Şimdi Ara

I-Shift hakkında her şey!!! Sorunuz kalmasın! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
47.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yazılım güncellemesi yaptıran arkadaşlar var mı? İzlenimlerini paylaşabilirler mi acaba..?
  • yasasın tam otomatik
  • Arkadaşlar 1,5 ay önce aldığım 2009 honda jazz-fun i-shift şansıman modeli hakkında birkaç yorumda ben ekleyeyim;

    Öncelikle şanzıman en çok tartışılan konu bu araçta cvt şanzıman olmayışı jazz almayı düşünenlerde soru işareti bırakıyor benimde çekincelerim vardı ancak bu çekincelerimin gereksiz olduğunu anladım, vites geçişleri inanın 1 den 2 ye geçişte çok dikkat ederseniz hissediliyo sonra anlamıyorsunuz kesinlikle,
    peki "i-shift" şanzımanın kötü yanı yok mu var tabiki şöyle ben çok yokuşu olan sıkışık trafiği bol olan istanbulda kullandığımdan yokuş aşağı ve yokuş yukarı vites geçişlerinde bazen kararsız kalabiliyor ancak direksiyondan + veya - tuşuna basarak müdahale edip aracı bu kararsızlıktan kurtarıyorsunuz yani şanzımanın karar vermesini beklemeden siz kararınızı veriyorsunuz.Sonuç olarak şanzıman sorunsuz ve yarı otomatik olmasına rağmen konforlu.

    Ben yaklaşık 3 ay ciddi bir araştırma yaptım eşimde kullanacağı için hatchback modellere baktık. Corsa Fiesta Yaris Punto Clio gibi modellerin tam ve yarı otomatiklerine baktık inanın Jazz bu sınıfta rakipsiz diyebilirim bagaj hacmi 399 lt ve arka koltukların yatması ile çok geniş ve kullanışlı oluyor.

    Donanım olarak benim araç fun modeli yani dolu modeli arabamda yok yok diyebilirim genelde hatchback araçlarda hele boş modeli ise arka camlar manuel oluyo ve birçok özellikten kısıyorlar.Donanım olarak çok memnun kaldım diyebilirim.

    Lpg ye ihtiyaç duymuyorum az yakıyor gerçekten kesinlikle tam otomatik olsun diye corsa fiesta tercih etmeyin lpg taktırmak zorunda kalırsınız tam otomatikler 4 ileri olanlar deli gibi yakıyor bilginize. :)

    Kötü yanları ise honda servisleri çok pahalı rutin bakımlarda bile 500-600 dan aşağı çıkamıyosun, 2.el piyasası biraz dengesiz genelde honda jazz sahipleri arabalarını çok severek kullanıyorlar ve satarken çok abartı fiyatlar çekiyorlar.

    Sonuç almaya niyeti olanlar yeni kasa otomatik jazz i-shift veya cvt temizini bulunca kaçırmayın derim.




  • Merhaba. aracım
    2007 civic hb i-shift. Araç otomatikte vites yükseltirken yüksek devirde vites atıyor, ama devir yükselirken hızlanmıyor. Bu problem artarak devam etti. Su an 60 km yi gecmiyor. Vitesleri elle yükseltebiliyorum. Benim tahminim baslı balata bitmesi. Servis şanzıman beyni degişecek diyor. Siz ne dersiniz ? Bu konuda fikri veya tecrübesi olan lütfen yardım etsin :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seyir defteri başlığına yazdım bir de buraya yazayım.
    2009 jazz fun mıdelini 8 ay önce aldım. Geçen hafta sonuna kadar da çok güzel kullandım araçtan gerçekten memnundum. Arabayı da normal kullanırım apaçilik gibi işler yok biz de tabi.
    Neyse araba hafta sonunda kullanırken geri vitese almam gerekti geçmedi ileriye de geçmedi sonra kapatıp çalıştırmaya çalışınca hiç çalışmadı. Uzatmayayım servise çektik şanzıman kontrol kutusunda bir kol kırılmış. 8 bin tl hesap çıkardılar. Bunun içinde kola dayalı baskı balata filan da değişecek dediler.
    Honda merkezi aradım garanti konusunda iyi niyet talep ettim 6 yul dolduğu için olmaz dediler. Ben de şimdi arabayı antalyada özel bir servise götürüp bir hal çaresi arayacağım artık.
    Yani üstteki yorumlara bakmayın her araba bozulur sorunsuz marka diye bir şey yoktur. Otomatikte honda iyidir filan şehir efsanesi anlayacağınız.
    En mantıklı şey garanti bitmedwn arabayı satıp yenisini almak gibi.
    Diğer başlıkta da sordum burda da sorayım Antalyada honda otomatik araba konusunda iyi bir özel servis varsa özelden bildirirse sevinirim ya da burdan farketmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.