Şimdi Ara

İleri Yaşlarda Hiperaktivite ve Concerta Deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selamlar,

    Öncelikle çok yeniyim. Form kurallarına ve genel kabul görmüş alışkanlıklara aykırı hareket edersem uyarın lütfen.

    Bu başlığı benimle aynı durumda olan arkadaşlarla paylaşım yapmak ve onları bilgilendirmek için açmak istedim. Bir konuda ne zaman bilgiye ihtiyacım olsa donanım haber e bakıyorum. Artık biraz benim de paylaşım yapma vaktim geldi sanırım.

    Öncelikle 35 yaşındayım ve geçen sene hiperaktivite teşhisi koydu bir psikiyatrist. Aslına bakarsanız öyle testler falan olmadım. Yaşadığım olayları paylaştım sıkıntılarımı paylaştım ve doktor öyle karar verdi. Daha sonra yaptığım araştırmalar sonucu bu sorunun ben de var olduğuna ben de inandım. Öcelikle sorun hareketlilik değil odaklanma problemi. Yani bir işe başlayıp bitirememe ve sürekli yeni işlere başlayıp sonra işlerin içinden çıkılamaz hale getirme problemi. hayatımda sürekli bir erteleme ve düzensiz olma hali söz konusu. Hiçbir süreklilik kalıcı değil. Hemen sıkılıp değiştiriyorum. Müzik dinlerken bile bir parçayı sonuna kadar dinlediğim çok nadir.

    Teşhisten sonra uzun süre Wellbutrin diye bir ilaç kullandım. Bu ilacı neden kullandığımı hala anlamış değilim ama faydasını sigarayı bırakma konusunda gördüm. 2 hafta önce gittiğim yeni doktor bu ilacı kesrek Concerta kullanmamı önerdi. Sanırım daha tam bir hafta olmadı ve concerta kullanmaya başladım. Daha önce çok sıkıştığım zamanlar ritalin kullanmış ve faydasını görmüş biri olarak conserta mantıklı geldi (conserta ritalinin daha uzun süre etkili olan versiyonu gibi bir ilaç)

    Aslında başlığı açarken deneyimlerimi gün ve gün paylaşarak daha sonra kendime ve bu ilacı kullanacak arkadaşlara yol göstermesinin çok faydalı olacağını düşündüm.

    Beklenen yan etkilerin aksine bende iştahsızlık yapmadı henüz. Aralıksız yiyorum. Uykusuzluk hissetmeye başladım. Dün gece 3 saat uyudum ama yine de oldukça dinçim. Kafam oldukça berrak. Yapacaklarımı düşününce çok fazla şeye takılmadan odaklanabiliyorum. Yine alışılagelmiş bir tembelliğim var. İşe girişme konusunda sıkıntılarım devam etse de bir işe başlayınca bitirebiliyorum. Biraz sersem gibi hissettiriyor. Yani hem algınız yükseliyor hem de işlemciniz biraz yavaşlıyor gibi.

    Aslında çok düşük doz kullanıyorum 27 mg. Bunu bir daha ki görüşmede artıracağız ama şimdilik memnunum. Mide bulantıları var ama geçici olduğunu düşünüyorum. ilacı 24 yaş üstü için devlet ödemiyor ve kırmızı reçete ile satılıyor 27 mg olan versiyonı 30 tablet ve 80 tl. sanırım mg artınca fiyatıda artacak. şimdilik en büyük sıkıntı bu gibi görünüyor.

    Aslında zihin olarak iyi hissetsemde uygulama olarak daha toparlamış değilim. Kendime bir kaç hafta izin vermeyi planlıyorum. En azından bu kuyu bitirene kadar kullanmaya devam edeceğim. Ben de henüz hiç kalp çarpıntısı yapmadı. Az önce sol gözümün sürekli seğirdiğini fark ettim ama bunların geçici yan etkiler olduğunu düşünüyorum.

    Ara ara tarih girerek deneyimlerimi paylaşacağım. benzer deneyimi olan arkadaşlarda paylaşım yaparsa faydalı bir başlık olacağını düşünüyorum







  • 27.11.2014 hafta sonu bir gün almadım. Pazar günü ve bugün ilaç aldım. hala çok iştahlıyım. Biraz midem bulandı bugün ama çok az. Uyku problemide azaldı sanki ama yine biraz geç yatıyorum. Aslına bakarsanız bir hafta sonunda genel olarak pozitif düşünüyorum. Biraz biraz birşeyleri ertelemeden yapmaya ve odaklanmaya başladım. Yine de bu kendimi gaza getirmiş olmamdan da kaynaklanabilir. Bakalım bu hafta biraz daha çalışıp kendimizi toparlayabilecek miyim.
  • 06.11.2014 ilaç işe yarıyor ama her geçen gün etkisi azalıyor sanki. Doktora sormadan sabahları 2 tane alıyorum. Biraz mal gibiyim ama yine de biraz biraz iş yapabiliyorum. İştahım hala acık yiyorum :((( uykusuzluk kısmında garip bir şekilde az uyuyorum yorgunum ama hayat devam ediyor vucuduma çok yükleniyorum gibi ama bir şekilde ayakta. Şimdilik istediğim düzenli bir zihin ve hareket tarzına ulaşamadım. Kutu bitmeden kesin bir yorum yapmayacağım ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.