Şimdi Ara

HP Pavilion 15-AU003NT alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu bilgisayar için ne dersiniz? Fiyat uygun mudur? Alınır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Uplayım kendi gönderimi. Var mı arkadaşlar bu ürünü kullanan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nasıl memnun musunuz?
    Herhangi bir beğenmediğiniz yanı var mı?
    Günlük kullanımda hızı nasıl?
    Malzeme kalitesi nasıl?
    Takılma veya ısınma falan yaşanıyor mu?
    Biraz çok soru oldu kusura bakmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xilany -- 13 Ağustos 2016; 21:41:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, ben de bu model ile ilgileniyorum. Peki aldığınız günden bu güne herhangi bir beğenmediğiniz taraf oldu mu? Oyun performansı nasıl? Bilgisayarınızın SSD bölümüne 8 gb olan sadece Windows ve kısıtlı sayıda oyun kuruluyor sanırım. Diğerlerini HDD üzerinde oynamak dezavantaj yaratıyor mu?

    Şimdilik bunlar, yeni bir mode sanırım bu piyasada çok görmedim yorum yapan çok yok.


    2.600 lira diyor Vatan sizce fiyat nasıl daha uyguna bulunabilir mi?



    http://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-kirmizi-15-au003nt-core-i5-6200u-2-3ghz-8gb-1tb-8gbssd-15-6-2gb-w10.html#galeri




  • Merhaba, üründen memnun musunuz? İnternette dolaşırken ısınma oluyor mu, Fanı sesli çalışıyor mu?
    Hocam yardımcı olursan sevinirim.
  • Fanı sesli çalışıyor çok aşırı ısınıyor beş para etmez sakın almayın internette dolaşırken ısısı 85 derece falan oyunlarda yanık kokukusu geliyor plastiği eridi ekranda ölü pixel çıktı almayın sakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinematr

    Fanı sesli çalışıyor çok aşırı ısınıyor beş para etmez sakın almayın internette dolaşırken ısısı 85 derece falan oyunlarda yanık kokukusu geliyor plastiği eridi ekranda ölü pixel çıktı almayın sakın.

    ekran goruntusu atarmisin? alan insanlar bu kadar kotulemiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero-man kullanıcısına yanıt
    Alan insanların yorumlarından aktarabilir misiniz?
  • Ben aldım siz almayın en dandik oyunu oynarken diziniz yanar. He önümüz kış biz ısınmak istiyoruz diyorsanız alın hp.
    Yıl olmuş 2017 hala hp laptoplar soba görevi görüyor almayın aldırmayın kardeşim. Oyunu falanda geçtim internette gezerken bile ısı 65 derece böyle pc olmaz olsun valla bu kış doğalgaz kullanmayacam hp sağolsun tek iyi yanı ısıtması. Bu kışı hp ile sıcak geçirmek isteyenler alsın güle güle kullansın.
  • Ben aldım yorum yazdım iyi veya kötü yönlerini ama oyunlarda sizin söylediğiniz gibi yok çok ısınıyormuş, yok kasa yanıyormuş yok fan gürültülüymüş gibi şeylere rastlamadım ki hatırı sayılır grafik gücü olan oyunlar oynadım. Abartmayın ve markayı kötülemek adına da bu kadar yanlış yazmayın ben de eleştirdim ama sizin gibi değil. İsteyen okur bakar.

    https://forum.donanimhaber.com/m_120789752/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Ben aldım yorum yazdım iyi veya kötü yönlerini ama oyunlarda sizin söylediğiniz gibi yok çok ısınıyormuş, yok kasa yanıyormuş yok fan gürültülüymüş gibi şeylere rastlamadım ki hatırı sayılır grafik gücü olan oyunlar oynadım. Abartmayın ve markayı kötülemek adına da bu kadar yanlış yazmayın ben de eleştirdim ama sizin gibi değil. İsteyen okur bakar.

    https://forum.donanimhaber.com/m_120789752/tm.htm

    gta düşük ayarda oynarken laptopun altına elini koyabiliyorsan helal olsun başka bişey demiyorum.




  • Birincisi diz üstü bilgisayar dizin üstünde çalışan bilgisayar demek değildir. Ben masa üzerinde ve altını serin tutabileceğim kıpırdatmadan kullanacağım bir platformda kullanıyorum ki mantıklısı da budur çünkü HDD oynayınca bilgisayar bozulur, diz veya korgan üzerinde çalıştırmak da bilgisayarı ısıtır ve fan bölümünü havasız bırakır her zamankinden daha fazla ısınmasına ve bozulmasına neden olur.

