs ıvır zıvırın dolaba koku salmasını engellemeyi geç kendi kokularını dahi yok etmiş tap taze kokuyor vijdansızlar :) Annem hayretler içinde kaldı bu olayı görünce ve tabi bende. Dolabı alırken öyle çok aşırı bi mutluluğum yoktu sadece annem çok sevinecek diye heyecanlanıyordum. Ama gerçekten alıp kullandıktan sonra mutlu oluyorsunuz bundan emin olabilirsiniz.

    Sıra geldi 3D Cooling'e. Maalesef hijyen fresh gibi gözle görülür bi anım yok bununla ilgili ama gerçekten kapıyıda içi kadar güzel soğutuyor.

    Taze tutma konusunda daha çok deneme fırsatım olmadı bi türlü pazara falan çıkamadık evde sebze kıtlığı çekiyoruz. Ama Dalga geçmeyeceğinizi varsayarak Dolaba olan güvenimi anlatmak isterim :)
    Geçen gün bime gittim baktım yumurta olmus 3 lira uzun zamandan sonra bedava gibi geldi. Kuzenle yumulduk yumurtaya 3 er koli zaten dibini sıyırmıştık başkada kalmadı :). Sonra dışarı çıktık ,Dolapta varya artık hızımı alamadım ulan dedim ucuzken biraz daha alayım nasılsa dolap geniş tazede tutar Hijyen freshi gördükten sonra güveniyorum artık alete Hop ordan atla başka bime 4 kolide ordan Aldım etti 7 Dolapın üst rafı yumurta dolu açıkçası resmini çekmeye utandım biraz :) Yarın boşaltıp çekmeyi düşünüyorum.

    Enerji verimliliği hakkında malesef bir bilgim yok deneme fırsatım da yok. Dolapla beraber ampullerdede bir değişime gittiğim için (1xtasarruf ampul yerıne 3x led ve diğer odaya 2x led takmak gibi ) Hangisinin tasarruf yapacağını yada faturayı artıracağını pek kestiremiyorum artık o sizin tecrubelerinize kalmış :)

    Buzluğu tam anlamıyla 10 numara geniş. Heleki tam anneme göre. Dolabın bizim kışlıklardan çekeceği var . Buzmatiği çok kullanışlı Soğuk su ve buzlu-muzlu süt (Kafiye güzel oldu sanırım) aşığı birisi olarak benim favorilerimden biri.
    Zaten soğutmasına laf yok o konuda bildiğiniz canavar. Buz kırma sesi 0 hatta 0'ın altında desem yeridir.

    Yan tarafı deri görünümlü bir kaplama.Bu kişisel zevk meselesi. Annemle ben çok beğenirken ablam o ne öyle be diye bi tepki verdi

    Aklıma gelenler bunlar aslında incelemeyi geç yapmamda iyi oldu biraz deneme fırsatım oldu. Genel anlamda çok ama çok memnunum. Mutfağa her girdiğimde dolaba bakıp Aferim len sana falan diyorum korkarım sevgi biraz aşırıya kaçıyo
    Şimdi gelelim memnun olmadığım diyemem ama pek hoşuma gitmeyen yanlarına

    1. si o derece bölmesi kapıyı yarıdan bıraz fazla açmadığınız zaman kapının contasına takılıyo. Ama çokta problem değil çünkü o kadar açmak bile içine rahat erişmeye yetiyor. Sadece ufakbi Handikap.
    2.si Sebzelik Arkaya doğru genişd değil. Onun sebebide Bizim muhterem inverter dd motor Boschu o konuda taktir ettim sebzeliği çok genişti. Ama lg için o kadar problem değil hijyen fresh olduktan sonra içide aynı sebzeliğide neredeyse
    3.sü ise yok maalesef böyle dolaba 2. handikap yeter 3. yü yapsa bu kadar sevmezdim

