Şimdi Ara

HP Pavilion DV6 klavye takilma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha 2 ya da 3 gun once aldigim HP Pavilion DV6-6C04ET bilgisayarimin klavyesinde bir sorun oldugunu dusunuyorum.

    Kontrol panelinden klavye tepki ayarlarina falan baktim ama sorunu cozemedim, zaten ayarlarda internette tavsiye edilenlerle ayni.

    Sorun bazi sembolleri veya karakterleri sadece cift yazmasi. Yani ^ isaretini yazmak icin iki kere shift 6 (ingilizce klavye) yapmak gerekiyor ve bilgisayarda ^^ kere yaziyor. Bir kere shift 6 yapmaya calisirsaniz kesinlikle birsey yazmiyor. Ayni sekilde ayirma isaretini de " tek yapmiyor, "" cift yapiyor bir tane geri gidip silerek yazmak zorunda kaliyorum. Bu ikisi haric diger karakterlerde ise dikkatimi ceken bir takilma gormedim.

    Eger cok hizli yazmaya calisirsam bu sefer tek ayirma isareti (') bazen yapiyor ama bu seferde hemen arkasindan gelen seyi yapmiyor, ornek ayirma isaretinden sonra bosluk cubuguna (space) basiyorum ama bosluk birakmiyor.

    Bu yazilimsal bir sorun mu, donanimsal bir sorun mu, yoksa ayarlardan birseyi mi degistirmem gerekiyor? Yardimci olursaniz sevinirim. Boyle bir durumda daha 2-3 gun oldugu icin urunu iade veya degistirme hakkim var mi yoksa mecbur servisin incelemesini mi beklemek zorunda kalacagim?







  • internetten aldıysanız 7 gün içerisinde iade hakkınız var ama normal mağazadan aldıysanız 2-3 gün olduysa geri verip vermeyeceğinizi sorarsınız aynı modelden yada farklı bir markadan alabilirsiniz.yazılımsal olarak duruyor sistem güncellemesi yapılırsa düzelebilir gibi ama donanımsalda olabilir değişim hakkınızı kullanmayı deneyin uğraşmak istemiyorsanız.
  • Malesef internetten almadim, Darty'den aldim.

    Bugun HP teknik servisi aradim, teldeki arkadas klavyeyi turkceye cevirmemi soyledi, normalde ingilizce klavye kullaniyorum. Turkceye cevirince takilma sorunu cozuldu. Bana sorunun ingilizce klavye kullaninca uyum sorunu yasamasi gibi birsey oldugunu soyledi bende kendisine bunun sacma oldugunu o zaman madem duzgun calismayacak ingilizce turkce veya baska dil secenegi koymamalari gerektigini veya ingilizce klavyede saglikli calismayacagi hakkinda uyarmalari gerektigini soyledim.

    HP sayfasindan windows ile ilgili bir guncelleme yuklememi soyledi linki de verdi. Haftaya sorununuzun duzelip duzelmedigini gormek icin arayacagim dedi. O guncellemeyi yukleyecegim yarin bakalim ne olacak.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.