Şimdi Ara

Hdmi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese benden selam bugün bir televizyon aldım ama iyi mi ettim bilemiyorum çünkü şu anda bilgisayarımla televizyon arasında hdmi bağlantısı sağlayamadım. Aldığım tv buhttp://www.hepsiburada.com/Liste/philips-42-full-hd-lcd-televizyon-42pfl4606h12/productDetails.aspx?productId=evph42pfl4606&categoryId=155051 bilgisayarımın ekran kartı ise geforce 460 gtx mini hdmi çıkışı var. Bu televizyondan önce kullandığım samsung lcd ile bilgisayarım arasında mini hdmi dönüştürücüsü ile rahatça direkt olarak hdmi bağlantısı yapabiliyordum. Fakat yeni tv de bu bağlantıyı gerçekleştiremedim. Bilgisayar monitörü tanıyor ancak görüntü tv ye gitmiyor bu video modu görüntülenemiyor ya da sinyal yok yazıyor. Laptop'tan direk bağlantı yaptığımda sorun yok eski samsung'a bağlandığımda sorun yok ama yeni philips'e bağlayamadım. Son çare olarak bende ekran kartının dvi çıkışını hdmi kablosuyla tvye bağladım. Görüntü geldi ancak hdmi kalitesinde görüntü alıp alamadığım konusunda şüphelerim var.

    Birincisi hdmi bağlantısı neden gerçekleşmedi. mini hdmi dan kaynaklı bi sorun olabilir mi ama hatırlatıyım eski lcdde bi sorun yoktu.

    İkinci olarak dvi bağlantısının hdmi bağlantısından farkı nedir.Görüntü olarak kalite farkı olurmu?

    Dipnot:ekran kartı güncel tv güncel her şey güncel işletim sistemi win7(ultimate64bit)

    Acil cevabınızı bekliyorum tv'yi iade ediyim mi etmiyim mi?







  • monitöründe ekran çözünürlüğü ayarlarına geldiğinde tv ni orda görmen lazım. oradan tv yi seçersen ve görüntüyü sadece orda göster dersen monitöründeki görüntüyü tv den alırsın. eğer film izlemek için kullanacaksan sana tavsiyem pc den tv ye görüntü gönderme çünkü kalite kaybı yaşanıyor. harici bir diski tv ye bağlayıp izle. ben kendi tv de aynı sorunu böyle çözüyorum. iki ekranada görüntü verdiğimde kalite düşüyor.
  • HDMI DVI arasında görüntü kalitesi olarak fark yoktur, HDMI ın tek farkı ses (v1.4 de + ethernet) geçirebilmesidir.
    TV de bir sorun olduğunu sanmıyorum pek, görüntü alınca masaüstü çözünürlüğünü Full HD ye getir. Alamıyorsan TV video görüntü ayarlarından girişi PC olarak ayarlamayı dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.