    Şimdi gelelim çok konuşulan lg servisineeeee.
    Bu konudada başımdan bi olay geçmese olmaz zaten olay adamım malum
    Dolap geldi kurdurduk falan annemi aldık geldik eve süprizi yaptık videoları çektık falan 2-3 saat geçti akşam oldu. Gözüme dolabın kapı kolunun biraz yanında aşağıya doğru olan içteki boya çatlağı takıldı. Hemen aile boyu alarma geçtik. Felaket senaryoları yazılmaya başladı falan.0 Dolapta sorun çıktı iyimi işin yoksa bide değişim bekle stres bastı beni. Neyse hemen sarıldım telefona aradım LG yi kardeşim dedim böyle böyle bu dolabın değişmesini istiyorum. (Daha öncede dolabın üretim yerini öğrenmek için aramıştım) Nasıl oldu anlamadım ama ilk aradığım ki soğukluk değişim istememe rağmen yerini sıcak bir konuşmaya ve ilgili bi müşteri temsilcisine bırakmıştı. Beyefendi yarın servisi arayın gelip değişim kaydını tutsunlar yenisini gönderelim. Bunu Aldığım yer üzerinden de sağlayabilirdim ama O ilk soğuk konuşma aklımda kaldı ya illa lg ye yaptıracaktım taktım bi kere Neyse vakit ilerliyo falan tamam dolap değişecek ama ben strese girdim içerde oturdum şimdi sürpriz mahfoldu bide yeni dolap bekleyeceğiz falan düşünüp duruyorum. O sıra mutfaktan bi çığlık yükseldi Buldum Buldum diye. Yengem bağırıyo koşun koşun buldum ya çatlak matlak yok diye. Gittik bide baktık ki o çatlak sandığımız şey kapının yanından aşşağıya kadar inen ince metal şeridin ışıktan dolayı yansımasıymış Bizde sülale boyu bir sevinç öyle rahatladık ki anlatamam. Neyse servisin Türkiye genel merkeziyle maceramız bu şekilde. Yanı iyi gibiydiler ilk konuşma hariç. İlk aradığımda biraz sinirli bi sesle ve sorularıma üstün körü cevaplarla karşılaştm birazda sitem edip kapatmıştım telefonu.Bu dolap hangi ülkede üretiliyo çinde mi diye sorduğumda Kore menşeili yabancı ülkelerde üretiliyor dendi Çinmi değilmi dediğimde ise yine aynı cevap. Dalgamı geçiyorsunuz falan deyip kapatmıştım. Ama değişim için gayet kibarca ilgilendiler. İlk konuştuğum bayan galiba sinirliydi :) (Bu arada dolap endonezya üretimi kore değil)
    Sıra kuruluma gelen Isparta servisinde. Gördüğüm kadarıyla gayet bilgili kibar ve işini bilen insanlardı. Herşeyi anlattılar uzun soru yağmuruma cevaplarını verip Hayırlı olsun diyip gittiler. Bu güne kadar allaha şükür aldığım hiç bir üründe kötü servisle karşılaşmadım zaten karşılaşırsamda burunlarından getiririm o kadar para veriyorum paşa paşa yapacaklar. Evden çıkartmam

    İşte arkadaşlar dolapla 2-3 haftalık maceram bu iyi yönleride bu kötü yönleride bu. unuttuğum bir şey varsa aklıma geldikçe tamamlarım sizde sormak istediklerinizi sorun seve seve cevaplarım. Almak isteyenlere sonuna kadar tavsiye olunur.Umarım banada alacak bütün arkadaşlara da hayırlı olur. Dolap gerçekten muazzam derecede iyi. Tabi 3 gün sonra bozulup bozulmayacağının garantisini kimse veremez allah esirgesn ama bu garantiyi hiç bir ürün için kimse veremez.

    Son bir not servis üstüde altıda 4 te tutun diyo ona inanmayın :) Alt 4 te çok soğuk oluyo 6 ideal. Üstte çok soğuk ama buzluk olduğundan ellemedim 4 te duruyo hala
    Özellikle dolabı soran bir arkadaş vardı onuda ekledim umarım faydalı olur. Hata kusur varsa yazılarda yanlışlık falan şimdiden özür dilerim. Uyarırsanız düzeltirim







  • hayırlı olsun.resimleri bekliyoruz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: promil06

    hayırlı olsun.resimleri bekliyoruz..
    Resim işi biraz sarpa sardı vakit bulamıyorum internette araştırırsanız resimleri var zaten.
    Ayrıca şunu söylemek isterim içindeki sebzeleri meyveleri 15 -20 gün rahatlıkla taptaze saklıyor. Daha fazlasını denemedım. Ama yaklasık 17 gün içinde kalan fasulye marul nane vs. Taptaze duruyordu. Ve içinde nane olmasına rağmen dolapta yine bi koku yoktu.

