Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (716. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.790.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 714715716717718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar seyir halindeyken aracımın lastiklerinden ses geliyor. nasıl diyim,araç hızlandıkça artan bi ses,önceden yoktu. hani,geri geri giderken değişik bi ses gelir ya onun gibi birşey. motordan değil,lastikten ama. acaba rotu balansı falan mı bozuldu da bu sesi yapmaya başladı..
  • Son zamanlarda kendi kendime diyordum cukura girince araba taş gibi diye benim kullandığım getz cok fazla sallıyor adamı.Eraya binmiştim en ufacık cukurda bile yaylanıyor.Servise gittiğimdede amortisörlere baktırayım.


  •  ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██
  • Arkadaşlar farklı bir konuya geçiyorum ama getz lere ESP gelmesi gibi durum var mı?
    bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihsan1987

    Son zamanlarda kendi kendime diyordum cukura girince araba taş gibi diye benim kullandığım getz cok fazla sallıyor adamı.Eraya binmiştim en ufacık cukurda bile yaylanıyor.Servise gittiğimdede amortisörlere baktırayım.



    hocam benimkide aynı şekilde bakalım çözümü neymiş bu işin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuci

    ffmsahin,
    sen dizel getze normal mazot mu alıyorsun,
    kurum oluşuyor diyorlar onda


    KURUM OLUŞTUĞU DOĞRU.. ÇEYREK DEPODAN SONRA DA ARAÇTA ÇEKİŞ AZALIYORDU ÖNCELERİ. ANCAK BEN HER 3 DEPODA BİR KATKI ATIYORUM.BÖYLECE KURUM OLUŞUMUNU, MAZOTTA SU OLUŞUMUNU, FİLTRENİN TIKANMASINI, POMPANIN YAĞSIZ KALMASINI, MOTORUN AŞIRI ISINMASINI ÖNLÜYORUM... AMA ÇOK YARARLI BİŞEY DEĞİL NORMAL MAZOT ALMAK.. BEN MECBURİYETTEN ALIYORUM.. OTURDUĞUM YERDE SAĞLAM EURO DİZEL YOK.. EN SAĞLAM MAZOT BP (1000 KÜKÜRT ORANI) KULLANABİLİYORUM ANCAK, NORMALDE NORMAL DİZELİN KÜKÜRT ORANI 7000DİR HATTA KAMYON MAZOTU DİYE GEÇER.. BP HARİCİNDE HANGİ PETROLDEN ALDIYSAM TIKATIYORDUM AZ KALSIN...

    ARACI İLK ALDIĞIMDA NORMAL DİZEL 2.07 YTL İDİYKEN NİSAN 2006DA, EURO DİZEL ALDIM 2,23 YTLYE MEMNUN KALMADIM, SONRA TÜRKPETROLÜN ANTİMETAL DİZELİNİ KAKALADILAR BANA 2.58 YTLYE, PİSTONLARDA AŞINMA VE TUTUKLUK YAPTI YAKIT ARTTI MOTOR ÇOK ISINDI ÇEKMEDİ KAYMAK GİBİ ARABA, ONDANDA MEMNUN KALMADIM...SONRA OPETİ DENEDİM, ARAÇTA AŞIRI GÜRÜLTÜLÜ ÇALIŞMA VE SARSINTI YAPTI.. SONRA BU TEMİZ DEDİĞİM SHELL'DEN ALDIM ONUDA KAÇAK MAZOT KARIŞTIRMAKTAN MÜHÜRLEDİLER KAPATTILAR İSTASYONU.. ALPETTEN ALDIM BİR KAÇ KEZ, ARAÇ İYİ ÇEKİYOR KATKILI KULLANDIKLARI İÇİN AMA BU DEFADA YAKIT ÇABUK BİTİYOR VE MOTOR ÖMRÜNÜ AZALTIYOR YAĞLAMIYOR YAKIT ÇÜNKÜ MOTORUN PİSTONLARINI KURU KURUYA GİT GEL ANLADINMI, AMA BU SEFERDE YAKITTAN ANLAYACAĞINIZ ETRAFIMDA BİR TANE AKILLI İSTASYON YOK HANGİSİNE GÜVENECEĞİMİ ŞAŞIRDIM.

