Şimdi Ara

inca astro mu Dark EvoPad R9730 mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ucuz yollu ama arıza yapmazsa sistemi bir kaç yıl rahat idare edebilecek bir tablet düşünüyorum. neden ucuz yollu? çünkü çocuğun elinde gezecek çoğunlukla. başına bir şey gelirse çok üzülmeyeyim :) yoksa asus, samsung ve archosları da değerlendirebilirdim.

    inca astro ya da r 9730 arasında kaldım. 9,7 ya da 10.1 inçden aşağı ekran düşünmüyorum. aslında hi-level sanki marka olarak güven veriyor gibi. ama "hi-levelin tablet üretimi yokmuş aslında. türkiyeye özel üretilip üstüne hi-level markası basılıp geliyormuş" diye okumuştum. galiba yine donanimhaberde idi. onun için astro ya da r9730 diyorum.


    astro ile ilgili en büyük iki tereddütüm ses seviyesi ve wi-fi. r 9730 da ise ses seviyesi. mesela r9720 almıştım ve iade ettim. wi-fi iyiydi. ancak ses çok zayıftı. tanıtım sayfasında harici hoparlöre ihtiyaç duyulmayacak kadar güçlü bir ses seviyesine sahip olduğu yazılı idi oysa. kullanan ve hatta ikisini birden kullanan arkadaşlar hem ses seviyesi ve wi-fi hem de diğer özellikler açısından kıyaslayıp tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. cihazların teknik özelliklerini buraya yazmıyorum. çünkü hem aralarında pek bir fark yok ve hemde kağıt üstünde yazılı olanlar yerine kullanıcıların tecrübelerine gör karar vermek istiyorum.

    edit: feci yazım hataları düzeltildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 5 Nisan 2013; 10:33:59 >







  • Astro ses bakımından tatmin edici ..Astro kullanıyorum ...Tabi aman aman bir kalite beklemek yanlış olur ama 3 tablet eskittim ve bu ses konusu tabletlerde sıkıntılı bir durum oldugundan astro için ortalamanın üstünde diyebilirim ...

    Astro wifi yönündende sıkıntılı değil ..Ama son zamanlarda çıkan modellere bakınca 500 tl verilir mi orası kişiye kalmış ...Yani madem çocuğa olacak o zaman benzer özelliklerde daha uygun fiyatlarda bir çok model bulmak mümkün ...Son olarak hı level hakkında bildiğiniz astro içinde geçerli ... YUANNA ydı sanırım çinde böyle bir markanın cihazı burada ınca kapağı logosu ile satışta.. Yani ınca olsun hı level olsun artes olsun bir çok marka zaten bu şekilde cihaz satışı yapıyor ...

    Astro konusu incelediniz mi bilemıyorum ama göz atmanızda fayda var ..Olumsuz yanlarıda olumlu yanlarıda genişce anlatılmış

    http://forum.donanimhaber.com/m_71239730/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cro@oan

    Astro ses bakımından tatmin edici ..Astro kullanıyorum ...Tabi aman aman bir kalite beklemek yanlış olur ama 3 tablet eskittim ve bu ses konusu tabletlerde sıkıntılı bir durum oldugundan astro için ortalamanın üstünde diyebilirim ...

    Astro wifi yönündende sıkıntılı değil ..Ama son zamanlarda çıkan modellere bakınca 500 tl verilir mi orası kişiye kalmış ...Yani madem çocuğa olacak o zaman benzer özelliklerde daha uygun fiyatlarda bir çok model bulmak mümkün ...Son olarak hı level hakkında bildiğiniz astro içinde geçerli ... YUANNA ydı sanırım çinde böyle bir markanın cihazı burada ınca kapağı logosu ile satışta.. Yani ınca olsun hı level olsun artes olsun bir çok marka zaten bu şekilde cihaz satışı yapıyor ...

    Astro konusu incelediniz mi bilemıyorum ama göz atmanızda fayda var ..Olumsuz yanlarıda olumlu yanlarıda genişce anlatılmış

    http://forum.donanimhaber.com/m_71239730/tm.htm



    ses konusu tatmin edici demişsiniz. bu durumu dark r9720 de de yaşamıştım. bazı kullanıcılar sesi vasat ya da yeterli olarak tanımlamışlar (tabi bazıları da kötü demiş. kötü diyenlerin çok üst seviye ses düzeyi ve kalitesi arıyor olabileceğini düşünmüştüm). ama ses yetersizdi. birazcık ses olan bir ortamdaysanız ve kullandığınız ses ya da video dosyası çok üst seviye değilse duymak mümkün değildi. Siz tatmin edici demişsiniz. yani ortamda çok abartılı bir gürültü olmadan ve süper kaliteli ses yada video dosyası oynatmadan rahatlıkla duyabilir miyiz? yani konser vermek gibi bir derdim yok :)

    astro konusuna şöyle bir göz attım. ama iyi diyen de var şikayet eden de. inca zaten türk markası. dark da öyle. tabi ki ikisi de çinde fason üretip marka basıyor ya da bastırıyor. ancak hi-level çoğumuz için iyi bir imajı olan yabancı bir bellek üreticisi. ama tablet sadece türkiye için fason üretilip üzerine marka basılıyor. hi-levelin diğer ürünleri gibi değil. aslında böyle bir hi-level ürünü yok yani. anlatmak istediğim buydu.