    İlk başlarda bu low frostlardaki nemli soğutma sisteminden dolayı kafam karışıyodu acaba ondanmı alsaydım. No-frost kuruturmu falan diye ama kesinlikle alakası yok. Adamlar o kurutma meselesinide gerçekten çözmüşler...

    Birde hala anlayamamakla beraber. Diğer şişman buzdolaplarında yaşanan bir problem bu dolapta yok. Normalde şişman bir dolabın kapağını açtığınızda soğuk havanın hemen ayaklarınıza doğru aktığını hissedersiniz. Bi arkadaşın tavsiyesi üzerine dikkat ettim kesinlikle o soğuk hava aniden dışarıya akmıyor.Buda benim için güzel bir ayrıntı oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan3232

    Resim işi biraz sarpa sardı vakit bulamıyorum internette araştırırsanız resimleri var zaten.
    Ayrıca şunu söylemek isterim içindeki sebzeleri meyveleri 15 -20 gün rahatlıkla taptaze saklıyor. Daha fazlasını denemedım. Ama yaklasık 17 gün içinde kalan fasulye marul nane vs. Taptaze duruyordu. Ve içinde nane olmasına rağmen dolapta yine bi koku yoktu.

    İlk başlarda bu low frostlardaki nemli soğutma sisteminden dolayı kafam karışıyodu acaba ondanmı alsaydım. No-frost kuruturmu falan diye ama kesinlikle alakası yok. Adamlar o kurutma meselesinide gerçekten çözmüşler...

    Birde hala anlayamamakla beraber. Diğer şişman buzdolaplarında yaşanan bir problem bu dolapta yok. Normalde şişman bir dolabın kapağını açtığınızda soğuk havanın hemen ayaklarınıza doğru aktığını hissedersiniz. Bi arkadaşın tavsiyesi üzerine dikkat ettim kesinlikle o soğuk hava aniden dışarıya akmıyor.Buda benim için güzel bir ayrıntı oldu.

    Alıntıları Göster
    bende bu aralar buzdolabı alacağımdan araştırmanız faydalı oldu öncelikle teşekkür ederim.
    ikinci olarak neden dondurucu kısmını alt tarafta olanları tercih etmediniz acaba?




  • Eyibe E kullanıcısına yanıt
    Faydalı olduğuna çok sevindim
    Dondurucu altta olan buzdolapları gerçekten kullanışlı. Ama ben de Annemde baştan beri bu buzdolabına hayran kalmıştık. (Bu Dolabın buzlugu altta olanı olsaydı kesınlıkle onu alırdık) Ama diğer baktığım buzluğu altta olan markaları maalesef beğenmedim. Kimi yaptığı işe göre pahalı geldi. Kimi işlevsiz geldi vs. vs. Tek aklıma takılan low frost buzdolaplarıydı Ama low frostmu hijyen freshmi diye düşündüğümdede hijyen freshi seçtim çünkü teknoloji çok mantıklı geldi. Şimdide iyiki seçmişim diyorum. Çünkü taze tutma konusundada çok iyi koku konusundada çok iyi. Tamam buzdolabını açtığında eğilmemek iyi bir şey ama. Bu teknoloji için eğilmeye katlanılır diye düşünüyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan3232

