Şimdi Ara

ilk ticarete atılım, tavsiye ve öneriler özellikle pazarcı arkadaşlardan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
5.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese iyi forumlar dilerim,

    şu an özel sektörde çalışmaktayım ; fakat artık başkalarını zengin etmekten; patronların ve müdürlerin kaprislerinden sıkıldım.. kendi alın terimi akıtıp ufaktan ticaret hayatına girmek istiyoruz yakın bir arkadaşımla. Aklımızada pazarcılık geldi tabiiki durduk yere gelen bir fikirde değil.

    Arkadaşın biraderi istanbul yeşilköy pazarında bir tanıdığının yanında çalışıyor. adam gözlemeci fena deli peara kaldırıyormuş çarşamba cumartesi pazarda sadece gözleme yapıp ayran ve kola satıyor adam altına mercedes çekmiş... gözümüz yok allah fazlasını versin helal kazandıkça...

    arkadaşla aklımızada bu pazarcılık işi geldi gözleme biraz zor iş gibi durdu, bizde bayan tekstil işine yoğunlaştık..

    öle aman aman bir sermayemiz yok arkadaşla ikişerden 4 bin tl lik bir sermaye koyacaz sanırım dediğim gibi bayan giyimi üzerine tunik tshirt body capri falan satmayı düşünüyoruz merterde tekstilci tanıdıklarda var baya ucuza alabiliriz malları öle aman aman hemen zengin olalım gibi bir beklentimizde yok ayda toplam 5-6 bin tl gelse yeter bize 2,5-3 bin tl kişi başı kırışırız bu bize yeter. kışında bere atkı çanta vs tarzı şeyler satarız diye dşündük.

    sadece florya pazarına bağlı kalmayız aslında benim oturduğum semtin yukarısında fatih çarşamba pazarı aşağısında fındıkzade cuma pazarıda var etiler pazarıda alternatiflerden biri. birde sonuçta tekstil malı bozulmaz çürümez satamadınmı haftaya satersın yada başka bir pazara gidersin başka bir gün.

    sizlerden görüş, öneri, ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.. allah herkese gönlündeki işi helal alın teri akıtarak yaptırmayı nasip etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eser1983 -- 13 Temmuz 2014; 13:02:31 >







  • İŞİ MİŞİ BOŞVER İZMİRDE YAŞA. DÜN BİRAMI ALDIM DIŞARDA İÇTİM KİMSE BİR ŞEY DEMEDİ BİLE; ÇOK MEDENİ ÇOK ÇAĞDAŞ BİR YER GERÇEKTEN.
  • o isi bende dusundum ama kolay degil gibi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu düşüncede bir arkadaş vardı forumda, bir sene içerisinde battı kendisi bir araştır istersen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hediyelik eşya , kolye , bileklik işi tutar genelde .
    reklam iyi olması gerek ama .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruoja

    hediyelik eşya , kolye , bileklik işi tutar genelde .
    reklam iyi olması gerek ama .

    onlar bana çok basit geliyor ne biliyim
  • Tekstilde ayda bana 3 bin TL düşsün diyosan en az 15 işçin olmasi lazım.Bunu da düşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne alaka anlamadım sonuçta yapacağımız iş belli merterden falan alıp pazarda satacaz cem yılmazın dediği gibi para çokomel ki bundan fazlasını alanlarda biliyoruz hemde tek kişi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eser1983

    ne alaka anlamadım sonuçta yapacağımız iş belli merterden falan alıp pazarda satacaz cem yılmazın dediği gibi para çokomel ki bundan fazlasını alanlarda biliyoruz hemde tek kişi

