Şimdi Ara

Hotbird de kanal bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ss2 dijital tv kartım war progdvb kullanıyorum türksatta ki butun kanaları izleyebilirken hotbird de tarattğimda kanal bulamıyorum yardımcı olursanız sewinirim



  • 1. hotbird çanağı-lnb si ayarlı değil
    2. progdvbde diseqC seçimi yapıp hotbirdü tanıtmadın.
  • nası yapıcam ayarları bi anlatabilir misin pek anlamam da
  • lnb ayarları nası olcak hotbird tanıtmada sorun yok
  • ProgDVB de setting 'e gir oradan DiseqC menüsüne gir, 1.0-2.0'ı seç,

    birincisine türksat ikincisine hotbird ü yerleştir Ok de çık daha sonra Channels search menüsünden Hotbird'ü tarat eğer kanal bulamazsan Diseqc switchini değiştirmen gerekiyor. Spaun marka tavsiyemdir o markayı bulamazsan bana PM at yardımcı olurum.

    www.sigmaelectronic.net/Turkish/ProgDVB.htm adersinde de Diseqc kurulumu anlatılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgerrard -- 8 Eylül 2005, 16:17:01 >
  • Hotbird'de NEXT 7500 CI uydu alıcımla (KDV dahil 185 YTL) 420 tane kadar kanal buldum. 70 cm'lik üzerinde NExt yazan ama orijinal Next olduğundan şüphelendiğim bir çanakla bu kadar kanalı buldu. Kanallardan çoğunu sorunsuz gösterirken Bloomberg EN, Bloomberg DE, Bloomberg EU, ARTE 'nin ardı ardına bulunduğu frekans aralığındaki kanalları kesik gösteriyor. Seviye olarak yeşil renkli 49 kalite olarak yine yeşil renkli 46 gösterdiği halde bu kanallar neden kesikli çıkar henüz çözemedim. Bulutlanmayla alakası yok hava açıkkende bulutluyken de aynı sorun var. Next 7500 CI'da ince ayar yapamıyorum. Ayrıca bir kanalı öylesine kilitleyeyim dedim sonra o kilidi kaldıramadım!!! Pini girerek "düzenle" menüsüne girdim kilit kaldır diye bir seçenek göremedim. Ama esas konu Bloomberg serisi neden kesintili çıkıyor o ve onu gidermek alıcı ayarlarıyla yapılır bir şey mi, o.

    İşe yarayacak tavsiyeleri olan arkadaşlardan cvp bekiyorum, Teşekkürler.




  • kardes tarattım kanalı bişi bulamadı msn e eklesene beni doganpamuklu@hotmail.com
  • ThE_HaTReD

    Bir de Diseqc switchini kontrol et bakalım kablolar doğru yere takılmış mı, şu anda swichin bir nolu girişinde Türksat olduğu belli, eğer hotbird iki nolu değil de 3 veya 4'e takılıysa taramadan yine sonuç alamazsın.

    Son olarak herşey doğru ise bana PM at çünkü problem büyük ihtimalle aldığın kalitesiz Diseqc switchten kaynaklanıyordur.
  • revivo 72
    Bir kere 420 kanal sayısı çok az. belirttiğin sinyaller de çok düşük. Bu sinsal ve kalite ile kanalı doğru dürüst izleyemezsin. Anlattıkların senin çanak ayarının veya LNB ayarının bozuk olduğunu gösteriyor. Sinali düşük kanalı aç. Ekranda göstergeler dururken çanağı hafif hafif aşağı,yukarı,sağa veya sola çevir.Bunlar düzgünse LNB ayarını iyi yap.
  • @acartekin

    arkadaşın anteni 70 lik ve ne olduğu belli olmayan bir anten LNB kalitesinin de ne olduğunu bilemiyoruz, bence 450 TV kanalı o antenle hiç de azımsanmayacak bir sonuç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.