    eğer r9730'un ses seviyesinde emin olsam alabilirim. çünkü r9720 ses seviyesi dışında fena gözükmüyordu. uzunca bir süre kullanamadım tabi. ancak dokunmatik biraz sorunlu gibi geldi. ancak başka hiçbir yerde r9720 hakkında böyle bir şikayet yok. yanılmış olabilirim. wi-fi iyi gözüküyordu.

    incayı öne çıkaran da beyaz kasa (mantıklı değil ama cazip işte) ve muhtemelen yanlış çıkacağını düşünsem bile üründe micro değil normal usb giriş olduğu bilgisi. zira bu doğru ise ogt mi otg mi her neyse o kablo tablette ç..k gibi sallanıp durmadan usb bellek ya da 3 g modem kullanabileceğiz :)

    ayrıca inka da hdmi giriş var r9730 da yok. u çok önemli değil gerçi benim için.


    EDİT: ŞOK ŞOK ŞOK ... şimdi şöyle bir baktı da hi-level aslında türkiye menşeili bir marka imiş yani incadan bir farkı yok. bu açıdan yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 5 Nisan 2013; 10:41:11 >




  • Astro nun en büyük sorunu incanın tablet işine yeni girdiği ve gerek teknik destek konusunda gerekse ürün bilgisi konusunda kullanıcılara yetrsiz kaldığıdır... Ürünün 2 kere satışı kalktı..Önce 16 gb lık model sonra 32 gb lık model sonra tekrar 16 gb lık modeli 3 hafta içinde 1 er hafta arayla satışdan kaldırıp satışa sundular ...Bunu servis elimizde kalmadı yeni parti gelecek şekilde açıkladı .. Ama ne kadar samimiydiler ben çözemedim...İlk partiden cihazı alanlarda genel olarak sıkıntı yoktu ... Sonrakilerde ise HB sitesinden alan hemen hemen herkes sorunlu cihaz kullandılar ve geri gönderdiler ... Burasıda muamma kaldı ...Sorun satış yapan firmadan mı kaynaklıydı buda soru işareti ...

    Ses konusunda dediğim gibi hoparlörlerin konumu ön tarafta olması ses çıkışına olumlu etki yapmış ...ve incelediğim kullandığım kadarıyla müzik film oyun vs. '' bunun sesi az çıkıyor '' diyecek bir durum yok ...( bu konu aslında çok göreceli beklintiye göre yorum değişir sizin yorumunuzdan anladıgım kadarıyla sıkıntı yaşamassınız )

    USB konusuna gelince,evet otg denilen dönüştürücü ile usb girişi sağlanıyor ...hi-level hakkında kulakdan dolma bilgilere sahibim fakat kullanmadığım bir cihaz olduğu için sizi yanıltmak istemiyorum .. Astroda kısaca durum budur ..




  • teşekkürler hocam. yazdıklarınızdan ses konusunda sorun yaşamayacağım kanaatine vardım.
  • Rica ederim ...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • peki arkadaşlar dark r 9730 ile inca astronun ses seviyesini test edebilmiş birileri yok mu? bir kıyaslama yapabilesek keşke....

    wi-fi gücü de önemli tabi...


    bir de inca ile ilgili aklıma şu geldi. kasa beyaz olunca çabuk kirlenebilir. bu da bir dezavantaj olabilir.
  • arkadaşlar yok mu inca astro ve dark evopad r9730 u kullanmış ya da test etmiş birileri.
  • r9730 tavsiye ederim aynı özelliklte başka marka kullanıyorum kasası aynı
    dark evopad r9730
    codegen ultimix99
    pipo max m1

    pipoyu kullanıyorum çok stabil çalışıyor..
    Darktan'da hiç şikayete rastlamadım
    klawyede tr karakterler yok i,ü,ş gibi onuda mağazadan swype keyboard yükleyince sorun olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desailles

    arkadaşlar yok mu inca astro ve dark evopad r9730 u kullanmış ya da test etmiş birileri.

    Artes 9704, Dark evopad 9730 ve bizim ithal ettiğimiz Rockpad D9RET modelleri hepsi aslında Yuandao N90FHD modeli.