    Isınmaya gelecek olursak GTA5 grafik gücü yüksek bir oyun ve bence ısınması gayet normal. Ayrıca bu diz üstü oldukça ince bir yapıya sahip malzemesi de ince bu da ısının çok fazla farkedilmesine neden oluyor, bir masa üstü fanı kadar geniş bir alanı ve soğutma gücü yok ise hiç ısınmamasını beklemek bir hayal olur. Şahsen Witcher 3 oynuyorum ama o kadar güçlü bir fan sesi veya ısınmaya şahit olamadım kasanın üzerinden. Altına da kaldırıp elimi götürmedim tabii ki. Masa üzerinde durduğu için.




  • Kullandığım 8. notebook ve inan ciddi söylüyorum bu kadar ısınanını kullanmadım. Lenovo y serisi,asus k serisi, toshiba satellite ve daha birçok notebook kullandım 11-12 sene içinde içlerinde cayır cayır ısınan birtek bu çıktı. Adı üstünde olduğu gibi note book diz üstü yani ben masaüstünden dizüstüne geçme nedenim yattığım yerden kucağımda kullanmak içindir. Masaüstünde laptop kullanmak bana ters geliyor yani 2.5 kiloluk pc yi kucağımda uzanarak kullanmak varken amelelek yapmaya gerek yok sabit sandalyeye oturmak gibi. Yoksa masaüstü kullanırdım 25 ekran monitör koyup :)
    Ben bunu alırken yeni nesillerde artık ısınma yok dediler hp bu sorunu aştı dediler internettede bazı kendini bilmezlerin yorumuna aldandık diyelim. Maalesef hp notebook değil soba yapmaya devam etmiş. Vatana değişim için gittim aldıktan 3 gün sonra fakat değişim yapmadılar pcde bir arıza olmadığı için. Hp doğuştan arızadır hala söylüyorum almayın aldırmayın.
    Edit:
    Aklıma gelmişken söylemek istiyorum daha önce 512 mb ekran kartlı, 2 gb ramlı, 2.4 i5 işlemci bilgisayarlarımda pc nin kaldırabileceği en sert oyunları oynarken bu ısıya ulaşamadım. Hp bu ısıya nasıl ulaşabiliyor bunun bir açıklaması yokmu acaba. Bu bilgisayarın aynı sistemini kullanan diğer pclerde ısınma sorunu yok iken hp bunu nasıl başarıyorda kucağımda duran pc dizlerimi yakabiliyor ? bunu bana biri açıklasın. Fanımı zayıf yoksa kasa montajımı kötü? neden hplerde ısınma sorunu haddinden fazla????????????????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1A1704EF2 -- 2 Ekim 2016; 0:23:28 >




  • Yine de bana tuhaf geliyor GTA5 oynarken ki günümüzün grafik gücü en yüksek oyunu ve biliyorum ki bu bilgisayarda bu oyunu orta veya üzeri ayarlarda oynama modunda oynatır, yani normal masa üstü kasa veya konsol bile bu oyunda cayır cayır ısınır ve güç harcarken bu incecik HP dizüstünün soğuk ve serin kalmasını beklemek abesle iştigal etmek gibi geliyor bana.

    Diz üstü dizin üstünde kullanılır diye de bir kaide yok, her zaman önerilen soğuk sert bir materyalın üzerinde ve de sarsılmadan kullanılması gerektiği. Öyle yatak yorgan yastık içinde oynamak isteyen bence gidip taplette oynasın. Çünkü oyun oynarken kasa ısınacağı için serin ve sarılmayan bir yere koymak gerek, bu bir kaidedir, bir diz üstü kullanan herkes bilir bu kuralları.

    Sonra vay efendim fan diye çalışmıyor, vay efendim HDD niye atıyor, kart niye ısınıyor filan fistan. Eh dizin sıcak, pamuklu kumaş, beden sıcak, en yüklü oyunda işlemci kasa sıcak, neyle serinleyecek cihaz, var mı öyle ilahi bir soğuk hava bir yerden gelip kasayı soğutacak. Yapma Allahaşkına, biraz tutarlı eleştirelim eleştirecek isek. Önce bilgisayarı doğru kullanmayı öğrensek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Yine de bana tuhaf geliyor GTA5 oynarken ki günümüzün grafik gücü en yüksek oyunu ve biliyorum ki bu bilgisayarda bu oyunu orta veya üzeri ayarlarda oynama modunda oynatır, yani normal masa üstü kasa veya konsol bile bu oyunda cayır cayır ısınır ve güç harcarken bu incecik HP dizüstünün soğuk ve serin kalmasını beklemek abesle iştigal etmek gibi geliyor bana.