    Faydalı olduğuna çok sevindim
    Dondurucu altta olan buzdolapları gerçekten kullanışlı. Ama ben de Annemde baştan beri bu buzdolabına hayran kalmıştık. (Bu Dolabın buzlugu altta olanı olsaydı kesınlıkle onu alırdık) Ama diğer baktığım buzluğu altta olan markaları maalesef beğenmedim. Kimi yaptığı işe göre pahalı geldi. Kimi işlevsiz geldi vs. vs. Tek aklıma takılan low frost buzdolaplarıydı Ama low frostmu hijyen freshmi diye düşündüğümdede hijyen freshi seçtim çünkü teknoloji çok mantıklı geldi. Şimdide iyiki seçmişim diyorum. Çünkü taze tutma konusundada çok iyi koku konusundada çok iyi. Tamam buzdolabını açtığında eğilmemek iyi bir şey ama. Bu teknoloji için eğilmeye katlanılır diye düşünüyorum
    bunun pınarlı modeli arasında kaldım da bir türlü karar veremedim. bunu almıştım da bekliyor şu anda, 200tl fark ile sebilliye çevirme imkanım var.

    bu arada bende ıspartadanım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: laska

    bunun pınarlı modeli arasında kaldım da bir türlü karar veremedim. bunu almıştım da bekliyor şu anda, 200tl fark ile sebilliye çevirme imkanım var.

    bu arada bende ıspartadanım

    Hemşehrimi görmek güzel :) Hayırlı olsun dolabınız sebil koku yapıyo dedikleri için ben düzünü aldım. İyi bi araştırmak lazım aslında. Ne kadara aldınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan3232

    quote:

    Orijinalden alıntı: laska

    bunun pınarlı modeli arasında kaldım da bir türlü karar veremedim. bunu almıştım da bekliyor şu anda, 200tl fark ile sebilliye çevirme imkanım var.

    bu arada bende ıspartadanım

    Hemşehrimi görmek güzel :) Hayırlı olsun dolabınız sebil koku yapıyo dedikleri için ben düzünü aldım. İyi bi araştırmak lazım aslında. Ne kadara aldınız?

    Alıntıları Göster
    2200e almıştım birkaç ay önce şubat zammı gelmişti, ocak fiyatından ama yinede fiyatlıymış şimdiye göre. sizinki kaça geldi?

    koku meselesi şöyle: su beklediği zaman ve güneş görürse yosunlaşma yaparak kokar. burada güneş görme durumu yok. su haznesi kapağı toptan açılarak yıkanabiliyor. öyle elin zor girecek bir durum yok yani, temizlemek kolay.

    fiyat farkını konuşup değiştirmeyi düşünüyorum.

     [İNCELEME]LG Gn-M702GLHW Buzdolabı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drerdogan -- 18 Mayıs 2014; 11:26:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: laska

    2200e almıştım birkaç ay önce şubat zammı gelmişti, ocak fiyatından ama yinede fiyatlıymış şimdiye göre. sizinki kaça geldi?

    koku meselesi şöyle: su beklediği zaman ve güneş görürse yosunlaşma yaparak kokar. burada güneş görme durumu yok. su haznesi kapağı toptan açılarak yıkanabiliyor. öyle elin zor girecek bir durum yok yani, temizlemek kolay.

    fiyat farkını konuşup değiştirmeyi düşünüyorum.

     [İNCELEME]LG Gn-M702GLHW Buzdolabı

    Ben 1800 e almıştım turuncu indirimden.

    Eğer dediğiniz gibiyse su sebilli daha kullanışlı olur tabiki. Nerden almıştınız ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan3232

    quote:

    Orijinalden alıntı: laska

    2200e almıştım birkaç ay önce şubat zammı gelmişti, ocak fiyatından ama yinede fiyatlıymış şimdiye göre. sizinki kaça geldi?

    koku meselesi şöyle: su beklediği zaman ve güneş görürse yosunlaşma yaparak kokar. burada güneş görme durumu yok. su haznesi kapağı toptan açılarak yıkanabiliyor. öyle elin zor girecek bir durum yok yani, temizlemek kolay.

    fiyat farkını konuşup değiştirmeyi düşünüyorum.

     [İNCELEME]LG Gn-M702GLHW Buzdolabı

    Ben 1800 e almıştım turuncu indirimden.

    Eğer dediğiniz gibiyse su sebilli daha kullanışlı olur tabiki. Nerden almıştınız ?

