Şimdi Ara

HÜRJET’in ön tasarım videosu yayınlandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Maşallah maşallah, Fotoğrafındaki atamızın açtığı bomonto fabrikası (1880) ile başladı ve ilerleyecek inşallah.

  • Arkadaşlar, akp ye, o kadar yolsuzluğa, hırsızlığa krize rağmen en büyük 20 ekonomi arasındayız yaklaşık 20-25 yıldır. Şu eziklik kompleksinden kurtulun biraz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    egitim amaci disinda guneydoguda boyle bir ucak daha faydali olur. bir kac bin dolara egitilen terroristlere karsi on milyonlarca dolarlik savas jetlerini gonderiyorsun, kullanim omurleri kisaliyor, bakimi parca yenilemesi milyonlarca dolar tutuyor. onun yerine yakin hava destegi saglayan hafif ve ucuz bir jet cok daha kullanisli olur. ayrica tx projesine nazaran daha yapilabilir bir proje. yanliz 2022 denmis. o tarihe nasil yetistirirsin. bir yerlerden gene garip kokular geliyor.
    2022 ilk uçuş. 3-5 yıl testleri ve geliştirilmesi sürer hizmete girmesi 2025'ten önce olmaz.

    Örnek olarak KIA T-50 (G.kore) ilk uçuşunu 2002 yılında yaptı 2005'te hizmete girdi.
    Hürjet'e çok benzeyen bir uçak biraz daha eski teknoloji.
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    O işler için hürkuş-c kullanılacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ucagin tasarimindan ilk ucusuna kadar en az 10 yil geciyor havacilikta, ustelik aerodinamik ile ilgili hicbir basari bulunmayan ulkemizde, bu hurjet vs... tipi ucaklarin F-35 gibi makinelere ikame edilebilecegini dusunen kisinin IQ`su 75 olabilir.

    Bu tarz girisimler guzel ama F-35`ten kovulmak bir kabus. Savunma sanayimize nasil darbe vurulacagini onumuzdeki yillarda gorecegiz. Malesef.

    aerodinamik ucak muhendisliginin en zor dersidir. Zaten bu ulkede ucak muhendisi olup ta kendi ulkesinde kalan ya da mezun oldugu bolumde calisabilen cok az kisi vardir. Genelde isvec vs... bu tip ulkelere goc ederler, 10-15 bin dolar aylikla Volvo gibi sirketlerde danismanlik hizmeti verirler, evet duydugunuz gibi, ucak muhendisi/turbin muhendisi olup Volvo`ya girersiniz.

    Halkimizin egitim seviyesi dusuk oldugu icin, "ucagimiz goklerde" hikayesi senelerdir billboard`lari susluyor.

    Burasi boyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 24 Temmuz 2019; 15:12:6 >
  • Çok yakında. Azzz sonra. Hemen reklamlardan sonra.

    İşte böyle alıyorlar gazımızı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bullx

    O işler için hürkuş-c kullanılacak
    propaganda soylemi bunlar. vietnam savasiyla pirpirlarin askeri devri sona erdi. amerika vietnam savasinda pirpirlari geri destek ve bombardiman icin kullanmaya calisti, sonu kiyim oldu, patir patir ordek gibi dusurulduler, ondan sonra amerika bir daha asla dedi ve pirprilari bir daha on cepheye surmedi. pirpirlar modern savas icin cok agir ve cok hantal kaliyorlar, catisma bolgesinde kendini koruyamadigi gibi tehlike bolgesinden hemen cikamadigi icin arkasindan jet ucagi gondersen bile kurtaramiyorsun. karsindaki terrorist bile olsa eski rus omuzdan atilan anti ucak fuzeleriyle bile o pirpirlari dusurebilirler, bu tip eski donanimlari temin etmeleri zor olmayacaktir. kaldiki egitim amaciyla yapilmis hafif govdeli bir ucagin neresine modern radar ve lazer hedef sistemlerini kuracan, neresinde agir silahlari tasiyacan. bu sistemleri kurmadan duz bomba ile yuklersen hedefi vurmak icin cok yaklasmak zorunda kalacak buda onu acik hedef kilacak. dusuruldugundede bombaliyacagi terroristlerden cok daha fazla propaganda malzesi yaratacak, karsi tarafa moral ve zafer hissiyati verecek.




