Şimdi Ara

Huawei'nin Harmony işletim sistemi, Android'in kopyası çıktı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
4.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya akıl var mantık var android benzememesi zaten kaçınılmaz uygulama gecişler vs aynı exende olucak tabii daha değişik ne bekliyorsunuz ki. Adam yapmış yapacaklar helal olsun sacma sapan konularla milleti bulandırmayın. Dünyada birbirine benzemeyen hangi arac gereç yok ki. Evrende insanlar bile birbirine benziyor bırakın araç geceç yazılımlar da benzesin.

  • Bruhhhh
  • cinliler kopyalar onların isi kopyalamak..

  • Eveeeet o zamanda daha geriye gidelim. Android de Linux kopyası. Hatta sadece Linux kopyası değil, Android her telefon için Microsoft a patent ücreti ödüyor. Ve bunu Microsoft dava açarak ödeme almaya başladı. Yani Android in bunu beyan ettiği falan yoktu.



    Şunu demiyorum, herkes zaten yalancı Huawei de böyle olsun ne olacak demiyorum. Bir projeyi çatallamak aynısı olmak ile alakalı birşey değil. Android Linux ın aynısı mı? O zaman Renault motorlu Mercedes Renault un aynısı mı?



    Resmen Huawei ye çamur atılmaya devam ediliyor.



    Android zaten açık kaynaklı çatallanabilir bir taban. Bu tabanı alıp üstüne bir dünya değişiklik yapıp bambaşka işletim sistemi inşa edebilirsiniz. Birde arayüzün aynısını koymakla suçluyorlar. La arayüzün üreticisi Huawei zaten. Belli ki entegrasyon masrafından kaçınmak için HarmonyOS nin o kısmını Android ile aynı bırakmış adamlar.



    Ben bu Huawei'yi kötüleyenleri gerçekten anlamıyorum.





  • Yapamayacakları honoru satmalarından belli. Boşa delikanlılık yaptılar. Diz çökecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En özgün, en güvenli ve an akıcı işletim sistemi Widows Mobile idi. Ios ve Android'e yakın zamanda gelen bazı özellikler daha adamları lk sürümünde vardı. Ama Microsoft'un her zaman yaptığı gibi iyi ürünlerinin arkasında durmama politikasına kurban gitti.
    Örnek: internet bağlantısı olan herkesin hesabının olduğu ve sabah akşam deli gibi kullandığı Live Messenger'in bir günde aldıkları kararla fişini çekip kapının önüne attılar. Oradaki özelliklerin çoğu 10 yıldır Whatsapp'a gelemedi.

  • Tesla da Renault 12 kopyası. Çatallama yapmış Elon Musk

  • Kusura bakmayın ama boş bir haber.....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReiseReise

    çinliler küçük ülkelerde telefon dünyasını sallıyor avrupa amerika hala appledan devam ediyor



    Alıntıları Göster
    Sonuçta bu adamlarında yaptığı kaliteli çalışmalar mevcut yapsınlar rekabetçi ortam oluşsun tüketici kazansın
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    En özgün, en güvenli, en akıcı. Kesinlikle MeeGo’nun üzerine bu konuda tanımam. Hala şimdiye kadar yazılan en iyi mobil işletim sistemidir. WM yanından dahi geçemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki kendi arayüzlerini kullanacaklar, EMUI Andorid mi sanıyordunuz...

  • En kalitelisi Symbian Belle FP 2 idi yani Symbian Belle idi.Ne Meego ne de Windowsphone.680 MHZ de seri çalışabilen başka gelişmiş bir işletim sistemi görebildiniz mi?

  • Kardeşin burda kopya veya değişik şeyler yazmayın, görünüş ekranı zaten andorid e ait değil Huawei nin kendi arayüzü ve tabiki aynı olacak burda Android kopyası denemez çünkü o görünüş ekranı zaten Huawei ye ait bir arayüz. Yazılım olarak harmony os her türlü android den daha iyi olur bence çünkü Apple gibi tek bir markaya özgün olacak.

  • Arkadas bu zaten en basindam beri soyledigim sözdü

    Herkes haberi bos saymis burada soz konusu kesinlikle benzemesi degil verilen vaatler yok bilmem kac kat daha hizli olacak soyledir boyledir basindan beri tek dedigim android altyapi kullanmak zorunda. Beyler demissiniz linux ona bakarsaniz neredeyse butun yazilimlar java ama calisma mantigi var kodlama farki var patent alinmamis herseyi kullanabilirsin tamam ama bunu ben yaptim demek HIRSIZLIK ve DOLANDIRICILIKTIR ayrica yapilabilecek cok OS var mesela herhangi bir BROWSER buda bir nevi isletim sistemidir yazdigin herseyi calistirabilirsin ornek blackbarry, ios, microsoft android veya html, flash, java ,php,asp bunlarin hic birinin uygulamasi yada kodlamasi bir digerinde çalismaz duruma gore sunucuya php yazilimda html oldugu kodu eklenmezse yani birakin savunmayi bos yere

  • ayni seyi zamaninda Apple yapti, BSD yi alip degistirdi ve yeni isletim sistemi diye piyasaya surdu. kisik sesle de BSD tabanli demeyi ihmal etmedi. Simdi adamlar linuxu alip kernel derleyince yeni isletim sistemi yaptim zannediyor.

