Şimdi Ara

Hp Compaq Mini 110c Password (bios) Check Fatal Error Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
1
Favori
2.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konuda kitlenen Hp Compaq mini netbookun bios şifresini nasıl bulup açacağımızı ve yeni şifre eklemeyi anlatacağım.
    Önceliklehttp://www8.hp.com/tr/tr/home.html HP'in sitesine giriyoruz. Sırasıyla "destek + destek forumlarını ziyaret edin"e tıklıyoruz.
    Tüketici Destek Forumları başlığı altındaki "Şimdi katılın" seçeniğine tıklıyoruz. Sayfa ingilizce olacaktır. Merak etmeyin. İngilizce bilmenize gerek yok. Ben iki üç kelime ile halletim işi :)
    Sağ üstte "register" butonundan hesap acıyoruz. Bir sonraki girişinizde "login" butonuna tıklayıp mail ve şifrenizi yazarak direk girebilirsiniz.
    Giriş yaptıktan sonra sayfayı aşağı dogru kaydırıp forumlardan "Laptop and Notebook Computers"e, ordan da "Notebook Lockups, Freezes, & Hangs"e, yani kilitlenme donma bölümüne giriyoruz.
    Açılan sayfa da üzerinde "New Post" yazan turuncu düğmeye basıp forum da yeni bir soru mesajı yayınlıyoruz.
    Burda başlığa"Subject" cihaz modelinizi yardım vs. kısa bir yazı yazıp alt kısma "Rich Text" netbookunuza yanlış şifre girdikten sonra ekran da beliren yazıların tamamını giriyoruz.
    Bu nokta da dikkat etmeniz gereken şey bilgilerin kapanan kendi bilgisayarınıza ait olması. Şayet sizinle aynı sorunu yasayan birinin yazısını googledan bulup kopyalayıp yapıştırırsanız forumda görevli hp yetkililerinin verdiği şifreler netbooku açmayacaktır. Zira ekran da cihazın arka etiketinde gördüğünüz seri no ve modeli yazıyor. Velhasıl yanlış bilgi verirseniz yanlış şifre alırsınız. Ve bilgisayar açılmaz..
    (Link 2)
    Link iki de benim mesajımı görebilirsiniz. Dikkat ederseniz iki şifre vermiş. Bu demek oluyorki bir bios güncellemeniz var. Hiç bios güncellememişseniz ilk şifre, güncellemişseniz ikinci şifre cihazı açacaktır. Şifre girerken küçük harf büyük harfe ve birbirine benzeyen harflere dikkat etmeniz gerekiyor. Mesela büyük "I" ve küçük "L" benzerliği gibi. Eğer şifreniz de böyle bir durum varsa editör sizi "I" küçük "L" diye uyarıyor. Şifre uzun ve unutulmaya müsait olduğundan kolay bir bios şifresi daha eklemenizi tavsiye ederim. Mesela ben boşluk tuşunu şifre yaptım.
    Şifre Ekleme:
    Kapalı cihazı güç düğmesine basıp açın. Ekran da yazılar belirene kadar tab+delete tuşlarına ara ara aynı anda basın. Yazı cıkınca hemen f10 a basın. Bunu şifre ekranı gelmeden çabucak yapmalısınız. Şifreyi girince Bios menüsü açılacaktır. Yön tuşlarıyla bir kez sağa gidip "Security"e girin. Zaten değiştireceğimiz seçeneğin üzerinde olacaksınız. Yani "Administrator Password"da
    Bu seçenek de 3 kere entere basarsanız kendi yaptığınız şifre silinir. Pc yi sadece hp yetkililerinin verdiği ana şifreyle açabilirsiniz. Şifre yapmak için 1 kez entere basın arkasından eklemek istediğiniz şifreyi 2 kere girin. Yeni şifre yapmak için eski şifre girmeye gerek yok.Ama biosa girmek için eski şifreyi veya ana şifrenizi bilmeniz gerekiyor. O yüzden zor bir şifre yapmayın. En makulu 1234 gibi herkesin bileceği bir şifre. Bu arada koyduğunuz şifreyi unurtursanız ana şifrenizle de pc yi açabilir veya biosa girebilirsiniz.
    Şiferenizi yaptıktan sonra f10 a basıyorsunuz. Arkasından Yes i enter'e tıklayarak seçip çıkabilirsiniz. Ana şifreniz bios güncellemesi yapmadığınız sürece değişmiyor. Ana şifrenizi de unutursanız tekrar hp yetkilileri ile iletişime geçip yada forum şifrenizle hp forumuna girip eski mesajlarınızdan öğrenebilirsiniz.
    Şifreyi tamamen kaldırmak mümkün mü diye soran olabilir. Arkadaşlar bunun için pc yi açıp anakart üzerindeki pili çıkarıp yarım saat dışarda bekletmek sonra geri takmak gerekiyor. Buda bilgisayarcıların yapacağı meşakkatli bir iş. O yüzden bilgisayarı açmaya çalışmayın açılmıyor. Sonuç da bu masa üstü pc değil. Yetkili teknik servis dışındaki bilgisayar tamircilerine de götürmeyin derim. Zira içinden parça alabilirler
    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 11 Ocak 2015; 14:31:08 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.