    SONRA SERVİSE SORDUM BUNA NE ATAYIM DEDİM, NORMAL DİZEL ATARSAM GARANTİ ÖLÜRMÜ DEDİM, YOK ÖLMEZ DEDİLER YETERKİ BOZUK MAZOT ATMA DEDİLER... MAZOT KAPAĞINDA YAKIT CİNSİ SİYAH HARFLERDE(DİESEL) YAZIYOR.. DİĞER ARAÇLARDA FRANSIZ ARAÇLARINDA (TOTAL EURODİESEL) VEYA ALMAN ARABALARINDA (EURODİESEL) YAZDIĞINI GÖRDÜM.. HERALDE BENİMKİ NORMAL DİZELLE ÇALIŞABİLECEK ŞEKİLDE YAPILMIŞ DEDİM..AÇTIM ARABANIN KULLANMA KİTABINI.. YAKIT BÖLÜMÜNE 2 SAYFA AYIRMIŞLAR OKUDUKÇA OKUDUM TEKRAR TEKRAR VE SETAN SAYISI 52 İLE 54 VE ARASINDA OLAN DİESEL YAKIT KULLANILMALIDIR YAZIYOR.. ALLAHA ŞÜKÜR FORMÜLÜ BULDUM DA RAHATLADIM BENİM ARABANIN... SÜREKLİ AYNI YERDEN ALIYORUM, 3 DEPODA BİR KATKI ATIYORUM, VE ARACI MÜMKÜN MERTEBE DEVİRSİZ KULLANMAMAYA ÇALIŞIYORUM, ANA YOLA ÇIKTIĞIMDA DA YERİNE GÖRE 4.VİTES 2500 DEVİR VEYA 5.VİTES 2500 DEVİR KULLANIYORUM. BÖYLECE OLUŞAN KURUM PARTİKÜLLERİNİ ATTIRMIŞ, MOTORUN DEVİRLİ İŞLEYEREK YAĞLANMASINI SAĞLAMIŞ, PÜSKÜRTÜLECEK YAKITIN ORANINI KORUMUŞ VE GAZA BASTIĞINDA MOTORUN VERDİĞİ TEPKİME KIVRAKLIĞINI KORUMUŞ OLUYORUM... BUNLARI YAPMAZSAM BENİM ARABA İLK ALDIĞIM ZAMANLARDAKİ GİBİ KAĞNIYA DÖNER..

    YOKSA EURODİZEL VARDI DA BİZ Mİ KULLANMADIK..

    BU BENİM KENDİ TERCİHİM ARKADAŞLAR, KİMSEYİ ETKİLEMEK İSTEMEM AMA BENİM YERİMDE OLSANIZ YAPACAĞINIZ FAZLA BİRŞEY OLMAZDI... ŞÜKÜR Kİ BENİM ARACI DİĞER GETZCİ ARKADAŞLARIN ARACIYLA DENEDİM KULLANDIM 2 YILDIR KULLANIYORUM Bİ ANORMALLİK VARMI DİYE, ŞÜKÜRKİ Bİ ANORMALLİK YOK... Bİ ANORMALLİK OLDUĞU ZAMAN HİSSEDİYORUM ZATEN,, MOTOR YAĞI KATILAŞMA VE KURUMA YAPIYOR.. SÜREKLİ KONTROL EDİYORUM ARACIN HER BİNDİĞİMDE LASTİKLERİNİ YAĞINI SUYUNU...

    1700 KMDE YAĞINI VE FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM RODAJ ÇAPAKLARINI ATSIN DİYE, 5600DE YAĞINI FİLTRESİNİ VE HAVA FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM MOTOR İYİ YAĞLANSIN DİYE İLK KİLOMETRELER ÖNEMLİ MOTOR ÖMRÜ İÇİN,, 15000 DE NORMAL BAKIMI 27000DE NORMAL BAKIMI.. HEPSİ SERVİSİNDE...

    EN SON BU HAFTA PAZARTESİ GÜNÜ SERVİSE GİTTİM FRENLERİ YAPTIRMAK İÇİN OLAN.. O ZAMAN DA AYNAMA KART ASMIŞLAR,, KALİTELİ YAKIT KULLANMAZSANIZ KURUM OLUŞUR, FİLTRE TIKANIR MOTOR ISINIR V.S. TAVSİYE NİTELİĞİNDE...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihsan1987

    Son zamanlarda kendi kendime diyordum cukura girince araba taş gibi diye benim kullandığım getz cok fazla sallıyor adamı.Eraya binmiştim en ufacık cukurda bile yaylanıyor.Servise gittiğimdede amortisörlere baktırayım.


    İYİ OLUR DOSTUM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blue49_49

    Arkadaşlar farklı bir konuya geçiyorum ama getz lere ESP gelmesi gibi durum var mı?
    bilgisi olan var mı?


    2007 MODEL VE ÜSTÜNDE ZATEN ABS VE ESP VAR.. ZATEN ESP YOKSA ABS OLSA NE YAZAR...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: denizza

    arkadaşlar seyir halindeyken aracımın lastiklerinden ses geliyor. nasıl diyim,araç hızlandıkça artan bi ses,önceden yoktu. hani,geri geri giderken değişik bi ses gelir ya onun gibi birşey. motordan değil,lastikten ama. acaba rotu balansı falan mı bozuldu da bu sesi yapmaya başladı..


    CEVAP 1- ARACININ HEPSİNDEN AYNI SES GELİYORSA EN YAKIN SERVİSE GİT, TEK ÇÖZÜM YOLUN BU..