  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu dediğin benim için ok ama bildiğim kadarı ile zaten geliştirilen çekirdek sürüm. APK yuklenebilmesi zaten bunun böyle olacağını net ifade ediyordu. Burda önemli olan bu çekirdeğin yönetimi. Bu mantıkla düşünüyorsak ios ta aynı linux çekirdeği üzerine yazılıyor. Ama apayrı işler. Bu sistem başka bir sistem tabiki birebir aynı gibi bile olabilir demek istediğim bu değil zaten. Şuan harmonyos boş bir sistem. Temel olarak benziyor oluşu da bundan diye düşünüyorum.
    Dediğine katılmakla beraber android te yaşadığımız sıkıntılar başka bir açıdan degerlendirilebilirse aynı dediğimiz sistemlerin bile çok farklı calisabildigini görüyoruz. Bakalım...
  • selocanq S kullanıcısına yanıt
    Yine bir kaç düzeltme yapayım. Öncelikle iOS Linux çekirdeği üzerine yazılmıyor. Zamanında Unix üzerine yazılmış Darwin temelli. Ama artık yola çıktığı yerden bambaşka bir yerde. Linuxla tek ortak yönü linuxun da Unix mimarisi üzerine yazılmış olması.

    Geliştirilen çekirdek sürüm vs. değil. Android'in kendisi bir Linux dağıtımı (distro) zaten. Yani linux çekirdeği üzerine driverlar, dosya tarayıcı, launcher vs. eklenmiş bir işletim sistemi. Bu haline AOSP yani Android Açık Kaynak Projesi adı veriliyor. Google bu noktadan sonra kendi yazılımsal eklemelerini yapıyor. Kapalı kodlu kısımları ekliyor ve en önemli fark olan Google Servislerini ekleyip paketliyor, lisanslıyor ve telefon üreticilere pazarlıyor. Diyor ki sen telefon üretici olarak istiyor Google Support, verecek 100 dolar daha.

    Normalde herhangi bir üretici kodun bu son aşamadan önceki halini, yani Google hizmetleri olmayan halini alıp kendi telefonunu yayınlayabilir. Android değil de YerliveMilliOs adını verebilir. Bazı Çinli firmalar bunu yapıyordu. Ya da internette custom romlar bulursanız bu şekilde romlara denk gelirsiniz.

    Tabii içinde Play Store, Google Maps vs. olmayan bir telefonu satmak zor olacağı için firmalar Google ile anlaşıp Androidin Google sürümünü kullanıyor. Huawei de tam olarak bunu yapıyordu. Ambargo nedeniyle mecburen diğer yolu seçti. Android işletim sistemini aldı. Kendi market uygulamasını ve servislerini ekledi ve piyasaya sürmeye hazırlandı.

    Buraya kadar hiçbir sorun yok. Kimse neden böyle yaptın demiyor. Bu bile başlı başına zor bir operasyon. Ancak sorun Huaweinin Androidten farklı bir işletim sistemi yazacağını söylemiş olması, farklı altyapı ve mimarilerden bahsetmesi, bir çok teknik yenilik ve özellik sayması. Ama bunların hiçbirini yapmamış. Mesele bu.




  • çinlileri gözünde büyütenler okusunlar. çinin teknolojiden anladığı şey batıyı kopyalamaktır. huawei nin tarihine bakarsak hangi dev amerikan network firmasının ürünlerini kopyaladığını görebiliriz. şu an telekom devi diye anılmalarının sebebi kendi teknolojik üstünlükleri değil, ucuza kopya ürün satmalarıdır.


    özgür olmayan ortamdan fikir çıkmaz. savaş dönemlerinde bilimin hızlı ilerlemesinin sebebi de budur. liderler bilim adamlarına bir hedef, sınırsız kaynak ve sınırsız özgürlük verirler. sonuçta teknoloji çok hızlı gelişir ve ürünleşir.


    çinin politik ortamında özgürlük anlamında hiçbir şey yok. hatta batının teknoloji şirketleri çinin kendi halkını fişlemesini sağlayan teknolojileri geliştirmesine sponsor ve yardımcı oluyorlar. batı bu teknolojileri asayiş amaçlı özgürlüğü bozmayacak şekilde kullanıyor, çin de batının isteği üzerine halkını baskılamak ve üretim verimliliğini yüksek tutmak için kullanıyor.


    sömürenler ve sömürülenler arasındaki dengeyi iyi bilmek lazım.





  • Kopyası olsa zibil gibi uygulaması çıkardı. Boş boş uygulamaları var.
  • huaweiden de farklı bişey beklenemezdi zaten

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.