    Ses kalitesi konusunda yurtdışı sitelerde N90FHD'nin inceleme ve videolarına göz atabilirsiniz.

    D9RET modelimiz şu an 215$+ KDV'ye Eksen Bilgisayar'da satışta.
  • darkın ses seviyesi oldukça iyi yani??? doğru mudur?

    dark 9730 dan şikayete rastlamadım demişsiniz. oysaki forumlarda var. mesela en önemlisi yüksek çözünürlüklü ekranın randıman sorunu..

    quote:

    Orijinalden alıntı: ACİDBURN45

    r9730 tavsiye ederim aynı özelliklte başka marka kullanıyorum kasası aynı
    dark evopad r9730
    codegen ultimix99
    pipo max m1

    pipoyu kullanıyorum çok stabil çalışıyor..
    Darktan'da hiç şikayete rastlamadım
    klawyede tr karakterler yok i,ü,ş gibi onuda mağazadan swype keyboard yükleyince sorun olmuyor.
  • arkadaşlar r9730 hakkında fikri sahibi olamadan inca astro aldım. öncelikle şunu söyleyeyim astronun sağ ve solunda (ön taraf) birer adet hoparlör bulunmasına rağmen ses seviyesi dark evopad r9720 ile ya aynı ya da sadece bir basamak önce gibi geldi bana. bu açıdan hayal kırıklığı oldu.

    wi-fi ile ilgili sadece bir deneme yaptım fena değil gibi.

    astronun sol arka tarafında ısınma oluyor. pil bu tarafta sanırım. ısınma oluyor dediysem öyle tableti zorlayacak bir şeyler yapılmadı. sadece tablet açıldıktan sonra 15 dk. temple run oynandı. oysa r 9720 çok daha uzun süreler kullanıldığı halde böyle bir şey hissetmemiştik. tabi r8720de de en fazla internete girildi, okey, kurbağalı bir oyun ve fruit ninja oynandı.

    ayrıca şarj kablosu r9720 'ye göre en az 30 cm daha kısa gibi geldi bana. ki bu şarj açısından benim işimi oldukça zorlaştırdı.

    türkcellin 21.6 mbps hızlı vını (sanırım huawei e3131cs2) çalışmadı. modem hilink özellikli. biraz uğraştım başaramadım



    yani pek de ısınamadım ben bu astro ya.




  • arkadşlar r 9730 u ne olduğunu öğrenemedik ama inca astroyu iade ederken olayı toplayıp kısa bir tahlil yaparsak:


    cihazın iadesini talep ettim. çünkü almadan önce müşteri hizmetlerine sordum ve gelen cevapta usb belleği direk bağlayabileceğimiz (OGT kablosuz) bir usb giriş olduğu yazılıydı. o kadarcık cihaza usb girişi yapmışlarsa helal olsun diyorudm. yapmamışlar :)

    ürünün sol arka tarafında rahatsız edici bir ısınma var. rahatsız edici çünkü bu alet elde taşımak için. ısınma can sıkıcı. üstelik 1o-15 dk temple run ya da surf yeterli oluyor bu ısınma için. oysa r 9720 çok daha uzun süreler kullanıldığı halde böyle bir şey hissetmemiştik. tabi r9720de de en fazla internete girildi, okey, kurbağalı bir oyun ve fruit ninja oynandı.

    astronun sağ ve solunda (ön taraf) birer adet hoparlör bulunmasına rağmen ses seviyesi dark evopad r9720 ile ya aynı ya da sadece bir basamak önce gibi geldi bana. bu açıdan hayal kırıklığı oldu.


    ayrıca şarj kablosu r9720 'ye göre en az 30 cm daha kısa gibi geldi bana. ki bu şarj açısından benim işimi oldukça zorlaştırdı.

    türkcellin 21.6 mbps hızlı vını çalışmadı. modem hilink özellikli. biraz uğraştım başaramadım.3 g dongle modem sorunu ile ilgili olarak teknik servisi aradım az önce. incatablet.com dan modemle ilgili yazılım indirmemi söyledi. oraya daha önce baktığımı ve modemimin yazılımının o sayfada olmadığını söylediğimde bunun o modemin bu tabletle kullanamayacağı manasına geldiği söylendi. yapılabilecek bir şey yokmuş. oysa ki bu modem artık muhtemelen turkcellin müşterilerine en çok önderdiği ve sattığı modem. çünkü 21.6 mbsp (maximum) hız vaadediyor ve piyasaya çıkalı en az 8-10 ay olmuştur. modemin modeline kendi kutusundan çıkan kitapçıktan baktım. e3131 cs-2 yazıyordu.

    pil de pek ömürlü gelmedi. ama belki 3-5 defa tam dolup boşalınca kenidene gelirdi. deneyemedim. deneseydim ne olurdu bilmem.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.