Şimdi Ara

İktisat/Ekonomi için Üniversite Seçimi!! i

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, üniversite için iktisat düşünüyorum. Kesinlikle amacım üniversite sonrası yüksek eğitim. Phd öncelikli olacak şekilde kanada/amerika'da yüksek eğitim almak istiyorum amacım akademi yani.

    Boğazici iktisatta çok iyi hocalar var, akademik kadrosu çok yetkin fakat orada ortalama yapmak pek kolay değil bildiğiniz üzere çan eğrisi var. Aklımda koç üniversitesi var. Siz ne düşünüyorsunuz, akademik kariyer isteyen birisi hangi üniversiteye gitmeli?

    NOT: Boun network açısından en tepede bunu biliyorum fakat ben araştırma yapmak, ortalamamı yüksek tutmak, hocalarımdan referans mektubu almak istiyorum. Bunlarda devlet üniversitelerinde zor bildiğiniz üzere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bilkent de ozellikle monetary policyde ilerliceksen guzel okuldu da tum kadro kabineye gecicek gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Akademik kadrosuna baktım hocam da koç ve boğaziçine göre sönük geldi bana. Ama seçmeli olarak akademi düşünenler için ders açmaları hoşuma da gitmedi değil.

  • yuyucu35 Y kullanıcısına yanıt

    Bilkent akademiye git mümkünse monetary policy calis diye işletiyor bu bolumu bence (bir bölümde niye 4 tane top class monetary calisan adam olur yahu  ). Koc gorece daha rahat olacagi icin undergrad research daha iyi işleyebilir bence, bu ikiliden ben bounu daha cok begensem de akademik ilerleme icjn koc secerdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam, bilkentte hakan kara gibi çok sağlam hocalar varmis. 3 okul da üzmez gibi duruyor fakat koç en mantıklısı gibi aralarından.

  • yuyucu35 Y kullanıcısına yanıt

    Ali Hakan da mb baskani olucak muhtemelen  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Tavsiyem Boğaziçi veya Koç’tan yana olacaktır. Boğaziçinde ortalama yapmak zor, ancak edindiğiniz network size hiç tahmin bile edemeyeceğiniz gerçekten kapılar açabilir. Kendinizi bir anda Amerikada veya dünyanın en büyük danışmanlık, investment banking firmalarında yönetici seviyesindeki insanlarla tanışırken bulabilirsiniz. Koç’ta ise ortalama yapmak, çap yapmak çok daha kolay. Yurtdışına gitme konusu ise her iki okuldan da oldukça rahat, Columbia University, Princeton vb yerlere gitme imkanınız var, tabi bunlar yüksek ortalama ile mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.