Şimdi Ara

her göç bir yangın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    kiracının bitmeyen çilesi taşınma üzerine foruma bi not düşmek istedim. yeni taşındık tecrübelerimi taze taze aktarayım.

    firma adı şahış adı vs. vermeyeceğim. öncelikle başımdan geçeni yazıp sonrada kendimce belirlediğim dikkat edilmesi gereken hususları belirteceğim.

    nakliye fimrası eve ekspertize geldi. taşınacak eşyalara bakıldı, fiyat tarih saat kararlaştırıldı.

    taşınma günü saat 11 de gelecek olan firma önce telefon açıp 12.30 da geleceğini ancak merak etmememizi en geç 20.00 gibi evmizde oturuyor olacağımızı da ekledi. kişisel eşyalarımız dışında hiçbirşeyi paketlememiz konusunda defalarce uyarmalarına rağmen biz mutfaktaki ve vitrindeki kırılacak eşyalar dışında ne varsa karton kutulara paketlemiştik.

    ve taşıyıcı arkadaşlar defalarca telefon açmamıza ve her defasında 10 dakka 5 dakka diye oyalayarak ancak saat 2 de gelebildiler. söz verilen 5-6 kişi yerine sadece 4 kişi geldi. işçiler asansörü kurup eve çıktılar ve daha paketleme taşıma işleminin başlangıç safhasında sigara kola bahşiş vs... isteklerini sıralamaya başladılar. bunun üzerine şirkete telefon açtım. şirket elemanları arayıp fırçaladı bunun üzerine elemanlar işi yavaşlattı ve çocuk odası oturma odası vs standart bir evden pek çok eksiği olan evimizin paketlem işinin %90 önceden yapılmış olmasına rağmen ve asansörlü taşıma yapılmasına rağmen kamyona yüklenmesi 6 saat sürdü. bu arada taşımacı arkadaşların gazete kağıdı, koli bandı,maket bıçağı, alet takımı vb eşyaları yanlarında olmadığı için şahsi eşyalarımızla bu ihtiyaçları karşıladık

    paketleme ve yükleme yapan elemanlar yükleme bitince şirketle tartışıp giittiler ve şirket yeni eleman tedarik etmeye çalıştı. (hiçbiri şirketin sigortalı elemanı değil) ancak o elemanlarda ancak saat 9.30 da gelebildiler. asansörün kurulması ve eşyaların taşınıp montajının yapılması derken saat gece yarısı oldu ve mahalle isyanları oynamayı başladı.

    eşyalar paketlenirken başında durduğumuz sürece stretch filmle ama her fırsat bulduklarında sadece kirli battaniyelerle sarıldı, hatta bazıları kaşla göz arasında muhafazasız olarak kamyona tıkılmış onlarıda mallar inerken gördük. bu arada neden eşyaları atıp tutukları tangır tungur çalıştıkları sorulan arkadaşlar bitmez yetişmez vs cümleler ve envayi çeşit pişkinlikle işlerini idare ettiler.

    eşyalar eve geldiğinde buzdolabının bi ayağının olmadığı farkettik ve bildirdik. ayak bulundu ancak ertesi sabah buzdolabının kapağını açarken üstüme yığılması üzerine kontrol ettiğimde ayağın buzdolabının gövdesine takıldığı yerin fena halde yamulduğunu görerek arçelik servisini aradık.

    diğer yandan yatak odası takımı kurulurken pek çok parçanın kaplamalarının köşelerden ezildiği bazı parçalarda derin çizikler olduğunu gördük. ayakkabılığın arkası ise komple patlamıştı. kırılan 3-5 tabak çanak önemli değilsede listede yerini aldı. ocaklı fırının camının da bozulduğunu eklemeliyim