    Alıntıları Göster
    Merhabalar. Uzun süre cevap yazamadım kusuruma bakmayın. iş güç. bende low frosttan son saniyede ailemin isteği üzerine vaz geçip bi hışımla vestel aldım :) ( en yakın bayi o idi =) ) biraz sesli çalışıyor gibime geldi. ama artık iş işten geçti :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eyibe

    Merhabalar. Uzun süre cevap yazamadım kusuruma bakmayın. iş güç. bende low frosttan son saniyede ailemin isteği üzerine vaz geçip bi hışımla vestel aldım :) ( en yakın bayi o idi =) ) biraz sesli çalışıyor gibime geldi. ama artık iş işten geçti :)

    Hayırlı olsun ne diyelim. Umarım uzun yıllar sorunsuz kulllanırsınız. Model ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan3232

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eyibe

    Merhabalar. Uzun süre cevap yazamadım kusuruma bakmayın. iş güç. bende low frosttan son saniyede ailemin isteği üzerine vaz geçip bi hışımla vestel aldım :) ( en yakın bayi o idi =) ) biraz sesli çalışıyor gibime geldi. ama artık iş işten geçti :)

    Hayırlı olsun ne diyelim. Umarım uzun yıllar sorunsuz kulllanırsınız. Model ?

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler Vestel eko nfk 510. A+ NoFrost bi ürün inş sağlam çıkar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eyibe

    Teşekkürler Vestel eko nfk 510. A+ NoFrost bi ürün inş sağlam çıkar

    İnşallah . Ne kadara aldınız peki
  • Serkan3232 S kullanıcısına yanıt
    fazla gezemedim. aldıgım fiyat 1600 TL 9 ay taksit. 1500 TLyede nakit bırakıyorlardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eyibe

    fazla gezemedim. aldıgım fiyat 1600 TL 9 ay taksit. 1500 TLyede nakit bırakıyorlardı.
    serken bey şahinlerden almıştım ben.
    bu arada pınarlı modele çevirdim ben, henüz kullanmadım ama iyi ki çevirdim diyorum şimdilik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eyibe

    fazla gezemedim. aldıgım fiyat 1600 TL 9 ay taksit. 1500 TLyede nakit bırakıyorlardı.

    Güzel bir fiyata almışsınız tekrar hayırlı olsun. Kullandıktan sonra duşuncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laska

    serken bey şahinlerden almıştım ben.
    bu arada pınarlı modele çevirdim ben, henüz kullanmadım ama iyi ki çevirdim diyorum şimdilik.

    Dediğim gibi benim o konuda tek çekincem kokuydu. Ama dediğiniz gibi koku yapmıyorsa gerçekten çok güzel bir seçim. Çünkü Hem kullanışlı hemde güzel duruyo
    Pınarlı model kaça geldi peki? Piyasaya göre biraz pahalı veriyor şahinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan3232

    quote:

    Orijinalden alıntı: laska

    serken bey şahinlerden almıştım ben.
    bu arada pınarlı modele çevirdim ben, henüz kullanmadım ama iyi ki çevirdim diyorum şimdilik.

    Dediğim gibi benim o konuda tek çekincem kokuydu. Ama dediğiniz gibi koku yapmıyorsa gerçekten çok güzel bir seçim. Çünkü Hem kullanışlı hemde güzel duruyo
    Pınarlı model kaça geldi peki? Piyasaya göre biraz pahalı veriyor şahinler.

    Buzdolabiniz hayirli olsun. Esim dolabi begendi biz de almayi dusunuyoruz. Yanliz aklima takilan bir konu car. Bizim emektar Vestel nofrost buzdolabi buzluğa koyduğumuz herşeyde bir koku yapiyordu. Ustelik buzdolabi posetine kiyduklarimuzda dahi boyle koku olsuyordu. Siz buzdolabinda boyle birsey tecrube ettiniz mi?




  • Alan arkadaşlar istanbulda yada internette nereden aldıklarını yazabilirlermi....

    Teşekkürler...
  • unemployed. U kullanıcısına yanıt
    ben de bakiyorudum Teknosada LG GN-M702GHW olan modeli 1899 TL idi, inox modeli ise 1999tl . Istanbuldaysan 250 tl kadar daha ucuza almana yardimci olabilirim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.