  • darkaura kullanıcısına yanıt
    pırpır dediğin motor türbin teknolojisiyle çalışıyor, siz pırpır demeye devam edin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bullx

    pırpır dediğin motor türbin teknolojisiyle çalışıyor, siz pırpır demeye devam edin
    istersen scramjet teknolojisiyle calistir farketmez. burnunda pervane bulundugu surece pirpirdir, asla belli bir hizin otesine gecemez. keza pervane belirli bir hizin uzerine ciktiginda aerodinamik olarak yelken gibi hava direnci yaratarak ucagin belli hizin uzerine cikmasini engeller. bunun yaninda pervane kanatlarini ses hizina yakin hizlarda cevirmeye basladiginda havanin akis dinamigi degistigi icin ayni cekis kuvvetini sagliyamaz. bu nedenlerden pervaneli ucakla ne yaparsan yap belli bir hizin uzerine ulasamazsin, aerodinamik olarak bu mumkun degildir. bu yuzden ne yaparsan pirpir pirpirdir. guneydogudaki gibi asimetrik bir savas icin bile fazla hantal kalir, kolay hedef olur. hurkus kotu bir ucak demiyorum, bu isin ucagi degil diyorum. uzerine fuze takip atis yaptirmak siyasi showdan ote bir sey degil. havacilikla ilgili gercekleri bilmeyenleri kandirir gozunu boyar, daha otesini yapamaz.




  • F35'ten atıldık diye üzülen varsa boşuna üzülmesin, asıl F35 alınsaydı üzülmemiz gerekirdi çünkü bizim için aşırı zararlı bir proje. Alan ülkelerin hepsi 10 yıla kalmaz o uçaktan nefret edecek. Bakım maliyetleri, uçuş maliyeti, düşük manevra kabiliyeti, uzaktan kapatılabilmesi vs bizim için tam bir kabus.

    Bakın göreceksiniz ABD bize yeni bir F-35 teklifiyle gelecek ve bize satmaya çalışacak. O zaman F-35 alırsak yandığımızın resmidir...

    Hürjet'in tipini beğenmeyenler de TAİ'ye mektup yazsın daha cool bir uçak istiyoruz havalı olsun falan desinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qoqoCAN

    Milletin gazı alınıyor. En ucuz peynir 600gr olmuş 20 tl ... Alın gazı alın.
    Anlatamazsın hocam insanlarin geneli gerizekalı akit mmu f35ten de su 57den de iyi olacak diye yaziyor inananlar çıkıyor

    Sen daha yerde duran tankina 6 7 yildir motor takip da yurutememissin gökte gezen f35ten ve su57den iyi jet yapacakmis arkadaslar ne diyim inananlar oldugu sürece yalan söyleyenler de olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZAMLAR: ON
    İNDİRİM: OFF
    VERGİ: ON
    ENFLASYON: %50-60-70...
    MİLLETİN GERGİNLİĞİ: %95
    YERLİ UÇAK VİDEOSU YAYINLA
    YERLİ ARABA HABERLERİ YAYINLA
    MİLLETİN GERGİNLİĞİ: %10
    RAHATLAMA: ON
    MİLLİ DUYGULAR: ON
    MİSSİON COMPLATED
    DEVAM...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Issızbiradam kullanıcısına yanıt
    Bankamatik trollüdür ciddiye alınacak bir üye değil hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    Teknik özelliklere bak, feet, libre, metre, km. Daha hangi standarı kullanacağını bile belirlememiş, tam amatör işi
    Havacılıkta ölçü birimleri her değer için farklı kullanılır zaten. Yükseklik feet ile uçak ölçüleri metre ile itiş gücü libre ile hızı mach ile vs. Burdan projeyi eleştirmek çok saçma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hurjet 2023 te yollarda ve denizde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben havacılık işinden pek anlamam, eğitim ve hiç değilse terör operasyonlarında idare edebilecek bir uçak gibi duruyor. Bence Mmu projesinin sonlandırılıp bu tür projelere aktarılması daha mantıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.