    mevcut hasarları sorumluya gösterip ve gecikmeyle beraber verdikleri hizmetten memnun olmadığımı belirterek kendi cezasını kendi kesmesini söyledim, aynı pişkinlikle devam edince konuşulan ücretten bir miktar kesip (yarısını falan değil, cüzi bi miktar) arkadaşları yolcu ettim... derken patronları aşağıya gelmiş ve adamlarına almadan gelme diye emir verirken bende balkona çıkıp kendisini eve davet ettim zira gece yarısı yeni taşındığımız semtte insaları rahatsız etmek istemedik ancak adam ısrarla beni aşağı çağırdı , ben aşağı inmeyince de önce 1 sonra 2 sonra 7 tane adam yollayarak eve baskın düzenledi. ben koridorda adamların üzerine yürümeye hazırlanırken araya annem ve eşim girerek arbede çıkmasını engellediler. velhasılı adamlar yeni eve taşınmak için yaptığım 4000 lraya yaklaşan harcamalarımın yanında ciklet parası kadar olan o meblağıda alarak gittiler.

    bu tecrübeler ışığında "evden eve" taşınacak olan arkadaşlara aşağıdaki tavsiyeleri yazıyorum:

    - tanıdık eş dost vs nin daha önce ev taşıtıp referans olabileceği firmalarla çalışın.
    - taşınma isteğinizi firmaya en az 1 hafta önceden belirtin.
    - taşınma işine sabah mümkün olan en erken saatte başlatın.
    - taşıma yapacak işçilerin firmanın sigortalı elemanı olmasına dikkat edin gerekirse bordro kontrolü yapın.
    - elemanların herhangi bir iş elbisesi değil firma tarafından özel olarak yaptırılmış iş tulumu (t-shirt falan değil) giyiyor olmaları firmanın ciddiyetinin iyi bir göstergesi olabilir.
    - firmanın paketleme malzemelerinin kalitesi ve yeni olması konusunda mutlaka size mazlemeleri göstermelerini isteyin. yeterli miktarda paketleme malzemesi bulundurmalarını teminat altına alın.
    - nakliye firmalarının matbu formlarını kullanarak sözleşme yapmayın kendi sözleşmenizi yazın, iyice emin olmak isterseniz noterden sözleşmenizi onaylatın.
    - sözleşmeye imza atanın firma yetkilisi olmasına dikkat edin, gerekirse imza sirkülerini görmek istediğinizi belirtin.

    bence sözleşme yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir, eklenecek başka şeyler de olabilir...

    - nakliye tarihinin yanı sıra işe başlama ve işin bitiş saatleri.
    - kalifiye ve kalifiye olmayan işçilerin adet ve özellikleri (örn: 4 hamal, 1 mobilya montaj ustası, 1 tesisatçı, 1 forman)
    - malların değer tesbiti ve ayrı bir poliçe ile sigortalanması,
    - paketlemeye dair hususlar ayrı bir başlık altında olursa daha iyi olur paketleme sırasında kumaş kaplı eşyaların önce stretch filmle sarılıp sonra battaniyelenmesi, ahşap eşyaların baloncuklu naylonla sarılıp sonra battaniyelenmesi, cam eşyaların karton bidona değil kolilere konması.
    - beyaz eşya vb konularda çıkabilecek hasarların yetkili servis faturası ibrazına binaen tazmin edileceği.
    - vb....

    bütün bunlara rağmen eğer en ufak bir gecikme, aylaklık, ciddiyetsizlik hissederseniz eşyalar yüklenmeden operasyonu durdurun ve firmayı gönderin ve bunu da bir madde olarak sözleşmeye eklemeyi unutmayın. eşyalar yüklenmeye başladıktan sonra zaten kolunuzu kaptırmış oluyorsunuz.

    "artık her göç bir yangın değil" deselerde, web sitelerin çarşaf çarşaf referans yazsalarda, evinize geldiklerinde size 5 yıldızlı taşınma konforu vaadetselerde siz eşşeğinizi sağlam kazığa bağlayın.

    zaman kaybedin, para kaybedin ama ruh sağlığınızı kaybetmeyin. Hepinize huzur, taşınacaklara sabır diliyorum.

    saygılar







  • Teşekkürler...
    Faydalı bilgiler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.