Şimdi Ara

HG10 ALDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bugün CANON HG10 aldım. Kamera harika ama sonradan gördüğüm bir sıkıntı ile karşılaştım.

    Yaptığım iş gereği görüntü çıkışlarını 4:3 vermem gerek. Ama bu kamera sürekli 16:9 çekiyor. Daha önce Sony HD kamera kullanan birisi olarak hem 16:9 kayıt hem 4:3 kayıt seçeneğim vardı ama CANON HG10'da bunu göremedim.

    Acaba yazılımla görüntüye zarar vermeden 4:3 DVD formatında çıktı nasıl verebilirim?



  • Merhaba,

    Kullanma kılavuzuna baktığım kadarıyla ve servisi arayarak ta teyit ettim.... Hem 4:3 hem de 16:9 formatta kayıt yapabiliyorsunuz. Destek almak isterseniz ya kılavuzu okuyun ya da distrübitör firma olan Erkayaları arayabilirsiniz.

    kolay gelsin.
  • Erkayalardan üst düzey yetkililerin hepsi ile görüştüm. Canon hd kameralarda 4:3 çekim yokmuş. kullanma klavuzuna da baktım tepeden aşağı. sadece still diye birşey var. o da çekim esnasında çekilen fotoğraf demek oluyormuş. yani sadece still çekimde 4:3 var geri kalanı 16:9 muş. Kamerayı uzun uğraşlarla iade ettim. Teşekkürler.
  • Bakın bunu ben de bilmiyordum.Öğrenmiş oldum

    Sony HC9 da var mesela bu imkan.Hem 16:9 hem 4:3 çekim yapıyor.4:3 görüntü gereken yerlerde önemli.Olmaması eksiklik bence.Canon HV20-30 larda var.Hatta Canonun diğer modellerinde de benzer ayarlar,benzer çekim imkanları olduğunu sanıyordum.Diğer Canon HD kameralarla istendiği zaman 4:3 çekim de yapılabiliyor sanıyordum.Ama öyle değilmiş.Hayret!

    Mesela benim Canon HV30 vazgeçme sebeplerimden biri HV30 lardaki 4:3 PAL görüntüde BUG olmasıydı.(gerçi firmware ile düzelebiliyor ama benim hevesimi kaçırdı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 22 Şubat 2009; 12:05:41 >
  • Benim bildiğim, HC9e'den,
    eğer HDV çekiyorsam, bu 16:9. Elim mahkum. Başka seçeneğim yok çekim aşamasında.
    Ama 4:3 çekmek istiyorsam illa, o zaman HDV'den vazgeçmem gerekiyor, dv-avi olarak kaydetmem gerekiyor çektiklerimi.
  • Tabii ki HDV doğal olarak yapısı gereği 16:9 olmak zorunda.İnsan gözünün algılaması 16:9 oranında daha iyi olduğu için artık yeni sistemler buna kayıyor.Gelecekte 4:3 olmayacak yani.

    DV-AVİ ise 4:3 oranında.720*576 piksellik bildiğimiz standart definition video yani.Sony HC9 HDV bir kameradır HD çekimi mecburen 16:9 dur.Ama istenirse standart çözünürlük dv-avi moduna getirilerek 4:3 oranında 720*576 piksel PAL DV-AVİ çekim yapabiliyor.

    HD videoda 4:3 imkanı olmuyor bildiğim kadarıya.Ancak videoyu yanlarda croplama gibi cambazlıklarla bir şeyler yapılabilir ama oda garip bir şey olur yani.
  • merhaba,
    bugün bende canon hg10 aldım fakat pc bağlantısı yapıp videoları izlerken görüntülerde titreme oluyor . sizde de aynı sorun oluştu mu? farklı bir program ile mi izleyebiliriz. makina hakkında tecrubeniz varsa yardımcı olabilir misiniz. şimdiden çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.