Şimdi Ara

İddiaya göre Volkswagen, Çinli Leapmotor'dan teknoloji satın alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İddiaya göre Volkswagen, Çinli Leapmotor'dan teknoloji satın alacak
    Çinli üreticilerin elektrikli araç teknolojilerine yönelik çalışmaları meyvelerini veriyor. Geçtiğimiz ay Audi'nin SAIC Motor'dan teknoloji satın alacağını öğrendik. Ardından Volkswagen, XPeng'in %5'ini satın aldığını duyurdu.



    Volkswagen'e bu yetmemiş olacak ki bir başka Çinli üretici Leapmotor ile de görüşme halinde ortaya çıktı. Leapmotor'u geçtiğimiz aylarda ülkemizde satışa sunulan T03 isimli elektrikli şehir otomobiliyle yakından tanıyoruz. Ancak 2015 yılında kurulan bir teknoloji şirketi olan Leapmotor'un C01 ve C11 gibi daha gelişmiş modelleri de mevcut.



    Görüşmenin detayları henüz belli değil ancak Volkswagen'in Çin'deki Jetta markasında Leapmotor'un teknolojilerini kullanmak istediği belirtiliyor. Çinli üretici geçtiğimiz günlerde kendi bünyesinde geliştirdiği elektrikli araç platformunu duyurmuş ve diğer markalara da lisanslamak istediğini açıklamıştı. Henüz resmi bir nitelik taşımayan bu haberle ilgili Volkswagen veya Leapmotor tarafından bir açıklama yapılmadı.



    Ayrıca Bkz.Ford Trucks, hidrojen yakıtlı F-MAX'i Türkiye'de geliştirmeyi hedefliyor



    Volkswagen, Çin'de kıyasıya rekabetin yaşandığı elektrikli araç pazarındaki gücünü artırmak için yeni adımlar atıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, XPeng'in %5'ini satın almak için 700 milyon dolar yatırım yapan Alman üretici, iki yeni elektrikli modelin üretimi için Çinli şirketin platformunu kullanacak.









  • Eletrikde de dizel gibi hile yapılabilir mi, o teknolojiyi arıyordur.

  • Savaş teknolojilerindeki sorunları da düşününce "üstün Alman teknolojisi" devri bitmeye başlamış gibi. Çin çalışkanlığı devri değiştirecek.

    Şuan internet sayesinde tüm gençlerde mükemmel bir gevşeme var. Gençlerine sahip çıkıp kaliteli eğitim veren, üretime önem veren Afganistan bile olsa 50 yıl içerisinde süper güç olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 5 Ağustos 2023; 17:1:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.