    Diz üstü dizin üstünde kullanılır diye de bir kaide yok, her zaman önerilen soğuk sert bir materyalın üzerinde ve de sarsılmadan kullanılması gerektiği. Öyle yatak yorgan yastık içinde oynamak isteyen bence gidip taplette oynasın. Çünkü oyun oynarken kasa ısınacağı için serin ve sarılmayan bir yere koymak gerek, bu bir kaidedir, bir diz üstü kullanan herkes bilir bu kuralları.

    Sonra vay efendim fan diye çalışmıyor, vay efendim HDD niye atıyor, kart niye ısınıyor filan fistan. Eh dizin sıcak, pamuklu kumaş, beden sıcak, en yüklü oyunda işlemci kasa sıcak, neyle serinleyecek cihaz, var mı öyle ilahi bir soğuk hava bir yerden gelip kasayı soğutacak. Yapma Allahaşkına, biraz tutarlı eleştirelim eleştirecek isek. Önce bilgisayarı doğru kullanmayı öğrensek.

    Benmi anlatamıyorum sizmi anlamıyorsunuz diyorumki,
    Bu güne kadar 10 üzeri laptop kullandım hepsinde oyun oynadım hemde kaldırabilecekleri zorlu oyunlar hepside öyle dediğiniz gibi yatak yorgan değil uzanırım yatağımda pc dizimin üzerinde durur buna normal notebook kullanımı denir.!
    Gta 5 bu pcde en düşük ayarda oynuyorum ekranı sadece 1920x1080 ayarlı ve tüm diğer özellikler kapalı. Pc 15 dakika içinde 80 derece yanıyor öyle dediğiniz gibi gtayı rahat falan oynadığıda yok.
    Hp ısınma sorununu hp kendisi bile kabul etmiş sizin gibi kraldan çok kralcılar kabul edemiyor maalesef. Bu pc haddinden fazla ısınıyor normalde 50-55 derece olması gereken yerlerde 80-85 derece olması bana göre ısınma sorunudur size göre normalse sizinle tarmışmaya gerek duymam dahada.
    Sanki giriyoruz yatağın döşeğin içine pcyide yorgana sarıyorda gelip burada pc ısınıyor diyoruz birde dediği laflara bak şunun. Biz pc kullanmayı bilmiyoruz kendimiz ısıtıyoruz pcyi aslında hp hiç ısınmıyor biz elektirkli battaniye içinde gta 5 oynuyoruz he ya. şu an herşey kapalı ve bu yazıyı yazarken fan çalışıyor 54 derece pcyi soğutmaya çalışıyor yemiyim hp sini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1A1704EF2 -- 11 Ekim 2016; 20:17:28 >




  • Bu cihazdan 4 gün önce ben de aldım. Genel kullanım için oldukça iyi bir cihaz.

    Bir şeyi peşinen belirteyim ben oyun felan oynamıyorum. Oyun denemesi de yapmadım.

    Benim almamdaki en temel sebep 7. nesil işlemciye sahip olması. Ben bu tür mobil cihazlarda artık pil performansını çok önemsiyorum ve 4 günlük kullanımım sonucunda bana harika sonuçlar verdi.

    Ciddi ve yüklü oyunlar için bu segmentte başka cihazlara bakın derim. Bu cihazın amacı tamamen multimedia ve genel kullanım için. Bir de işlemcisi 7200 serisi olan ilk cihazlardan.

    TR piyasasından Dell, Samsung vb firmalar çıkıp HP, Asus, Lenovo ve Toshiba'ya alan kazandırdılar.