    CEVAP 2-ARACININ SADECE BİRİNDEN HIZLANDIKÇA ARTAN SES GELİYORSA ARACI UYGUN Bİ YERE ÇEK VE ARACIN LASTİĞİNDE ÇİVİ OLUP OLMADIĞINI KONTROL ET..YANAKLARDA DEĞİL, ORTAYA DOĞRU.. YOKSA LASTİĞİ YARIM TUR DAĞA DÖNDÜR VE TEKRAR KONTROL ET..

    YANAKTA OLSA LASTİĞİN HAVASI ÇOKTAN İNMİŞ OLURDU YIRTILMADAN DOLAYI.. ORTALARDA OLUNCA LASTİĞİN HAVASI İNMİYOR BİLE DUBLEKS OLDUĞU İÇİN.. ANCAK ARACI SÜRERKEN FARKEDEBİLİYORSUN, DİREKSİYONU BIRAKTIĞINDA ARAÇ YA SAĞA YA SOLA ÇEKİYOR VE ARAÇ SAĞA VEYA SOLA YATMIŞ GİBİ DURUYOR..

    1'İ YANAKTAN 3 KEZ ARACIMA ÇİVİ BATTI.. YANARIM ÇEKTİĞİM ÇİLELERE...




  • yaw getzin orjinal alarmına ek olarak cam kaldırma modülü takılabiliyomu takılıyorsa taktıran varmı????
  • Bizim arabalarda ESP yok.ABS+EBD diye geciyor.ESP çok farklı bir şey.Keşke olsaydı ,nerde?
    quote:

    Orjinalden alıntı: ffmsahin


    quote:

    Orjinalden alıntı: blue49_49

    Arkadaşlar farklı bir konuya geçiyorum ama getz lere ESP gelmesi gibi durum var mı?
    bilgisi olan var mı?


    2007 MODEL VE ÜSTÜNDE ZATEN ABS VE ESP VAR.. ZATEN ESP YOKSA ABS OLSA NE YAZAR...
  • Bir de EPS var bizde o da keşke olmasaydı demek lazım.Fayda yerine zarar.Hidrolik direksiyona ilave bir şey.Fakat düz hidrolik direksiyonlar daha fazla başarılı bulundu.
  • arkadaşlar, jant değiştirmeden lastik değiştirenlariniz varsa sonucunda bir sıkıntı yaşayan oldumu, ben de belki lastik değiştirebilirim orijinal ölçülerini bozmadan jantların uyumsuzluğu oluyormu ?
  • arkadaşlar 137 ytl lik euro dizel ile 1080 km yaptım tamamı uzun yol

    sizce nasıl bir değer?
  • FFMŞAHİN arkadaşım, vaktin bol olduğundan habire yazıp sallamışsın galiba!!! eski bir getz kullanıcısı olarak sana söyleyebilirim ki getz focusun yanından geçmez. atıp tutmadığın marka kalmamış. vw, honda, toyota, ford... getz dediğin kadar kaliteli olsaydı 22 bin den değil diğerleri gibi 30 bin küsürden başlardı fiyatı. bir de anlamadığım bu arabalarla neden karşılaştırıyorsun? getzin sınıfı ile bu saydıklarının ki bir mi? hani fiesta, polo, jazz, yaris desen anlarım da direk c segmentiyle karşılaştırıyorsun.
    getzi övmek adına diğer markaları kötülemen hoş değil...
    bu arada focusun ne yol tutuşu ne motoru ne güvenliği ne de konforundan bir şikayetim var. bir kullanıcı olarak aktarmak istedim sana.
    saygılar...
  • beyler konuyla alakasız olcak ama bi soru sorucam 2005 getzin orijinal alarımına cam kaldırma modülü takılabilirmi???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _By_BoSs_ -- 26 Temmuz 2008; 2:24:24 >
  • Merhabalar
    Daha önce getz hakkında sizlere danışmıştım, birkaç gün önce, eşim için 2007 model dizel, abs li bir getzi 18500 ytl ye aldım, ilk izlenimlerim olumlu
    bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as74 -- 26 Temmuz 2008; 11:33:51 >
  • güle güle kullanın
  • gule gule kazasız belasız kullanın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: opxito

    Bizim arabalarda ESP yok.ABS+EBD diye geciyor.ESP çok farklı bir şey.Keşke olsaydı ,nerde?
    quote:

    Orjinalden alıntı: ffmsahin


    quote:

    Orjinalden alıntı: blue49_49

    Arkadaşlar farklı bir konuya geçiyorum ama getz lere ESP gelmesi gibi durum var mı?
    bilgisi olan var mı?


    2007 MODEL VE ÜSTÜNDE ZATEN ABS VE ESP VAR.. ZATEN ESP YOKSA ABS OLSA NE YAZAR...




    HAKLISIN ESP'Yİ EBD İLE KARIŞTIRDIM, ÖZÜR...
  • 
Sayfa: önceki 714715716717718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.