    Ben kendiniz dikiceksiniz sandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000tl yatırım yapcaksın 1 ay sonra 3000tl geri kazancaksın he mi ? çok zor dostum.
  • Pazar yerlerini kiralama olayı var demi isteyen açamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir torba bonzai al yarısını boşalt , tetrohidroklorur sık.
    Zengin ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eser1983 kullanıcısına yanıt
    Tavi iyi dusunmussun ilk önce belirteyim seyyar olarak yapicaksan ortalik zabita dolu pazardan tezgah alicaksan urunler farkli ve ucuz olmali son olarak gida isine girin derim tekstil isi yas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Death Note kullanıcısına yanıt
    nerde oturuyosun floryadaki halk pazarını bilyomusun bilmiyorum... bu işi yapmış tanıdık kime sorsam rahat aylık 4 bin tl kazanırsın diyorlar.. öle bayanlar geliyorki jeeplerle mercedeslerle... gelen arap turist bayanlarını saymıyorum bile...!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eser1983

    nerde oturuyosun floryadaki halk pazarını bilyomusun bilmiyorum... bu işi yapmış tanıdık kime sorsam rahat aylık 4 bin tl kazanırsın diyorlar.. öle bayanlar geliyorki jeeplerle mercedeslerle... gelen arap turist bayanlarını saymıyorum bile...!

    4000bin tlyi mühendisler zor kazanıyor bu devirde , eğer gerçekten inanıyorsan onlara giriş o zaman 1 gün bile bekleme. 2000tlde büyük para değil zaten 1 ay sonra parayı 2ye katlayıp sonra her ay üstüne üstüne koyacaksın
  • Hocam kusura bakmada 4 bin yatırım yapıp, ayrıca kendin dikmeden sadece alım satım ile ayda 5-6 bin imkansız. Gerçekten tek kelime ile imkansız yani. Kabataslak bi hesap yapalım (fiyatlar tamamen sallama) ürünleri merterden 8e alıp 10a sattığını düşünelim. 4000 Liraya 500 tane alırsın, 5000 lira dönüşü olur. Yani 2500-3000 adet satmanız gerekir 1 ayda ki bu baya yüksek bir rakam pazar ortamında tekstil için. Hele ki tekstil türkiyede çok fazla olan bir sektör, yani sattığınız ürün kendini 15 tllik kalitede göstermesi gerek ki karşı taraf alsın. Kısacası kendiniz üretirseniz kâr edebilirsiniz de kendiniz dikmeden çok zor.


    Edit: Ayrıca ben florya ortamını çok iyi bilirim, evet dediğiniz gibi oradaki kesim 3e 5e bakmaz ancak alacağı ürününde kaliteli olmasını ister. Dandik görünen, çok albenisi olmayan bir ürün kesinlikle almaz. Sizi biraz fazla gaza getirmişler,bence oturun biraz sakin düşünün. Ki bu yukarıda söylediğim hesap yol parasıydı taşımacılığıydı yer kiralamasıydı vs hepsi haricinde tamamen kâr üzerine dayalı. Bunlarıda eklediğinizde işiniz çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 13 Temmuz 2014; 13:10:43 >




  • Death Note kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi hemen zengin olmak gibi bir amacımız yok ilk aylar 2 bin yeter. adam gözleme satarak altına mercedes çekti diyorum sen bana mühendisin aldığı 4bin liralık maaştan bahsediyorsun. türkiye gerçeklerinden haberin yok sanırım.
  • Pazarda çaşışmışlıgım var oyle elini kolunu sallaya sallaya tezgah falan acamıyosun izni kiralama olayları var ve kolay bir iş degil sabahın 4unde gidip akşam 12-1 gibi geldigini bilirim getirisi yaptığın işe ve malı alış fiyatına göre değişir ve ticari araban olması lazım o kadar mal tasıcan tezgah tahtaları falan demirler birde malı göstermen için askı yapman lazım iple bi nevi vitrin gibi yani bunları bi düşün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burnaldinho B kullanıcısına yanıt
    hocam biz dediğin fiyattan hem ucuza alacaz hem biraz daha fazlasına satacaz verdiğin matematik örneği pek uymamış yani, ayrıca dediğim gibi sadece tek bir gün tek bir pazarada gitmeyecez fındıkzadedeki cuma pazarı etiler sosyete pazarı falan..
  • tek kişi yapmayacağım için bir sıkıntı yok. tek sorun fazla çalışıp yorulmak olsun yeterki istediğimizi alalım bu yaşta çalışmayacazda ne zaman çalışacaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.