    Üzerine basa basa söyleyeyim "Oyun için bu cihaz alınmaz"

    BANA GÖRE

    Avantajları:
    En son seri işlemci ile uzun pil ömrü
    Ekran kartı sayesinde orta derecede oyunları oynatabilme.
    M2 portu sayesinde SSD takılabilmesi
    16 GB desteği (üzerine 1 tane 8GB var ek slot boş)
    Bu ekran ile segmentinde hafif bir cihaz (2.04 kg)
    Tuş takımı aydınlatması

    Dezavantajları:
    FHD ekranı tam olmamış gibi
    Renk konusunda göze kötü gelmeyen tuhaflıkları var ya da ben alışamadım çözünürlüğe
    Ekranı fazla ince bazen kıracakmışım gibi geliyor.
    Mavi ve Kırmızı renkleri çok afedersiniz berbat. Ben gold olanı aldım.


    düzeltme: benim aldığım cihaz au111nt imiş.

    http://www8.hp.com/tr/tr/products/laptops/product-detail.html?oid=13327539

    Teknosa linki:
    http://teknosa.com/urunler/125033350/hp-pavilion-15-au111nt-y7y29ea-i5-7200-gold-notebo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 4 Ekim 2016; 15:16:15 >




  • 6200u işlemci 7 değil 6. nesildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinematr

    6200u işlemci 7 değil 6. nesildir.

    Benim aldığım au111nt imiş.

    7. nesil i5-7200U işlemciye sahip.
  • Eğer arka planda çalışan bir şey yok iken bu kadar ısınıyor ise bunda bir tuhaflıt var arkadaşım.

    İkincisi sana tavsiyem oyunları özellikle yüksek grafikli oyunları 1920x1080 çözünürlükte oynamaya kasma. Grafiklerden fena halde fedakarlık edersin ve ortaya bundan altı sene önceki bir bilgisayarın çıkaracağı bir performans çıkar o zaman bu bilgisayarı niye aldın derler adama. Bu bilgisayarın en büyük handikabı yazıyı okursan HD olması. Ama HD bir ekran için yeterli işlemci gücü yok ne yazık ki hava olsun satılsın diye yapmışlar.

    Sana tavsiyen yüksek grafikli bütün oyunlarının çözünürlük ayarları 1360x768 ayarına getirerek oynaman. Böyle yaparsan grafikleri fullu hatta ultra ayarlara bile getirebilirsin ve gözü rahatsız etmeyen ama gayet akıcı grafikler ile oyununun oynarsın. Bilgisayarında soba gibi ısınmaz.

    Isıya gelince, Rise Of Tomb Raider oynuyorum Full grafikler ile fazla ısınmıyor, kasa üzerinden elimle ölçüyorum çünkü masa üzerinde oynuyorum dizimi üzerinde değil.

    Kraldan çok kralcı da değilim, markanın yanlışlarından da bahsediyorum dikkat edersen. Bu fiyata uygun bir bilgisayar bence dediğim yanlışları yapmasa daha iyi olurmuş bunu da marka satış stratejisine bağlıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Eğer arka planda çalışan bir şey yok iken bu kadar ısınıyor ise bunda bir tuhaflıt var arkadaşım.

    İkincisi sana tavsiyem oyunları özellikle yüksek grafikli oyunları 1920x1080 çözünürlükte oynamaya kasma. Grafiklerden fena halde fedakarlık edersin ve ortaya bundan altı sene önceki bir bilgisayarın çıkaracağı bir performans çıkar o zaman bu bilgisayarı niye aldın derler adama. Bu bilgisayarın en büyük handikabı yazıyı okursan HD olması. Ama HD bir ekran için yeterli işlemci gücü yok ne yazık ki hava olsun satılsın diye yapmışlar.

    Sana tavsiyen yüksek grafikli bütün oyunlarının çözünürlük ayarları 1360x768 ayarına getirerek oynaman. Böyle yaparsan grafikleri fullu hatta ultra ayarlara bile getirebilirsin ve gözü rahatsız etmeyen ama gayet akıcı grafikler ile oyununun oynarsın. Bilgisayarında soba gibi ısınmaz.

    Isıya gelince, Rise Of Tomb Raider oynuyorum Full grafikler ile fazla ısınmıyor, kasa üzerinden elimle ölçüyorum çünkü masa üzerinde oynuyorum dizimi üzerinde değil.

    Kraldan çok kralcı da değilim, markanın yanlışlarından da bahsediyorum dikkat edersen. Bu fiyata uygun bir bilgisayar bence dediğim yanlışları yapmasa daha iyi olurmuş bunu da marka satış stratejisine bağlıyorum.

    Kardeşim ben gta 5 kurduğumda otomatik olarak 1920x1080 olarak girdim şimdi ben onu 1366 yaptığımda iğrenç görüntü alıyorum. O şekilde oyanayacağıma hiç oymamam daha iyi ortalama 20-25fps ile oynuyorum sıkıntı yok o ayara hiç gelemem.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.